SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah Silahlı Kuvvetlerimizi Korusun, Muvaffak Etsin"

0
Güncellendi - 2019-10-11 03:39:27
A- A+ PAYLAŞ

MTÜ SENATOSU DA DESTEK KARARI ALDI.. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'na, Malatya'daki çeşitli kuruluşlardan destek mesajları veriliyor.

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SENATOSU

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Senatosu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Güney’ine kurulmak istenen terör koridorunu yok etmek üzere başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatını desteklediklerini bildirerek, “Türkiye’nin terör örgütleriyle olan mücadelesi; bölge ülkelerinin istikrarı ve istikbali içinde hayati önem taşımaktadır.” denildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Senatosu’nun Barış Harekatı ile ilgili olarak almış olduğu karar şu şekilde: “Malatya Turgut Özal Üniversitesi;  Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin bekası ve milletimizin istikbali için Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı’nı sonuna kadar desteklemektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası güçlere karşı milletimizin hak ve hukukunu koruma konusunda dik duruşu ve kararlılığı ile başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın hedefinde Güney sınırımızda kurulmak istenen kukla terör devletini engellemek, gönül coğrafyamızın bir parçası olan Suriye’yi DEAŞ, YPG, PYD gibi terör örgütlerinin işgalinden kurtarmak ve Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamaktır. Şanlı Ordumuzun bu uğurda zaferle döneceğine olan inancımız tamdır.

Ülkemizin bekası için başlatılan harekata karşı çıkan bazı Arap ve Avrupa ülkeleri kaç tane Suriyeliyi misafir ettiler? Bugün binlerce Suriyeli genç, Türk Üniversitelerinde yükseköğretim görmektedir. Eğitim hakkını kullandırmak bir yana, Yüce Türk milleti, 3.6 milyonu aşkın Suriyeli misafir ederek, onların yaşam hakkını korumaktadır.

Yıllardır terör örgütlerini himaye eden, destekleyen bazı Arap ve Avrupa ülkelerinin Barış Pınarı Harekatı’na karşı çıkışları yok hükmündedir, kıymet-i harbiyesi yoktur.

Devletimizin; yurtiçinde ve yurtdışında terör örgütlerine yönelik olarak son dönemde artan ve istikrarlı bir şekilde sürdürülen etkili ve kalıcı operasyonlarının devam etmesi ülkemiz kadar, coğrafyamızın barış ve huzuru içinde çok önemlidir. Türkiye’nin terör örgütleriyle olan mücadelesi; bölge ülkelerinin istikrarı ve istikbali içinde hayati önem taşımaktadır.

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı yürekten destekliyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiklerimize üstün başarı ve muzafferiyetler diliyoruz.”

MHP

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’ ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Avşar  mesajında, "Ülkemiz tarihinden aldığı mirasla bölgesinde barışın ve huzurun garantörü durumundadır. Devletimiz bölgede hiçbir karanlık odağın gizli hesaplarına izin vermeyecek, kendisine yöneltilen tehditlere boyun eğmeden mazlumun hakkını geçmişte olduğu gibi bugün de koruyacaktır. Türk milleti haklı, meşru ve tarihi nitelikli yüksek mücadele sürecini sağlam bir inançla, tavizsiz bir iradeyle başlatmış, Suriye’nin kuzeyine beklenen ilk hamleyi yapmıştır. Güney sınırlarımız boyunca açılmak istenen terör koridorunun, kurulmak istenen terör devletinin imha edilmesi maksadıyla kararlı siyaset ve kahramanca ruh devreye girmiştir. Allah Silahlı Kuvvetlerimizi korusun ve muvaffak etsin" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ

İyi Parti Malatya İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da, harekata destek verilerek, "9 Ekim 2019 Tarihi itibarı ile Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK, YPG, İŞİD terör örgütlerinin kurmaya çalıştığı terör koridorunu yok etmeye yönelik BARIŞ PINARI askeri harekatına başlamıştır. Yaradan Şanlı ordumuzu muzaffer eylesin. ordumuz demir yumruğuyla terör odaklarına karşı hakkettiği dersi verecektir.

Harekata katılan her Mehmetçiğimizin kılına zarar gelmeden milletimizin şanına uygun zaferlerle tamamlamasını yaradanımızdan niyaz eder; tüm Türk Milletinin bir bütün olarak TSK'nın ve Mehmetçiğimizin yanında olduğunu belirtir;Ordumuza ve Devletimize muzafferiyetler dileriz."denildi.

ESOB

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de, esnaf camiası olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’deki terör örgütlerine yönelik başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatını desteklediklerini bildirdi.

