SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKL'nin Yerine 'Millet Kütüphanesi' Projesi

0
Güncellendi - 2020-09-16 21:54:46
AKL'nin Yerine 'Millet Kütüphanesi' Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Millet Kütüphanesi yaptırılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın 8 Eylül 2020 Dünya Okuma Günü’nde müjdesini verdiği Millet Kütüphanesi, Eski Atatürk Kız Lisesi’nin 7.100 m2’lik alanında yaptırılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Eylül ayı içerisinde ihalesi yapılacak olan Millet Kütüphanesinin 4.900 m2 park ve rekreasyon alanı ile 5.500 m2 150 araçlık yer altı otoparkı bulunuyor.

Bodrum, Zemin + 2 kat olarak inşa edilecek Kütüphane, toplamda 13.580 m2 kapalı alana sahip olacak.

Kütüphane ile ilgili bir açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şunları söyledi:

“Millet Kütüphanesinin mimarisi, Malatya’ya özgün ve yakışır bir tarzda projelendirildi. Büyük önem verdiğimiz Yeşil Kuşak kapsamında Millet Bahçesinin de bir parçası olacak Millet Kütüphanesi içerisinde; Çok Amaçlı Salon, Çocuk Kütüphanesi, Okul Öncesi Kütüphanesi, Gençlik Merkezi, Kafe, Kitaplık, Serbest Çalışma Alanları, Kent Arşivi, Multimedya Alanı, Maker Odaları, Görsel ve İşitsel Materyaller Alanı, 220 Kişilik Konferans Salonu olacaktır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Sema (1 yıl önce)
    Çok iyi yapmışsınız öğrenciler için büyük avantaj zaten kütüphane sıkıntımız vardı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun sağolun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Eee hani verilen soz tutulmamis
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Görsele baktığınızda kütüphaneden ziyade bir okula benziyor. Bu kadar büyük bir yapıyı bırakın Malatyayı Istanbul'a yapsanız yine dolmaz. Ne gerek o parka beton yerleştirmek. Yarin bir başkası gelir burayı cafe oyun salonuna çevirirse ne olacak. Bizim millet okumaya cok meraklı ya evinden kalkıp oraya kitap okumaya gidecek hem de her şey dijital ortama dönmüşken. Güldürmeyin insanı. Madem Atatürk Kız Lisesini yıktınız o zaman yıkma amacınızı gerçekleştirin ve oranın yeşil olmasını sağlayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kitapsever (1 yıl önce)Turan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu millet okumuyor algısından lütfen vazgeçin Malatya halkı okuyor okumayada devam edecek binanın büyüklüğüne gelirsek göreceksiniz ki küçük bile gelecektir ayrıca projeyle ilgili yeşillendirme fikrinizi kendinize saklayın. İyi günler dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Hani yeşil alan olacaktı. Hani yeşil kuşak projesi. Beton yapmadan duramazsınız. Çünkü beton olunca mütehhit olacak. Beton olunca rant olacak. Beton olunca para olacak. Yeter bıktık şu betondan. Yeşil, doğa, ağaç, su. İnsanları biraz bunlarla buluşturun.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    malesef kim yorum yaparsa yapsın yine bildiklerini okurlar.süslü sözler kafalarında ne varsa onu yaparlar kimler mi ?emin olun birkaç kişi .hani kent konseyi nerede yok kimse ,nereden çıktı bu bina dikme işi ,tamamen rant yeşil alanın rantı yok çünkü masrafsız olacaktı.eee neye yarar ozaman ,arkadaşlar bu yazdıklarım hayali değil işin özüdür ve gerçeğin ta kendisidir.çözüm mü?ne zaman ki bağımsız bu işe layık bir yönetim seçilir ozaman bu işlerde farklı olur.bağımsız dediğim bağımsız aday olup seçilme partisiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    tamamen yeşil kalmalı ,kütüphane değil ne yaparsanız yapın olmaz.işin ruhuna aykırı yine beton yine beton...
