SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahmet Kaya Diyarbakır'da Anıldı

0
Güncellendi - 2020-11-18 04:39:38
Ahmet Kaya Diyarbakır'da Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Protest müziğin Malatyalı ünlü sanatçısı Ahmet Kaya, ölümünün 20. yıldönümünde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserde, kendisine ait eserlerle anıldı.

HDP’li Selçuk Mızraklı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasından sonra, Kayyum Belediye Başkanı olarak Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun yönettiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 16 Kasım 2000 tarihinde Paris’te yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya için, ölüm yıldönümünde bir anma gecesi düzenledi.

Ahmet Kaya Anma Gecesi: “Üstada Saygı – Onsuz 20 Yıl”

Ahmet Kaya’nın “Üstada Saygı – Onsuz 20 Yıl” adlı konserle anıldığı gecede, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Müzik Korosu, Ahmet Kaya’nın şarkılarını seslendirdi.

Gecede ayrıca Ahmet Kaya’nın hayatına dair gösterimler yapıldı; sanatçının müzikal yaşamı anlatıldı.

#İki Gözüm hastagi ile sosyal medyada tanıtılan ve Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen Ahmet Kaya Anma Gecesi’ne Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi; geceye çok sayıda vatandaş pandemi kurallarına uyumlu biçimde katıldı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Malatya'da niye anılsın ki Ahmet Kaya Malatyalı değil ki Adıyamanlıdır. Malatyamızın öz evladı Ali Kınık Malatyalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kaya, en Malatyalı'dan daha Malatyalıdır. O bir Malatya sevdalısıdır. Ahmet Kaya nefretiniz, onun Malatyalı olduğu gerçeğini asla değiştiremez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı olabilir ama Adıyaman lı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kınık kim tanıyan varmı? Senin söylemen Ahmet Kaya nin Malatyalı olduğu gerçeğini değiştirmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kaya yi sahsen taniyordum. Ahmet Kaya 100% de 100% Malatyaliydi, kendi aģziyla bana söyledi. Ahmet abimin yerini kimse dolduramaz. O birtaneydi....onu cok seviyordum ve hala seve sevede dinliyorum. Kürecikli
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMA (3 yıl önce)
    Malatya da cesaret eden olmaz maalesef bu dônemde..zaten d.bakir da da belli gruplar anmıştir....halbuki bunları aşmazsak ne ekonomi düzelir ne de istikrar olur.... Avrupa'nın bari bu yönünü kopya cekeydik keske
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)KAMA isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alaka Ahmet Kaya Malatya'nın değeridir.Gecen sene Malatya'da anma programı düzenlendi.Bu sene pandemiye bağlıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    malatyalı ahmet kaya diyarbakırda anılmış acaba neden
    0
    0
    Yanıtla