SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"4 Futbolcuyla Görüşüyoruz"

0
Güncellendi - 2019-07-09 20:20:55
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü'nün basın sözcüsü Hakkı Çelikel, "Aktif görüşme içerisinde olduğumuz en az 4 futbolcu var. Bugün veya yarın 1 ya da 2'si netleşir. 1-2 güne kadar anlaşmaya çok yakın olduğumuz ve kampımıza katılacak topçular var. Ağırlık orta saha ve stoper düşünüyoruz. Tabi biz forvete de bir takviye düşünüyoruz. Görüştüğümüz oyuncular var" dedi.

Takımın Bolu Abant'ta devam eden birinci etap kamp çalışmasını ziyaret eden Çelikel, burada açıklamalarda bulundu.

Güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade eden Çelikel, "Takımımızın antrenmanlarını izledik. Futbolcular gayet hırslı. Sergen hoca (Sergen Yalçın) inanıyorum ki takıma çok şey katmış. Bu süreç devam ediyor, daha çok şeyler katacaktır" dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor'a hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getiren Çelikel, "Malatyalı değilim ama en az bir Malatyalı kadarda Malatyalı olduğumu hissediyorum. Malatya'nın başarısını benim ve ailemin başarısı olarak görüyorum. Malatyalılığımı kimseyle tartışmıyorum. Sinopluyum ama en az Malatyalılar kadar Malatya'yı, Malatya'nın insanını, kayısıyı seviyorum" diye konuştu.

Çelikel, Evkur Yeni Malatyaspor'un ilk sivil yönetiminde yer aldığını anımsatarak, "2.Lig'de şampiyonluk yaşadık. 2-3 senelik süreçte yönetim kurulu üyeliği ve basın sözcülüğü yaptım. Hem işlerimden hem de Malatyaspor'a daha faydalı olacak kişiler varsa önlerini açmak adına bir dönem ara verdim. Başkanımda beni kırmadı. Bu dönemde başkanımız sağ olsun teklif etti. 'Daha faydalı insanlar varsa başkanım ben her zaman sizin arkanızdayım' dedim. Başkanımızda 'olman gerekir' deyince, kendisini kırmadık. Bizi buraya layık gördüğü için kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Çelikel, şunları söyledi: "Transferle ilgili yoğun bir çalışmamız var. Gece geç saatlere kadar transfer komitesi olarak çalışıyoruz. Bu bizim için önemli. Artık oturmuş bir Malatyaspor var. Lige yeni çıkmış, bulduğumuzu alalım süreçlerini geçtik. Biz hedefleri olan, ayakları sağlam basan, bu ligi artık bilen, bu şehrinde ligde üst sıralarda bitirmesini bilen bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bize çok teklif geliyor ama bizim sistemimize, oyun anlayışımıza, bize uyacak topçu olmayabiliyor. Biz biraz daha ince eleyip sık dokumak istiyoruz. Aktif görüşme içerisinde olduğumuz en az 4 futbolcu var. Bugün veya yarın 1 ya da 2'si netleşir. 1-2 güne kadar anlaşmaya çok yakın olduğumuz ve kampımıza katılacak topçular var. Ağırlık orta saha ve stoper düşünüyoruz. Tabi biz forvete de bir takviye düşünüyoruz. Görüştüğümüz oyuncular var."

Çelikel, transfer edecekleri oyuncuları iyice analiz ettiklerini belirterek, "Malatya'mıza hizmet edecek oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. Bunu da çok analiz ettik. Bazen yanılabiliriz, biz yanılmama adına bu kadar analiz yapmaya çalışıyoruz. Bizim Malatyaspor olarak yanılma payımızın çok olduğunu düşünmüyorum. Biz artık ligin yanı sıra Avrupa'da gruplara kalmayı düşünüyoruz. Türkiye kupasında ilerlemek istiyoruz. Türkiye Ligi'nde de en az beşinci sırada yer almak istiyoruz. Biz hedeflediğimiz tarzda bir takım kurarsak, ligi beşinci sıradan daha iyi bir yerde bitireceğimizi düşünüyorum. Bunu ezbere söylemiyorum. 5-6 senelik süreçte iyi yönetildiğinden dolayı borcu olmayan kulüplerden bir tanesiyiz. Bizim artık avantajımız var. Biz bu süreci iyi değerlendireceğiz" diye konuştu.

Görüştükleri oyuncuların yabancı olduğunu kaydeden Çelikel, "Bir tane yerli olabilir, net değil. O yerli olursa 3 olacak ama 2'si yabancı. Eğer hedeflediğimiz gibi olursa kampa katılacak olan oyuncular, yabancı oyuncu olacak" dedi.