Keskin, “Ülkemizim ve milletimizin istikbali ve istikrarına yönelik olarak sınır boylarımızda tehdit oluşturan bölücü terör örgütlerine yönelik olarak olması gereken ve yerinde bir karar olan Barış Pınarı Harekatını esnaf ve sanatkar camiası olarak destekliyoruz. Uluslararası güçlere karşı dik duran, boyun eğmeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkomutanlığında başlatılan Barış Pınarı Harekatından, şanlı ordumuzun, Mehmetçiklerimizin zaferle döneceklerine olan inancımız tamdır, dualarımız Mehmetçiğimizin zaferi, ülkemizin bekası içindir. Bu harekat sadece terör örgütlerine yönelik değil, aynı zamanda terör örgütleri üzerinden ülkemize yönelik vesayet savaşını sürdüren uluslararası güç odaklarına da bir tokattır, cevaptır. Barış Pınarı Harekatının bölgemize barış ve istikrarı getirmesini diliyorum.” dedi.

TİCARET BORSASI

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Türkiye'nin güney sınırını tehdit eden terör örgütüne karşı başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'na iş dünyası olarak tam destek verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtıyla terör oluşumlarına karşı kararlılığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini hatırlatan Başkan Özcan, şöyle konuştu: "Ülkemize ve milletimize yönelik oynanan oyunların bozulması, bölgeye barış, huzur ve güvenin getirilmesini hedefleyen Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanmasını diliyorum. Barış Pınarı Harekatı, terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf etmek için Türk ordusu tarafından atılmış stratejik bir adımdır. Harekata katılan askerlerimizin bölgede yuvalanan terör odaklarını temizleyerek ülke güvenliğimize katkı sağlamaları elbette Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve bölge barışı için büyük önem taşımaktadır. Tarihin her döneminde kendi sınırlarının çok ötesinde sorumluklar üstlenmiş bir milletiz. Gönül coğrafyası geniş, mazlumların umudu olan Türkiye var. Sınırlarımızda terör oluşumlarına ve gruplarına karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Kahraman Mehmetçiğimizin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nı sonuna kadar destekliyoruz. İş dünyası olarak, dualarımızla ve tüm kalbimizle devletimizin ve askerimizin yanındayız. Rabbim bu kutlu yolda ordumuzu muzaffer kılsın.”

MÜSİAD

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Başkanı Muharrem Poyraz, Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi

Poyraz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye, bulunduğu coğrafyanın çetin şartları dolayısıyla, toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket etmektedir.

Bugün, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz.

Bölge, barıştan her geçen gün uzaklaştırılmaya yönelik uygulamalara maruz bırakılırken, bölgede sağduyunun temsilcisi olan Türkiye’nin, bu duruma kayıtsız kalması düşünülemez.

Bölgenin, bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması gerekmektedir. Bu kapsamda, Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtı ile devam eden, bölgeye barış ve huzur getirmeye yönelik operasyonlar, devletimizin gördüğü lüzum üzerine, Fırat’ın doğusuna yönelik olarak devam edecektir.

MÜSİAD olarak, devletimizin hamlelerini ve siyasi iradenin duruşunu desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz. Bu vesileyle, Barış Pınarı Harekâtı’nda kahraman Türk ordusuna muvaffakiyet diliyor, operasyonun başta bölge halkları olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barışa getirmesini temenni ediyoruz. "

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • 44 FFM (4 yıl önce)
    ALLAH KORUSUN ONLAR BIZIM CANIMIZ KAHRAMANLAR VATAN ONLARA AMANET GEREK OLURSA SEVE SEVE BIZDE CEPHEYE GIDERIZ AMA BIZIM MEHMETCIK BUNA GEREK DUYMAZ ALLAHA AMANET ALLAH KORUSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (4 yıl önce)
    Vurun hainlere,vurun kahpelere,acimayin , Türkiye düşmanı ki m varsa. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti yaşasın bu ülkede yaşayan tüm halklar . Allah ordumuzu muvaffak eylesin ,yardımcısı olsun . Aslanlar ayağınıza taş değmesin . Allahim mehmetcigimizi korusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Ya Rabbi sen mazlum Suriyeliler’i kurtarmak için bu milleti seferber etiğin gibi tüm müslüman mazlumları da kurtar. Ordumuzu galip eyle. Operasyonda yer alan Arslanlar’ımızı turnaklarına dahi zarar gelmeden Vatan’a dönmekerini nasip eyle.. Amin..
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Amin Amin.. kurban olduğum allahım yardım eyle onlara tırnaklarına taş değmesin
    0
    0
    Yanıtla