SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Temayül Yoklaması Yaptı

0
Güncellendi - 2018-11-19 21:26:37
AKP Temayül Yoklaması Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, AKP'nin 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde aday göstereceği il ve ilçe belediye başkanlarının belirlenmesinde büyük rol oynaması beklenen temayül yoklaması yapıldı.

AKP'de aday adaylığı başvuruları 16 Kasım Cuma günü itibariyle son bulurken, aday adayları temayül yoklamasında, ilk defa uygulamaya konulan elektronik ortamda gerçekleştirilecek olan temayülde yarışacak.

AKP Malatya İl Başkanlığı tarafından Yeni Kapalı Spor Salonundan yapılan temayül yoklamasına AKP MKYK Üyesi Efkan Ala, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, il ve ilçe belediye başkan aday adayları ve il merkezi ve ilçelerde üye olan bin 640 katıldı.

Burada konuşan AKP İl Başkanı İhsan Koca, “Teşkilat içi temayül yoklamamızı gerçekleştiriyoruz. Sistemimizin denemesini ilk oyu kullanarak gerçekleştirdik. E-temayül sistemini ilk defa kullanıyoruz. Elektronik ortamda, bilgisayar üzerinde teşkilat mensuplarımız oylarını kullanacaklar. Ben bu seçimin, temayül partimize, milletimize, hemşehrilerimize ve adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu sistemle kullanılan oylar direkt Genel Merkeze yansıtıldığı için hiç kimsenin görmesi ve müdahale etmesi söz konusu değil. Kimin hangi oyu kullandığının bilinmesi, öğrenilmesi de mümkün değil. Dolayısıyla partili arkadaşlarımız, delegelerimiz çok rahat bir şekilde gizlilik içerisinde oylarını kullanarak, destekledikleri belediye başkan aday adaylarına oylarını verecekler. Şu anda bin 640 civarında kayıtlı delegemiz var. Biz bütün delegelerimizin gelmesini bekliyoruz. Yoğun bir katılım var. Delegelerimiz öncelikle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız için, daha sonra kendi ilçeleri için oy kullanacaklar. Büyükşehir Belediye Başkanı adayları için oy kullanacak delege sayımız 930 ama diğer ilçe belediye başkan adaylarımız için kullanılacak oy sayısının toplamı bin 640. Ciddi sayıda aday adaylarımız var. Yaklaşık 99 civarı. Bunun sonucu açıklanmayacak. Tamamen gizli. Hiç kimse ama hiç kimse kimin hangi oyun kullandığını bilemeyecek. Bunun sonuçları akşam 17.00 itibariyle bizzat Cumhurbaşkanımıza sunulmuş olacak” şeklinde konuştu.

AKP MKYK üyesi Efkan Ala ise, yeni sistem hakkında bilgi vererek, “AK Parti bütün seçimleri, adayları olabildiğince yeni sistemle ve katılı sağlayarak yapıyor. Şimdi de temayül yoklamalarını Malatya’dan başlattık. Delegelerimiz elektronik ortamda oylarını kullanacak. Bu sonuçlar da hemen Genel Merkezi’mizde izlenebilecek. Bu yeni bir sistem. bu sistem hem vatandaşlarımıza, delegelerimize kolaylık sağlayacak hem de daha emin bir biçimde herkes verdiği oyu bilecek. Genel Merkez bu oyları anında görebilecek. Oy verme işlemi güzel ve bir şenlik havası içerisinde geçiyor. sistem demokratik bir sonuç elde etmek için bütün süreçleri demokratik bir şekilde işletme anlayışına dayanıyor. Yeni sitemde vatandaşlarımız elektronik ortamda kendi tercihlerini ortaya koyabiliyorlar. Parti içi katılımı sağlıyor. Parti yöneticilerimiz ve bütün AK Parti’de faaliyet gösterenler, delegelerimiz bir şenlik havası içerisinde adaylarımızın belirlenme sürecine katılıyorlar. Aslında bu tam da istediğimiz bir durum. Türkiye’nin geldiği aşamayı göstermesi bakımından önemli. partimizin demokratik süreçlere verdiği ehemmiyet bakımından önemli. Güzel bir süreç yaşıyoruz, güzel bir sonuç alacağımızı tahmin ediyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Gökhan (5 yıl önce)
    Malatyada yasayipta bu mevcut belediyeye yada yonetime oy vermek bence malatyaya ihanettir
    0
    0
    Yanıtla
  • cemal (5 yıl önce)
    milletin hakkına girdiler. insallah hacı ugur polat secilmez. malatyada malatyanın adamı selahattin gürkan seçilecek. halkın sevdigi adam selahattin gürkan..
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper çelik (5 yıl önce)
    Hacı uğur polat olursa akp ye oy veririm yoksa oy falan yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyy Malatya (5 yıl önce)
    Bugüne kadar oy vermedim inşallah Hacı Uğur Polat başkan adayı olur. Hayatımda ilk defa Akp ye oy vereceğim. Bugüne kadar siz verdiniz bugünde oy verme sırası bizde. Son pişmanlık fayda etmez Ahmet Çakırlar Öznur Çalıklar bu memleketin baş tacıdır. Olmayada devam etmeli durmak yok yola devam cCc Haci Uğur Reis cCc bu şehre Ahmet Çakır gibi başka yakışacak yüz bulunamazdı. Akpden olsun taştan olsun. (Hiç bir parti mensubu değilim).
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    selahattin gürkan aday gösterilmezse oy moy yok. selahattin başkan hangi partiden aday olursa oyumuz ona. gerekirse bağımsız aday olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (5 yıl önce)
    Şikayet ediyorsunuz yanlısşardan ama 16 senedir bunalra oy veriyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    Malatyalı yine uyutuluyor hadi açıklayın temayül sonucunu açıklamazlar yine kendi istedikleri kişiyi halka dayatacaklar ve malatyanın beş yılı yine boşa gidecek uyuma malatya uyuma.
    0
    0
    Yanıtla
  • çetin (5 yıl önce)
    her seçimde oy verdim. Selahattin Gürkan yoksa oy da yok. bağımsız girsin aday yapmazlarsa. Fıkıbaba misali...
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (5 yıl önce)
    Boşuna milleti topladılar öznur nederse o
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle yüzde yüz katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut kılınç (5 yıl önce)Polat isimli kullanıcı yorumuna
    Ya bakıyorum herkes bir yorum yazıyor bende heci uğur polatı desteklıyorum oda olacak kesin a buraya yazıyorum saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Teamül-anket-referans-ehliyet-liyakat-sadakat-eğilim-10 tane diploma-100 tane sertifika -birikim-5 tane yabancı dil-Uzaya kadar uzanan porejeler vs.HEPİSİ HİKAYE. PARAN VAR MI? PARAN! işte o zaman varsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    Büyükşehir için Mevcut başkan ve Yönetimi gelmesinde kim geliyorsa gelsin ne oldum değil ne olcam diyeceksin bu hayatta
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Sonuclar ne zaman acıklanacak emınım acıklanmıyacak..
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (5 yıl önce)
    Beğenmediğiniz adaya silah zoruylamı oy istiyorlar ! Vermeyin bu kadar basit.
    0
    0
    Yanıtla
  • olcay (5 yıl önce)
    Dün bende temayül yoklamasına gözlemci olarak katıldım.Gözlemim şu li Selattin başkanı tekrar aday göstermeyecekler.Selattin başkanın yarım bırakacağı hizmetleri devam ettirecek bir aday vardı o da aynı fragsıyondan gelen Muzafer Karakuş inşallah onu aday gösterirler
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (5 yıl önce)
    KENAN BEY DOĞRU BİR SÖZ SÖYLEDİNİZ BU BELEDİYE SECİMLERİNDE BÖYLE OLMUŞTUR NEDEN 1 MİLLET VEKİLİ KAYBETTİ .ŞİMDİDE SIRA BELEDİYE SEÇİMLERİNDE DOST ACI SÖYLER
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (5 yıl önce)
    Malatya da Öznur Çalık ne derse o olur. Kimi işaret ederse aday o olur. Hadi hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hanımefendi'nin kendisini aday görmek istiyoruz. Gömelim seni sandığa desem sığmazsın...Formika mı? sunta mı? ölçü alacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akrmn (5 yıl önce)
    Saçma sapan uygulamalar.çocuklar bile gülüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Öznur hanım işi çoktan bitirmiştir.Selahattin Başkanı seçmemiştir çünkü o emir altına alınacak adam değildir.Kısacası Malatya yine kaybetti.
    0
    0
    Yanıtla
  • eski Akpli (5 yıl önce)
    Söyleyin bilelim halktan neyi sakliyorsunuz buna karar veren tayyip erdoğan
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    pek inanasım gelmiyor. 2014 yılında sami er birinci çıktı. aday gösterilmedi. selahattin gürkan dışında büyük şehre doğru düzgün aday yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    temayül yoklaması oy kullanan üyeleri kandırmaktan öteye gidemez.İlçe yada B.Şehir Belediye başkanını verilen oylar belirlemeyecek.Genel Merkez ve İl Başkanının kafalarında oluştuduğu isimler belli.bu arada neden mevcut Belediye Başkanları oylama yada oyalama dışında tutuldu.Yazık onca zahmet ve masrafa
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    16 yılıdır değişmeyen masal Ya bunlar AKP'liler ciddi ciddi bir de gidiyor oy kullanıyor. Gulermisim ağlarmısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Teyamamül yoklamsında son on yıldır sonuç açıklanmadı sebebi merak ediyorsanız söyleyeyim bu oy atan arkadaşlar sadece parti içi demokrasi inandırmak ve heyacanı kaybetmesini engellemek kaynaşmayı saglamak ve siz bizim değerlisin diye bir kaç adaydan telefon almak yoksa onlarda biliyor yoksa Malatya son 15 yılda seçilen. Milletvekillerin adını unutuk yüzünü unuttuk demirbaşlar hariç bu adayların yarısından fazlası yine encümen yada yönetime girecek biraz ego
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Hikaye.bırak ın bu göstermelik işleri heryerin adayı 10 gün önce belli oldu.Hiçbir zaman milletin sesine kulak verilmedi.Ama gerçek temayül ü millet seçimde yapacak.
    0
    0
    Yanıtla