SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'nin Sıfır Atık Projesi

0
Güncellendi - 2018-12-26 01:27:40
AKP'nin Sıfır Atık Projesi
A- A+ PAYLAŞ

‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında, AKP Malatya İl Başkanlığınca 14 ayda 9 bin 800 kg ambalaj atığı toplandığı bildirildi.

AKP İl Başkanlığında Çevre ve Şehircilik Başkanı Tuba Adsız, İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılmasını amaçlayan ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında Malatya’da 14 ayda yapılan çalışmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Özellikle siyasi partilerin çok miktarda kağıt topladığını ve kağıt atığının çok çıktığını belirten AKP İl Başkanı İhsan Koca, “Bunun yanında diğer atıklar da çıkıyor.  Bunların değerlendirilmesi, yeniden kazandırılması, hem bizim için hem geleceğimiz için önemlidir. Kamuoyunda yaygınlaşmasıyla daha da faydalı olacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Daha sonra AKP İl Teşkilatının 14 aylık ‘Sıfır Atık’ projesine yönelik çalışmasının sonuçları hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Başkanı Tuba Adsız, Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan söz konusu projeyle etkin toplama sisteminin kurulması, atıkların geri dönüşüme kazandırılarak, atık önlemenin hedeflendiğini söyledi.

AKPli belediyeler tarafından verilen 35 iç mekan geri dönüşüm kutusundan 14 aylık süre içinde 9 bin 800 kg ambalaj atığı, 480 kg da organik atık toplandığını kaydeden Adsız, “1 ton atık kağıt 17 adet ağacın kesilmesi önlenmiş oluyor. 5.390 kg Kağıt atık toplanarak yaklaşık 92 adet ağacın kesilmesi önlenirken, yaklaşık 151 m³  su tasarrufu sağlandı. 2.450 kg plastik atık toplanarak yaklaşık 39 varil daha az petrol kullanıldı. 980 kg Metal atık toplanarak yaklaşık 629 kwh enerji tasarrufu sağlandı. 500 kg cam atık toplanarak yaklaşık 15 kg sera gazının salınımı önlenmiş  oldu” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız