SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ahmet Kızılay İyi Bir Hekim"

0
Güncellendi - 2020-10-15 05:34:25
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’nın 2023 hedefleri çerçevesinde Turgut Özal Tıp Merkezi ile birlikte ‘sağlık turizmi başkenti olsun’ diye önemli adımlar atmış vaziyetteyiz” dedi.

Milletvekili Çalık, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve beraberindekilerle birlikte İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi’nin Malatya’nın köklü ve büyük bir üniversite olduğunu ifade etti. Prof. Kızılay, 1975 yılında kurulan İnönü Üniversitesi’nin eğitimde, bilimde ve hizmette önde gelen çok kıymetli bir kurum olduğunu belirtti.

İnönü Üniversitesi’nde ikinci dönem rektörlük yapmanın kendisine nasip olduğunu dile getiren Kızılay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın atamasıyla ikinci döneme başlamış oldum. Bu noktada kıymetli vekilimize, başkanımıza ve misafirlerimize bu nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay, birinci dönemde siyasilerin üniversiteye çok önemli katkılar verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu dönemde kendilerinin güçlü katkılarını ben istiyorum, bekliyorum. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’mızı, üniversitemizi eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, sportif faaliyetlerde ve başta sağlık olmak üzere hizmet alanlarında üniversitemiz, şehrimize ve ülkemize artırarak hizmet etmeye devam edecek.”

“Üzerimize ne düşüyorsa yerine getirme gayreti içerisinde olacağız”

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, İnönü Üniversitesi’nde ikinci dönem rektörlük görevine atanan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. Kızılay’ın rektörlüğünde üniversitenin Malatya’ya, bilim dünyasına ve öğrencilere faydalı olabilmesi için siyasi parti teşkilatı olarak üzerlerine düşeni yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Koca, “İnşallah rektörümüzün ikinci döneminde de bu güzel diyalog ortamını devam ettirerek, üniversitemizin daha da gelişmesi; şehrimize, öğrencilerimize, sağlık hizmeti alan hemşerilerimize daha fazla faydalı olabilmesi için üzerimize ne düşüyorsa yerine getirme gayreti içerisinde olacağız” dedi.

“Ahmet Kızılay iyi bir hekim”

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, il başkanı Koca ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte Malatya’nın en gözde kurumlarından bir tanesi olan İnönü Üniversitesini ve rektör Kızılay’ı ziyaret ettiklerini belirtti.

Milletvekili Çalık, birlikte hem Malatya hem de üniversite için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ederken bundan sonrada işbirliği ve beraber çalışma arzularının devam edeceğini kaydetti. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve ekip arkadaşlarına bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Çalık, “Tabii Ahmet Kızılay rektör olmanın ötesinde çok iyi bir hekim. Rektör olmadan önce bizim ailemizin bütün fertlerinde emeği olan kıymetli bir hocamız. Göreve geldikten sonrada bundan sonra ikinci döneminde de İnönü Üniversitesi’nin hem ulusal hem de uluslararası alandaki yerini güçlendirmek ve emin adımlarla ilerletmek için çaba sarf edecek. Bizlerde elimizden gelen tüm gayreti bugüne kadar verdiğimiz destekler gibi bunan sonrada vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Hep birlikte emin adımlarla ilerleyeceğiz”