Çelikel, Guilherme ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Guilherme gündemimizde. 1-2 gün içerisinde gelmesi planlanan oyuncular arasında Guilherme yok. Guilherme'yi biz her gün konuşuyoruz. Hocamızla da, yönetim kurulu olarak da konuşuyoruz. Guilherme bize geçen sene hizmet etti, sağ olsun ama birde maliyet çalışması yapmak lazım. Sağlam adımlar atmalıyız. Önümüzde beIN Sports'un da durumu var, henüz netleşmedi. Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmazsak, biz hesabımızı bilmezsek, ne kadar başarılı olursan ol sıkıntılı bir süreç olur. Bunları da gözetmeliyiz. Guilherme ile alakalı ikiye bölünmüş durumdayız. Bir verelim bir vermeyelim, bir gelsin bir gelmesin zorluk çıkartmıyorlar. Guilherme'de 'Ben Malatyaspor'da oynarım, başka bir Anadolu kulübüne gitmem' diyor. Şuan ki süreçte çok acil Guilherme gelsin, imza atalım veya Guilherme olmasın süreci yok. Guilherme'yi şuan bekliyoruz. Bir teklif yapacağız, eğer Guilherme ve kulübü kabul ederse biz kendisini tekrar takımda görmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Yeni sezonda üç kulvarda mücadele edeceklerini kaydeden Çelikel, "Karşımızda bir Akhisarspor örneği var. Ben belki bu ligde küme düşen en kaliteli takımın Akhisarspor olduğunu düşünüyorum. Üç kulvarda yarışıp neredeyse 50 maç yapıyorsunuz. Futbolcu derinliğiniz yoksa bunu kaldırmak zordur. İşte biz bu derinliği oluşturmak istiyoruz. Takdir edersiniz ki başarılı bir kulüp var. Üç kulvarda yarışacak bir kulübüz. Bizden giden oyuncularda var ama onların yerine en az onlar kadar katkı sağlayacak futbolcuları da almalıyız. Biz bir verirken başka bir kulüp iki, üç veriyor. İyi futbolcuyu bulduklarında alıyorlar. Biz birazda gençlere yönelmek istiyoruz. Kulübümüzün menfaati ve gençlerin önünü açmak adına alternatif olarak düşünüyoruz. Yönetim olarak bu derinliği oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz artık tecrübeli bir takımız" diye konuştu.

Çelikel, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecekleri için en az 2 oyuncu daha almak istediklerini kaydederek, "Biz transferde acele etmek istemiyoruz ama UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğimiz için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu süreçte en az 2 oyuncunun daha takviye olması lazım. Bolu kampı sürecinde de nasip olursa bu gerçekleşecek. Sezon açılana kadar transfer süreci var. Biz, tercih edilen bir kulübüz. Biz bir futbolcunun peşinde uğraşalım ama çok fazla da futbolcu kaprisi çekmek istemiyoruz. Yönetim olarak bugüne kadar vermiş olduğumuz sözleri yerine getirdik. Kulüp olarak yapılanlar başarıdır. Malatyaspor'un futbolcular konusunda eli rahat, borcu yok. Bu durum futbolcular içinde önemli" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Çok bilen varsa gitsin yapsın takımın mazisi ne kulüp 2 ligden bank asyaya ordan süper lige çıkmış herkesin ilk yıl düşer dediği takım 2. Yılında uefaya gidiyor.. Helal olsun başkana yönetime.. Burda yorum yaparken biraz düşünerek adil ni şekilde eleştirin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif Karaca (4 yıl önce)
    Hakkı Çelikel beyefendi !!! Bu yıl Avrupaya gideceğiz diye sezon sonunda ikinci lige gitmeyelim aman haaaaa ???? Sergen ? Transferler , Yönetim ? Teknik heyeti ? Kısacası bu yıl bu yıl Malatya yılı olsun ikinci lig e gidişi olmadın !!!!!?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Uefa elemesi oynamak uefa oynamak değil-dir uefa oynamak gruplara kalmakla olur hikaye anlatmasınlar elemede de ilk maçta booom
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (4 yıl önce)
    kombınem vardı geçen seneden .bu yılda tekrar aynı koltugu aldım...ama suan çok pişmanım uzattıgıma.bıraz daha para verseydım yedek kulubesınde ızlerdım maçları futbolcu olarak.kulup o kadar kı sadece parayı düşünüyor ve muhtaç...bu kadro ıle sergen napsın bırsey cıkmaz bu kadrodan ...sergen ıstıfa eder .takımda 25.hafta gelmeden düşmeyı garantıler...GEÇMİŞ OLSUN...
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK-İZMİR (4 yıl önce)
    Aleksic'i gönderiyorsunuz.Geln futbolcular balon.Bu sene veda ederiz lige.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (4 yıl önce)
    Yalan da sınır yok yönetim resmen dalga geçiyor elde ne ön-libero var uefa kupası oynayacak kapasite de ne stoper ne kaleci ne de forvet olimpija bize supriz yaptirmazz
    0
    0
    Yanıtla
  • Codi44 (4 yıl önce)
    Adam uzun uzun yazmış.sinavda çalışmadığım yerden soru gelince ben gibi...transfer dönemi elde kalmislari alırız....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Gaz almakta mükemmel bi yönetim var oyalayın Malatyalıları Uefa hayal
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Alexsic de gitti. 17 gün sonra eleme maçı var yazık gerçekten uefa da rezil olmaya çok az kaldii
    0
    0
    Yanıtla
  • memocan (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    REZİL DE OLSAK VEZİR DE OLSAK BU TAKIM BİZİM ALİ EFENDİ ŞOM AĞIZLI OLMA YETER .....
    0
    0
    Yanıtla
  • çakma malatyalı sen gazını başka yerde çıkar.hadi kardeş başka kapıya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muro (4 yıl önce)
    Abi siz bikmadinizmi görüsüyok oldu bitti geldi gitti demekten biz okumaktan biktik Inan selamlar
    0
    0
    Yanıtla