SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AKP'li Başkan 950 Bin TL'ye Ekrana Çıkacak'

0
Güncellendi - 2021-08-30 17:11:52
'AKP'li Başkan 950 Bin TL'ye Ekrana Çıkacak'
A- A+ PAYLAŞ

Göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekenin para karşılığı anlaştığı şahıslara gri pasaport teminine aracılık ettiği ve Almanya'ya gönderdiği yolundaki skandal iddialarıyla gündeme gelen Yeşilyurt Belediyesi'nin, TV tanıtımı ile ilgili yaptığı bir ihale yaygın basında haber konusu oldu.

Sözcü Gazetesi'nin konuya ilişkin haberi odatv.com'da "Gri pasaport skandalıyla gündem olan AKP'li başkan 950 bin TL'ye ekrana çıkacak" başlığıyla yeraldı.

odatv4.com'da yayınlanan haberin bir bölümü şöyle:

"Göçmen kaçakçılığı ve gri pasaport skandalı nedeniyle aylarca gündemden düşmeyen AKP'li Malatya Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin tanıtımı için harekete geçti.

Yeşilyurt Belediyesi, 30 Haziran 2021'de ihaleye çıkarak belediye ve ilçenin tanıtım ve canlı yayın hizmeti alacağını duyurdu. İhaleye iki firma katılırken, 26 Temmuz'da belediye iştiraklerinden olan Yeşilyurt İşgem Teknoloji İş Geliştirme Girişim Hizmetleri İmar İnşaat Gıda ve Tic. Ltd. Şti. ile 950 bin TL'lik sözleşme imzalandı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, sözleşme kapsamında Yeşilyurt'un tanıtımı için ulusal kanallarda 3'er dakikadan 10 kez olmak üzere 30 dakika canlı yayın gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, farklı kanalların televizyon stüdyolarında 5 defa 15'er dakika canlı yayına katılacak. Malatya'ya yönelik yayın yapan uydu kanallarında toplam150 dakika da ayrıca canlı yayın yapılacak, 2 uydu kanalında ise 25 dakikalık tanıtım filmi 4 ay boyunca ekranlarda yer alacak. Belediyenin 25 noktadan videosu, fotoğrafı ve havadan görüntüleri çekilecek. Belediyenin tanıtım filmleri ise 3 farklı yerel kanalda yayınlanacak. Belediyenin faaliyetleri yerel dergi ilanları, radyo yayınları ve yerel internet haber sitelerinde gösterilecek.

4 BÜROKRAT GÖREVDEN ALINMIŞTI

Yeşilyurt Belediyesi'nin Eylül 2020'de “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği ortaya çıkmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, skandalı dile getiren CHP'lileri suçlamış, “CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın ne işi vardı Türkiye gündemine taşıyacak. Kendi memleketi değil mi, kendi de Malatyalı değil mi?" açıklamasını yapmıştı..."

Haberin tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

gri-pasaport-skandali

sozcu.com.tr- odatv4.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Gafiller (2 yıl önce)
    Akp ve akpye oy verenler ne bu haberi nede muhafeleti hesaba alıyor kim hesap soracak kimseye hesap vermezler gafiller
    0
    0
    Yanıtla
  • Çınar Beg Bizle Eyleniyiii (2 yıl önce)
    Reklama ihtiyacınız kalmadı zaten. Bırak Türkiye yi tüm Avrupa dünya sizi tanıdı GRİ PASAPORTLA. ???
    0
    0
    Yanıtla
  • KapAK (2 yıl önce)
    Bir tek yüzük ata sözü der ki " İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ ".
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail T. (2 yıl önce)
    Şu Malatya da çalışan tek başkan tek belediye Tebrikler başkan çekemeyenler çatlasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Hakkımı helal etmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Malatyalıya hizmet edilsin diye verilmiş olan para, böyle çarçur edilemez, edilmemeli. Çok yazık. Hakkımı helal etmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya 44 (2 yıl önce)
    misal olarak(bunun gibi on binlerce örnek veririz) bugünkü haberlerde izmir büyükşehir belediyesi 1 milyon 980 bin liralık heykel ihalesi yapmış yapsında onlar da öyle reklam yapıyor. yeşilyurt belediyesini yeşilyurt halkı olarak tebrik ediyoruz. ulusal veya yerel kanallarda güzel tanıtım yapıyor ve tanıtım maliyetinin milyon katını yeşilyurt halkı karşılığında görüyor. festivallerde. film çekimlerinde kayısısında kirazında yöresel ev yemeklerinde vs. vs. 950 bin değil yeşilyurt ta oturan halk olarak daha çok reklam diyoruz. habertürkte olsun show da olsun atv de olsun.. getirisi en az yüz kat olur demedi demeyin... 5 milyon yatırın bu işe 100 milyon karşılığı olur... karalamaya gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Yıllardır bu siteden Malatyamızın haberleri takip ediyorum gayette memnundum yalnız son zamanlarda bir partinin paçasının altına girerek ona partinin yandaş gazetelerinden web sitelerinden Malatyamız ile ilgili haberleri alıp yayınlamanızı kınıyorum. İktidar partisini kötülemek için hep bir çaba içerisindesiniz. Bu site önce böyle değildi siyaset yapmazdı,muhtemel bu site satıldı yada iktidar partisi kuyruğuna bastı. Saygılarımla....
    0
    0
    Yanıtla
  • resocan (2 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Bu habere tek eleştiriniz yalan haber diye olabilir. Neyi karalama bunun. Var olan bir sözleşmeyi haber yapmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • 950 binler havada uçuyor buna bir diyeceğiniz yok Öyle mi, millet aç işsiz iken siz bunun haber yapılmasınamı takıldınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Keşke iyiliğini anlatacak icraatlar olsada bizde bogazımızı yırtmasak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesi parklara gecekondu gibi birer konteyner yerleştirip büfe mi dersin,çay ocağı mı dersin, birilerine iş buldu galiba.Peki buraları açıyorsun ,burada yiyip içenlerin tuvalet ve lavabo ihtiyaçlarını nerede karşılayacak.Yeme içme yerleri olan halka açık yerlere ruhsat verirken Tuvalet,Lavabo v.b koşulları yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Yeter artık Avrupa'ya kaçanlar yüzünden Malatya Türkiye'ye rezil oldu. Kim bu kaçanlar fetöcü mü, terörist mi belli değil. Şimdi de bu skandalla rezil olduk. Bu başkan derhal görevden alınmalıdır. Malatya da Malatyalı mı kalmadı? 2 yıldır yaptığı müze açmak başka bir icraatını göremedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bunlardan kim ne zaman hesap soracak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaldı vuslat mahşere , Rabbim haklarından gele...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Mehmer Çınar tek başına Yeşilyurt Belediyesi'nde bu tür işleri yapanlarca kuşatılmış. Çok eskiden tanıdığım Çınar habelere konu olan bu tür işlerin adamı değil. Ama bir hatası var. Hacı Uğur Polat döneminden arkadaşlarını büyükşehir belediyesinde bırakıp yeni ekip kurmaya çalıştı. Kurduğu ekibin neredeyse hepsi Çınar'ın kuysunu kazdı kazıyor. Bir çoğu zengin oldu. Mesla bu habere cevap verecek basın birimini bir troll yönetiyor. Adam gerçekten zor durumda. Ama kendisi yaptı. Kendisi çekecek. Bence Mehmet Çınar bir daha seçilmez. Büyükşehir Belediye Başkanı olabilecek bir yerdeyken hatalar zinciri yüzünden siyaseten bitme noktasinda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım Ünsal (2 yıl önce)
    Vergilerimiz nereye gidiyor diye merak ediyorduk, öğrenmiş olduk. Boş işlere gidiyormuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri hoca (2 yıl önce)
    Chp nin olayın peşini bırakmasından hemen sonra hava lojmanı kavşağında bulunan ve yıllardır imara aykırı olduğu için Yeşilyurt belediyesin ruhsat vermediği Veli Ağbaba’ya ait otelde hummalı bir çalışma başlaması hiçbir medya mensubunun dikkatini çekmedi mi? Yıllardır ruhsat alamayan otel bu arada Yeşilyurt belediyesinden nasıl ruhsat aldı da açılış hazırlıkları yapılıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Orada yapılmış bir otel var, faaliyete geçmesinde ne var kardeşim, açılınca belki 20-30 kişi istihdam edecek, ve bu çevrede otel yok ,yani bir ihtiyaca cevap verecek, herkes biliyor siyasi bir hırs uğruna yıllarca açılmasına izin verilmediğini, yanındaki veya karşısındaki binalar daha yüksek, o zaman onlarda imara aykırı. Herkes ne olduğunu biliyor yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri hoca, sen akp zihniyetini niye muhalefete mâl ediyorsun ki? Yolsuzlugu yapan yine sizinkiler, mahkemede aklanan muhalefetin oteli. Çayı çok kaciriyorsunuz çoook...
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri Hoca (2 yıl önce)Cihan isimli kullanıcı yorumuna
    Biraz düşünebilme yeteneğin olsa akp zihniyetini eleştirdiğimi anlayabilirdin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan44 (2 yıl önce)
    Bu 18 ay toplantıya gitmeyen Belediye başkanının durumu ne oldu 58 Bin TL huzur hakkını iade ettimi müfettiş geldimi bu para için Bilgi verirseniz sevinirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (2 yıl önce)
    Başkan, Konak kasabası ( Banazı) na bir proje hazırladığınızı söylemişsiniz. Bu proje 100 yılın projesi diye bizzat kendiniz belirtmişsiniz. Aşağı Banazı dan Horata ya kadar dere ıslah edilecek. Her iki taraftan yollar açılacak, aydınlatma v.s. yani bu proje sözde mi kalacak. Mevcut konuya gelince ulusal kanal işi, büyük şehir belediyesi tarafından yapılsa daha iyi olmaz mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadece zaman.Kimbilir? (2 yıl önce)
    Birde yeğeni görsek. Deprem paraları için 2017-2018-2019-2020 yıllarında belediye tarafından yıkılan metruk binaları, YİKOP aracılığı ile deprem sonrası yıktık diyerek Elazığ firması ile götürdüklerini anlata bilirler mi? YİKOP dosyası bir açılsın görelim!
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (2 yıl önce)
    Ya arkadaş biz kimseye güvenemeyecek miyiz, berber lokanta açılışı yapacağına yemekli davetlere katılacağına şu açıklamayı baştan yapsaydın illa para mı verilmesi lazım, seçimi bekliyoruz kardeşim ince bıyıklılara güle güle demenin zamanı geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (2 yıl önce)
    Arkadaş meyve veren ağaç taşlanır başkanı ne tanırım ne konusmusum insan utanır başkan işi gücü yok kaçakçılık yapacak ...gözünüzle görmediğiniz hiç birşeyi yazmayın Malatya haber siz kimin için çalışıyorsunuz ben anlamadım bu haberleri verip kime katkı yapıyorsunuz ben bu sitenin buyuksehirle ilgili hiç bir eleştirisini görmedim ...Allahcc. gözünüzle görmediğiniz hiç birşeyi dilinizle söylemeyin buyuruyor ...kim haram yiyorsa allahindan bulsun tabiki .
    0
    0
    Yanıtla
  • Herseyi görmeye gerek yok. Sorusturma var mı VAR. Adam yapıyor yapmıyor sonucta sorumluluğu var. Kendisi de istifa edecekti ama abileri ve ablası korudu. Çünkü tüm pislik ortaya dökülecekti. Hepsi aynı anladın mı. CENABI ALLAH YÜCE KİTABINDA HİÇ İDRAK ETMEZNİSİNİZ DER. Mesut gardasım hiç idrak edemezmisin?????
    0
    0
    Yanıtla
  • üstadım bana ulaşırsan ben sana gözümle gördüğümü anlatayım olur mu? gerçekten söylüyorum bak bana bile belki inanmayacaksın ama bunlar meyve vermiyor emin ol. yemin ederim seninle tanışıp konuşmayı çok isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim ben inanıyorum sana ama neden tek bir kişinin üstüne gidiliyor sen inaniyormusun yurtdışına adam kaçıracak paraya ihtiyacimi var sen kendin Yeşilyurt belediye başkanı olsan bu işlere yonelirmisin ...başka usulsuzluk olabilir ama adam 950 bin TL alacak kanala çıkacak anca buna cahil insanlar inanır ...belediyede belki senin bildiğin benim bilmediğim şeyler vardır ....ben inaninki çalıştığım sektörde neler döndüğünü biliyorum ama çınar benim gözümde iyi bir başkan ...tekrar diyorum bu milletin 1 TL sini kim yerse çala çocuğundan çıksın...bu Selahattin baskanda olsa cinarda olsa aynı battalgazi belediye başkanının adı aklıma gelmedi oda dahil
    0
    0
    Yanıtla
  • 950 bin resmi ihalede geçen rakam zaten 950 bin yalan değil ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    Ne meyvası verdi Almanyaya kaçak göçmen ler taşıma ile tüm dünyaya rezil oldu güzelim Malatyamız
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    başkanlar yeniden seçilmek için zaten bütçeye takla attırıyor artık mahalli idareler kanunu değişmeli yapanın yanına kalmayan kanunlar gelmeli...
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    şehrini ilçeni tanıtmak için herşey yapılır bu gayet normal birşey vede yapılması gerekli elbette ama Mehmet başkanım bana öyle geliyoki içinizde çok hain var bu haberleri kim sızdırıyo gözcüyle alakası ney bu ihbarı yapanda çok iyi biliyoki yani içinizdeki hain olan şahıs kimse malatya dışında haber değeri olmayan bu haberi ancak AK Parti düşmanı sözcü gazetesi yapar onlarda yeterki böyle haber olsun hemen atar başlığı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ethem (2 yıl önce)
    Hakkım haram olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ruşen uçar (2 yıl önce)
    konunun hiç bir yerinde olmamakla beraber taraftarıda degilim.lakin malatyanin en güzide haber sitesi filanca kurumlara dayanarak haber yapma sıkligının arttigını okuyoruz ..
    0
    0
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Ayakçılar yorumlarda da kendini belli etmeye başlamış. Ayakcilikta zor, aldigin 3 kuruş avanta 7x24 her platformda hizmet bekleniyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (2 yıl önce)
    Hayretle takip ediyoruz haberleri diğer dönemde yine aday olursa şaşırmam gider keyif çayımı içerim kendime gelirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (2 yıl önce)
    Benim Merak Ettiğim Mehmet Başkan İçin Bu Olumsuz Haberleri Yapmanızı Kim İstiyor. Kim Fişini Çekiyor Başkanın. Siz Gidin Büyükşehire Bakın Ne Faydası Var Memlekete Çalışanı Karalamayın Ayıptır Günahtır. Yayınlamazsınız Gerçi Ama Ben Yinede Yazayım Medya Tetikçiliği Yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyin ne olduğunu yapılan işin nasıl bir skandal olduğunu anlamaktan acizsin sus bari. Daha nasıl bir rezalet olacaktı. İnsan kaçakçılığına alet olmuşlar. Utanmadan bunu yapanları savunmaya kalkıyorsun. Bir Türkiye Malatya'yı bu rezaletle konuştu be beyin fıkarası. Ayakçılıkda böyle birşey demek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan avcı (2 yıl önce)Sami isimli kullanıcı yorumuna
    Senmi biliyorum neyin ne olduğunu bebe. Klavye başında boş boş yazmayla olmuyor bebe işine bak sen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan Bayraktar 17/25 aralık dogrudur diyor. Yakinda Akp nin %90 i itirafci olacak diyor. Akp kaymakcilari hala iftira diyor. Ben demiyorum, Dünürgiller diyor... Yahu adam insan kaçakçılığı yapmış, kendi malını belediyeye satmış, hala Mehmet Çınar i savunan kaymaklarcilar cıkmış aymazlikta rekor üstüne rekor kiriyorlar. Insan utanir ! Ballı kaymakcilar sizi... ! Dur bakalım Eylül ayından sonra ekonomik anlamda sıkıntılı gunler bekleniyor tespitleri var, Millet oturup Yesilyurt un tanıtımını izler durur keyif çayıyla...
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye çalışanı olma ihtimalin yuksek.Birgün bugunler geçecek sizin fikirler değisecek mi değişecek. Liyakat, insan odakli belediyecilik işler yapılmalı. Daha yeni insan kaçaklığı ortaya çıkmış bir belediye başkanı savunmak nasıl bir duygu, anlat güzel kardeşim rahat uyuyorsan sorun yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen de aynı şeyleri yazıp durma
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (2 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Sen herhalde büyükşehir den ayrılmış yesilyurta geçen personelsin hani maaslariniz 3 de 1 düşünce her yerden saldıran ekipten başkalarına saldiracaginiza kendinizi düzeltmeye bakın. Gardaş burası Münih mi ?
    0
    0
    Yanıtla