Milletvekili Çalık, yeni milletvekili olduğu dönemde Turgut Özal Tıp Merkezi’nin bin 200 kadro ihtiyacının olduğunu anımsatarak, “Bu bin 200 kadro ihtiyacı için vermiş olduğumuz mücadele ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nin kadroya sahip olması için verilen mücadele aklıma geldi. Cumhurbaşkanımız ve dönemi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in tensipleriyle Turgut Özal Tıp Merkezi’nin hizmetlerini artırarak devam ettirmesi için atılan çok önemli bir adımdı. Bugün Malatya’nın 2023 hedefleri çerçevesinde Turgut Özal Tıp Merkezi ile birlikte ‘sağlık turizmi başkenti olsun’ diye önemli adımlar atmış vaziyetteyiz. Bunun içinde İnönü Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan Karaciğer Nakil Enstitüsü, Onkoloji Hastanesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ve diğer fakültelerimizle birlikte Malatya’nın sağlık turizmi başkenti olma hedefine hep birlikte emin adımlarla ilerleyeceğiz. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Pandemi sürecinde yüz yüze eğitim zorlasa da artık teknolojisinin getirisiyle elektronik ortamda derslerimiz organize edilmiş vaziyette” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Argali (3 yıl önce)
    Ahmet Kızılay iyi bir hekim iyi bir Rektördür bunun ispatı ikinci dönem birçok güçlü ve siyasi rakibi olmasına rağmen yeniden görevine devam ettirilmesidir klavye şövalyeleri iş başında ama bu isler burdan karalamakla olmaz yalnisi doğruyu gerçekten görmekle olur Ahmet Kızılay’ı karalamaya çalışanlar sadece piyon rolündedir. Sayın vekilimiz Öznur hanimada tebriklerimi sunarım uzun yıllardır iyi çalıştığı icin vekilliği devam ediyor Çalışana şans verilir bu karedeki iki kişi çalışan insanlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    iyi bir hekim olabilir, ama iyi bir yönetici değil. neden mi onun döneminde sadece 2019 yılında üniversite 81 milyon tl zarara uğramış, sosya ltesisler 1,3 milyon tl. daha önceki dönemlerde gelirler giderlerin %95 ini karşılarken onun zamanında sadece yüzde 80 inin karşılamış. Maalesef hesap kitap işlerinden anlamıyormuş. o yüzden bence sadece hekimliğine devam etmeliydi. Acaba Malatya da zarar etmeyen borcu gelirinden daha az olan bir devlet kurumu veya belediye var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Nasıl yani? İyi bir hekim olduğuna şüphe yok mutlaka. Asıl iyi bir rektör demenizi beklerdik. Ancak neden iyi bir rektör diyemediniz? Çünkü şu anda hekimlik değil rektörlük yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • EDEBALİ (3 yıl önce)
    0+0=0 veya 0x0=0 veya 0-0=0 yani böyle devam edip gider. Nedeni ise 0 (sıfırın) ta kendisidir. İşte tam da bu noktada 0 (sıfır) Ahmet kızılay'ın ta kendisidir. Söylemek istediğime ve anlaşılması gereken husus ETKİSİZLİK . Burda önemli olan Sıfır durumundan kurtulmaktır. Ha bir başkası için Sıfır da bir sayıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akabe fatihi (3 yıl önce)
    Ahmet Kızılay iyi bir hekim olabilir ancak sadece tıp fakültesinin rektörüdür maalesef arkadaş varsa yoksa tıp fakültesi tıp öğrencileri öğrenci yararına yaptıkları bir gram hizmet yok canlı ders denilen sistemi getirip tıkır tıkır işleyen sistemi bozdu.ne ses var ne görüntü var dersten zırt pırt atıyor . Yeter artık biraz şu tıp fakültesinden çıkıp diğer fakültelerdeki öğrencilerle de ilgilenen
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Destek nasıl olur. Kurumu olması gerektiği gibi yönetilirse , liyakata bakarsan, torpili yüzde onda tutarsan kaldıki gelişmiş ülkelerde bu oran bilimde sıfır, yalakalara yüz vermezsin. Atatürk bilim ve üniversite kitabında büyük önderin yalakalara yaptığını okursun. Uzun lafın kıssası elhamdülillah müslümanız ya torpili n dinimizde yeri yok ya. İşte o zaman Ahmet Kızılay hocanın başımın üstünde yeri var. Heyhat Yorum dahi yapmasını bilmeyenler sahaya sürülüyor. Buda işin cabası . Velhasılı kelam torpil ve liyakasızlık bu ülkeyi yanlış yerlere götürüyor. Acil önlem alınmalı. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulki (3 yıl önce)
    Önce kadro dağıtımlarını hakkaniyetli yapsınlar. Kul hakkını her yerde gözetmek gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    eskiden iyi bir insandı şimdi koltuğunu kaptırmamak için kula kul
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    evet iyi bir hekim ama kesinlikle iyi bir rektör değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Malatya haber yine yanlı haberlerinizden bir haber yapmışsınız. Doğrusu artık alıştık bu tür haberlerinize Ahmet hoca iyi bir hekim de iyi bir Rektör değil mi diyorsunuz? Ben bu başlıktan bu yorumu çıkardım yorumlara baktığım zaman insanların çoğu benim anladığım gibi anlamış. Ahmet hocayla ne alıp veremediğiniz var bilmiyorum ama az biraz vicdanlı olun. Tarafsız olmanızı beklemiyorum ama bu kadar da belli etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kızılay için koruma ve kollama yapıp, bu konu hakkında fikir yürütecek kadar ilgili olduğunuza göre okur yazarlığınız da vardır... Başlıktaki cümle, malatyahaber.com'a ait değil, Ahmet beyin misafiri olan Öznur Çalık'a ait...Yani önce haberi doğru düzgün okuyun, okuduğunuzu anlayın sonra yorum yapın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (3 yıl önce)
    Haklısınız sayın vekil. Ahmet Kızılay, iyi bir hekim. İyi de bir insandı eskiden. Ama sadece o kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymen44 (3 yıl önce)
    (Kemal Sunalın dediği gibi,) sukur Daha bir gaynataligini gormedik
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalan Dünya (3 yıl önce)
    Neşet Ertaş ne güzel demiş ah yalan dünya
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Dr. (3 yıl önce)
    Ahmet Kızılay iyi bir hekim ama vasat bir rektör. Vizyonu zayıf elle tutulur çok büyük hayranlık ve saygı uyandıracak sıra dışı bir başarısı yok. Bence Aysun hanımdan (MTÜ Kurucu Rektörü) alacağı çok önemli liderlik ve vizyon dersi var. Aysun hanım sıradışı bir rektör 2 yılda 2.tıp fakültesini kurmak kolay iş değildir. Göreceksiniz çok hızlı ve başarılı bir yapılanmayla EA hastanesini daha güçlü bir yere çıkaracak. Ekibini iyi kurar ve başarılı akademisyenleri çekebilirse 2.dönemi de garantiler . Malatya kamuoyu MTÜ gelişmesini ve yüksek teknoloji ve Ar-Ge ile İnönü Üniversitesi ile hizmet yarışı ile kalite artışını yakalayacağına inanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kızılay vasat bir rektör degil doktor bey. Sadece yeterli desteği yok. Aysun Hanım da Öznur çalıgin kardesi oluyor ona destek cok. Bu arada ahmet kizilaya ahmet bey demiyorsunuz ama Aysun karabuluta Aysun Hanım diyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence de Aysun Hanım sıra dışı bir rektör. 2 yıl içerisinde 7-8 rektör yardımcısı, 3 genel sekreter değiştirmek, atadığı bütün dekan ve daire başkanlarını tekrer tekrar görevden almak sıradan bir rektörün yapacağı işler değil. Basit bir soru soruyorum. 2 yılda MTÜ öğrencileri için ne paıldı. Gerçi haftanın 4-5 günü Ankara'da olunca ancak bu kadar olur.
    0
    0
    Yanıtla