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk AÇIKGÖZ (3 yıl önce)
    Kitap okumak isteyen her yerde okur. Hani yeşil alan olacaktı. Memleketin ağaca ihtiyacı var betona değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gul (3 yıl önce)
    Koskoca malatya il halk kütüphanesinin hâli içler acısıydı umarim bi sorun çıkmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap güezgin (3 yıl önce)
    yorumlara bakıyorum da çevreci kesilen bir güruh var, takdir ediyorum. memlekete hizmetin dağı taşı imara açmak olduğunu sananların bile el üstünde tutacağı bir proje ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. yerin betonlaşacağı endişesini dillendirenler sanırım oranın daha önce de beton olduğunu görmezden geliyorlar. yada cehaletlerine vermek lezım. Malatya'yı tanımadan Malatyalı olunmuyor. şehrin sağlıklı bir kütüphanesi yıllardır bulunmuyor, kimseler hangi mecrada olursa olsun ses etmezken ortaya çıkarılan projeye bodoslama karşı çıkılıyor. yapılan yorumlara bakınca kütüphanenin yapılmasında kişi ve kitle eğitimi adına geç kalındığı da ortada...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn. güezgin kütüphane yapılmasına değiliz oraya yapılmasına karşyız ayrıca yimpaş olursa sinema salonu,sergi salonu kongre salonu gösteri merkezi vs. bir kültür merkezi niteliği ile 2 üniversiteli bir şehrin bu açığı daha vizyoner ve akılcı bir çözümle karşılanır. Eğer yaptığınız iş tekrar sorun olarak dönüyorsa çözümünüzde hata var demektir. Akşam saat 17:00 'den sonra Organize tarafından merkeze gelmeye çalışın bir merkeze gelmeye çalışın trafik büyük problem bu şehirde. Şimdi birde yeşilyurt belediyesi diş hastahanesi kadın doğum işçi bulma eklendi. Bu şehrin en büyük sorunu günü kurtaran çözüm ve projeler üretilmesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Cehaletime ver ama oranın daha önce de beton olduğunu yazmışsın. Zaten sorun bu. Sapasağlam okul burası yeşil alan olacak diye yıkıldı. Madem gene beton olacaktı okulu niye yıktılar.. Yazık değil mi milletin parasına..cahillik işte biz anlayamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ufak bir araştırma yaparsanız Atatürk Kız Lisesinin depreme dayanıksız, çürük olduğu için yıkıldığını öğrenebilirsiniz. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Madem milletin parasını bu kadar çok düşünüyorsunuz önce var olan yeşil alanların neden kurutulduğunu sorgulayın derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin MALKOÇ (3 yıl önce)
    Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yer olarak çok güzel olduğunu düşünüyorum. Malatya ilimizin Batı tarafında Sabancı Halk kütüphanesi ve Malatya Kongre Merkezinde bulunan kütüphaneler ihtiyaçlara cevap verirken,Malatya İlinin merkezinde bulunan kernek kütüphanesi yıkıldıktan sonra bir boşluk oluşmuştu. Kütüphanelerin faydasının çok fazla olduğuna inanıyorum. İnsanların bireysel olarak çalıştığı ve birbirinden güç aldığı başka bir ortam bulunamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa H. (3 yıl önce)
    Yer seçimi tamamen yanlıştır , şehrin sadece %40 populasyonu oraya ulaşabilir , konum olarak hatalı proje olarak hatalıdır. Bu hatadan acilen dönülmeli trafiği rahatlatacak , yeşil alana yer açacak ulaşımın rahat olduğu daha sessiz bir alana yapılması daha uygundur. Selahattin Gürkan yeşil kuşak diye belirttiği alana önce belediye binası dikti betonarme şimdi de kütüphane yapacak nerede kaldı yeşil alan anlamakta zorluk çekiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümmi (3 yıl önce)
    Haberin altına yapılan yorumları okuyunca okumanın, kitabın bir kez daha ne kadar kıymetli olduğunu anladım. Koskoca şehrin bir kütüphanesi yok, bundan rahatsızlık duyan da yok. Rahatsızlık duymadığımız gibi kitap okuyan kaldı mı ki diye neredeyse yapılacak olan kütüphaneden şikayetçiyiz.Bu şehre acilen bir kütüphane kazandırılması gerekiyor. Yeşil alan olarak kalmasını isteyenler çimenlerin üzerinde kitap okumayı daha çok sevdikleri için böyle bir istekte bulunduklarına eminim.Eğer biz okumaya iman etmişsek o zaman kütüphanemizi de şehrin en güzel yerine yapmalıyız. Malesef bizde tam tersi olduğu için bugün bu hâldeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim kimse kütüphaneye karşı değil yeşil alanı kıt bir şehrin yeşil alanı içine niye beton yapılır millet ona karşı çıkıyor. Kütüphane için koca Malatya'da yer mi yok Allah aşkına? Okulların yoğun olduğu eski yimpaş binası orada gidin orayı kültür merkezi yapın. Ayrıca 21. yüzyılda kütüphanelerin misyonu tamamlanmıştır. dershaneler, kurs merkezleri, millet kıraathaneleri, internet, e kitapla herkes istediği an istediği kitaba ulaşıyor, okuyor zaten. coronanın zirve yaptığı şu dönemde okullar, kapalı mekanlar bir bir kapatılırken milleti tıkış tıkış kütüphaneye doldurmak da bir vebal değil mi? Allah'tan korkun yeşilin içine beton dikilmez, kız lisesini niye yıktınız o zaman? ayrıca şehrin içinde susuzluktan kuruyan ağaçların vebalini sorumluları nasıl verecek acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kız lisesi yıkıldı yeri park yapıldı da şimdi yeşil alan kurutulup yerine kütüphane mi yapılıyor ? Bina eskiydi yıkıldı şimdi tekrar yerine vatana millete hâyrı dokunacak bir iş yapılmak isteniyor. Coronayla yapılmak istenen kütüphanenin ne alakası var onu anlayamadım ? Kütüphane yapımına bugün başlanılacak da yarın inşaatı bitip herkes kütüphaneye mi dolacak ? Bahane bulmaya çalışıyorsunuz bari geçerli bir bahane bulun da komik duruma düşmeyin. Yimpaş binası yakın olur kütüphane Kaleye yapılmalı.Şehir içinde bulunan ağaçların sulama sorumlusu da ben değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • yakın olmasından muradınız ne sizi eve yakın olması mı? anlayamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakın olmasından muradım Malatyanın her köşesinden insanın en az vasıtayla buraya ulaşmasını istemek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)Ümmi isimli kullanıcı yorumuna
    Sizin zihniyet yüzünden şehir büyüyemedi, tek merkezli sıkıştı kaldı. yimpaş uzak, maşti uzak. Münir erkal maşti'yi yaptığında adama bir ton laf ettiler yeri uzak diye şimdi şehrin içinde kaldı maşti. madem öyle üniversitede uzak gönderme o zaman çocuğunu. kapalı mekanlarda eğitim dönemi bitiyor, bunlar yeşil alanın ortasına beton dikip kütüphane yapıyorlar. israftan dem vuruyordu başkan ne gereği var koca bina dikmeye yimpaş binası boş, bir tadilatla kültür merkezine dönüştürün.
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (3 yıl önce)
    Yahu arkadaş ben anlamıyorum ya merkezi biraz insan popülasyonu açısından rahatlatan projeler niye düşünülmez. Sen oraya o kadar insanı yığacaksın kanal boyu, hürriyet park, yeni açılan hastahane,ordu evi, miilet bahçesi diye o kadar kafetrya vs. sonra kütüphane. 6 ay sonra trafik çilesi hiçbir yerde otopark yok. Allah aşkına anlamsız bence daha akılcı bir yer düşünülemez mi şehri sıkıştırdınız merkez herkese çile oldu. Bu proje hazırlayan insanları birazda şehir plancılarına fikir almaları için yönlendirin. Turgut Özal kolejinin binası yıkıldı yeri boş oraya düşünülse sonra yimpaş binası boş hazır tesis okullara yurtlara üniversiteye yakın bence çok iyi kütüphane olarak değerlendirilir battalgazi için harika olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Beton değil yeşil alan yapmak hizmettir. Ayrıca kitap okuyan kaldı mı? Gerçekten merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • kafkaslı (3 yıl önce)Nihat isimli kullanıcı yorumuna
    "kitap okuyan kaldı mı" gerçekten yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Nicholai (3 yıl önce)Nihat isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim kütüphaneler sadece kitap okumak için mi var sanıyorsun. İnsanların %90 ı ders çalışmaya, o ortamda motive olmaya gidiyor. Yani kütüphaneyi bir çalışma salonu olarak algılasak da olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasıl söz bu? Allah oku diye emretmiş. Ne çekiyorsak az okuduğumuz için çekiyoruz. Yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Malatya Yeşil Kuşak diye bir projeyle Yılların Kız Lisesi binasını yıkıp yerine yeşil alan yapacaklardı. Şimdi kız lisesinden daha büyük kütüphane yapıyorlar... Madem yine beton dikecektiniz kız Lisesini niye yıktınız... Gerçi yeşil alan yapacaz diye DSİ binasını yıkıp yerine Belediyeye Hizmet binası diktiklerinde bunu anlamak lazımdı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Yeşil alanın içerisinde illa beton sıkıştıracaksınız, yani kütüphane için neden millet bahçesinin içi seçilir anlamış değilim. Başka yer mi kalmadı koca Malatya'da. Ayrıca bugün eski stadın oraya yapılan millet bahçesinin önünden geçerken bir skandala daha rastladım. Millet bahçesinin kenarları cezaevi gibi demir kafeslerle kapatılmış. Kardeşim milletten saklayacaktınız neden millet bahçesini yaptınız? Aynı hata yıllar önce Hürriyet parkının etrafının ceza evi gibi kapatılmasıyla yapılmış oralar içkici ve keşlerin mekanı olmuştu. Allah razı olsun Münir Erkal o ucube duvarları yıktırmıştı. Şimdi Büyük şehir aynı hatayı yapıyor, yazık. Allah rızası için işin ehillerine bir danışın, bakın beyler deresi köprüsü yolunu kapatmayın Turgut Özal viyadüğü kapatılırsa alternatif yol yok dedik, dinlemediler. Emniyet, devlet hastanesi, itfaiye, Yeşilyurt Belediyesi aynı lokasyona yapmayın, şehri tek noktaya sıkıştırmayın, trafik zaten felç daha beter olur dedik, dinlemediler. Köprülü kavşaklar, alt geçitlerle trafiği rahatlatın, Malatya'ya girmeden komşu şehirlerin yollarını ayırın dedik, dinlemediler.Trambüs yerine elektirikli otobüs getirin, şehri tel, hurda yumağına çevirmeyin dedik, dinlemediler, Kernek parkını ve Kanalboyunu betona çeviren malum şahsı görevden alın dedik yıllar sonra anlayıp dediğimiz noktaya geldiler. Yazık bu şehre gerçekten çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazınızın altına imzamı atıyor, sizi tebrik ediyorum.Gerçekleri çok güzel şekilde anlatmışsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (3 yıl önce)
    Kutuphaneyi hurriyet park icine yapip parkin dogal yesilligini ozelligini bozmasaniz beton Binalar baska yerde degerlendirseniz say in baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (3 yıl önce)
    Yesillikler icinde dogal ortamda bet on Binalar park kulturunu bozmayin lutfen kutuphanemizi daha guzel bir yere yapmayi dusunun lutfen
    0
    0
    Yanıtla