SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akçadağ'da Zarar Görünenden Fazla'

0
Güncellendi - 2021-05-15 02:05:13
'Akçadağ'da Zarar Görünenden Fazla'
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ'da zirai don kaynaklı zararın boyutu görünenin çok üzerinde olduğunu belirtildi.

Malatya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan zirai don ile şiddetli fırtına sonrasında kayısı başta olmak üzere bir çok üründe büyük hasarın yaşandığı belirtiliyor. Kentin önemli kayısı üretim alanlarından olan Akçadağ'da ise zararın boyutu görünenin çok üzerinde olduğunu ifade edildi.

Akçadağ'ın afet kapsamına alınması gerektiğini kaydeden Akçadağ ilçe Doğu Mahalle Muhtarı Turgay Güneş, "Geçtiğimiz günlerde peş peşe yaşanan don ile şiddetli fırtına neticesinde kentin en önemli kayısı üretim merkezlerinden olan Akçadağ'da çok büyük hasar meydana geldi. Kendi bölgemiz olmak üzere ilçe genelinde onlarca kayısı bahçesinde üretici arkadaşlarla birlikte inceleme yaptık. Gördüğümüz manzara içimizi acıttı. Çünkü kayısı, bizlerin üreticinin her şeyi. Basında takip ettiğimiz kadarıyla bir çok ilçemizde maalesef durum aynı. Bayram kayısı üreticisine zehir olmuş durumda. Burada ziraat odalarına büyük iş düşüyor. İvedi bir şekilde hasar tespit çalışmalarına başlanılması gerekiyor. Yetkililerden konuya duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız