SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ GES İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2018-11-28 04:57:42
Akçadağ GES İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Belediyesi, Bahri Mahallesi’nde yapılacak olan Güneş Enerji Santrali ihalesini gerçekleştirdi.

Yenilenebilir Enerji Üretimi kapsamında Akçadağ Belediyesi tarafından Bahri Mahallesi’ne kurulacak olan Güneş Enerji Santrali (GES) montajlı mal alımı ihalesi yapıldı.

"TESİSİMİZ 1 MW’LIK GÜCE SAHİP"

Yapılan ihale sonrasında değerlendirmelerde bulunan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, yapılan ihale sonrası Türkiye’de örnek bir belediye yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Kazgan, “ Yenilenebilir Enerji Üretimi kapsamında, Güneş Enerji Santrali (GES) ihalemizi gerçekleştirdik. Bizim önem verdiğimiz projelerimizden birisi olan Güneş Enerji Santrali (GES) tesisimizi Bahri Mahallemizde kuracağız. Tesisimiz, 1 MW’lık bir güce sahip olacak. İlçe Belediyeleri içerisinde örnek olacak ve enerji üretimini sağlayacak olan tesisimiz Akçadağ Belediyemizin kalıcı gelir getirici kaynaklarının bir kolu olacak” dedi.

"ELEKTRİK ÜRETEN BİR BELEDİYE KONUMUNA GELDİK"

Güneş Enerji Santrali (GES) kapsamında Akçadağ Belediyesi olarak önemli bir projeyi daha gerçekleştirdiklerini ifade eden Kazgan, “ GES projesiyle önemli ve büyük bir hizmeti daha Akçadağ’a kazandırmış oluyoruz. Projemizin maliyeti 5 milyon 833 bin lira. Güneş Enerji Santrali (GES) projemizin kurulum masraflarının bir kısmını Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge İdaresi Başkanlığı’ndan aldığımız hibe ile gerçekleştireceğiz. Bakıldığı zaman projenin maliyeti yaptığımız işin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu gözler önüne sermekte. Yer teslimini gerçekleştirdiğimiz andan itibaren iki ay gibi bir sürede tesisimizi faaliyete geçirmiş olacağız. Tesisimizde üretilen enerji ile birlikte de elde edilecek olan gelirle kurulum aşamasında yapılan masrafı amorti eden bir sistemi ilçemize kazandırmış olacağız. Ayrıca kendi elektriğimizi kendimiz üretip, ürettiğimiz elektriği satarak kalıcı bir gelir elde edeceğiz. Akçadağ Belediyesi olarak kendi elektriğini üreten ve bunu satan bir belediye konumuna gelmenin de ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz.  Güneş Enerjisi Santrali Tesisimiz ile birlikte de Akçadağ Belediyesi gelir anlamında ciddi bir kazanım elde edecek. Güneş Enerjisi Santrali (GES)’in ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum ” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet levent (5 yıl önce)
    Ne 7 yılı minimum 15 yıl .15 yıl boyunca sistemde kaç tane arıza çıkacak kaç parça değişecek kim bilir. 15 yılda maliyeti kadar maliyet çıkaracak. GES hala çok verimsiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (5 yıl önce)
    Sistem hakkında bir bilgin olmadığı aşikar. 1 megawatt ges sistemi 4 buçuk yılda kendini amorti ediyor. İthal malzeme olayı doğru, ama sistem ömrü 30 yıl, yapanları yaptıranları tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    GES tamamen ithal bir ürün, Türkiye de sadece bazı montajları yapılmakta, hala kriz tehlikesi olan bir ülkede yaklalık 1milyon$ ın kamu kurumu olan belediye tarafından heba edilmesi akıllıca bir yatırım değildir. Üstelik bu 1milyon$ ı amorti için en az 7yılda sürekil en randımanlı şekilde çalışması gerekir. 7yıl sonrada bu sistemin kullanabilirliği tartışmalı bir durumdur. Bu zihniyette olan kişinin maliyetini kendi cebinden vererek kârıda kendi alması söylenmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan boş yorum yazmışsın.cevreci kazançlı bir proje.
    0
    0
    Yanıtla