SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP ve CHP'ye DSİ Yanıtı.. "Gerçekle Bağdaşmıyor!"

0
Güncellendi - 2019-07-07 06:31:01
AKP ve CHP'ye DSİ Yanıtı..
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz ay ilçe merkezinde geçen dere ıslah çalışmalarındaki inşaatın yüksek ve dik yapıldığını, hiçbir canlının su içemeyeceği ve doğanın bozulacağı, çirkin ve sağlıksız bir çalışma olduğu gerekçesiyle çalışmaların gözden geçirilmesi  DSİ nezdinde girişimlerde bulunulması yönünde AKPli ve CHP’li üyelerin verdiği önerge üzerine Yeşilyurt Belediyesi tarafından DSİ’ye gönderilen yazıya cevap verildi. DSİ’nin cevabında ‘Önergede bahsi geçen kaygıların ve ithamların gerçeklikle bağdaşmadığı’ belirtildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında gerçekleştirilen Meclis toplantısında önerge üzerine DSİ’ye gönderilen yazıya verilen cevap hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı.

Haziran Ayı toplantısında Meclis Üyeleri tarafından Meclis Başkanlığına sunulan, “Yeşilyurt- Çırmıhtı'nın içinden geçen derede, dere ıslah çalışması yapılmaktadır. Bu ıslah çalışması yerinde incelendiğinde, derenin yanlarına çok yüksek ve dik beton duvarlar yapıldığı görülmüştür. Bu derenin içinde hiçbir canlının su dahi içemeyeceği, doğanın yapısının bozulduğu, çirkin ve sağlıksız ıslah çalışması olduğu görülmüştür. Henüz işin başında iken bu projenin durdurulup, yerinde incelemeler yapılıp, tadilat projesi ile düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklindeki soru önergesine karşılık olarak DSİ 9 Bölge Müdürlüğü 92.Şube Müdürlüğünden gönderilen üyelere de duyuruldu.

Gönderilen yazıda, “Konu Şube Müdürlüğümüzce değerlendirilmiş olup bahse konu dere yatağında Q100:56.01 m³/sn, Q500:77.84 m³/sn olarak hesaplanmış olup ıslah tesisimiz belirtilen debilere göre boyutlandırılmıştır. Kurumumuz tarafından yapılan çalışmalarda, önceliğimiz emniyet sonra ekonomi ve sonrasında estetik prensibiyle çalışılmaktadır. İthamda bulunulan konular gerçeklikle bağdaşmamaktadır. Konunun bu minvalde değerlendirilmesi hususunda bilgilerinize rica ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Fırat (4 yıl önce)
    Önce dilek ve yakaya akan sıra hatunsuyundan geçen organize sanayinin kirlettigi suya bakın. Yazıklar olsun yıllardır çözüm bulunamadı. Yıllardır simsiyah akıyor bu su ve maalesef çiftçi bu suyla tarlasını bahçesini suluyor. Ne hikmetse hiç kimsenin organize sanayi Bölgesi'ndeki ağalara sözü geçmiyor. Olan gariban çiftçiye ve o kimyasal suyla sulanan ürünleri yiyen Malatya halkına oluyor. Basvurmadigimiz kurum kuruluş kalmadı. Artık Allah'a havale ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir proje göremezsiniz. Doğayı temizlemek yerine üstüne beton döküyorlar. Hayvsnların vebali üzerlerinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhtar (4 yıl önce)
    Özalper mah.bariş parkı kanalizasyon suyu ile sulanıyor.Mahalle kokudan geçilmiyor.Baskanim bunu bir inceleyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (4 yıl önce)
    sayın malatya haber bütün meclis üyelerinin eğitimlerini yayınlayabilirmisiniz? yada geçimlerini ne ile sağlıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Üniversite mezunuyum diyen zatların çoğu açık öğretim mezunu. Ve gerçekten kendini yönetici sanıyor o kişiler. Belediyenin sitesindeki cv lerine de bakınca dünyayı kurtarmış akademisyen gibi ifadeler yazıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maho (4 yıl önce)
    Tabi meclis üyeleri her konuyu daha iyi bildiğini zannettiği için bilim teknik ekonomi vb. Şeyler onlar için bir anlam ifade etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla