SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah'a Şükür Oyunlarını Bozduk"

0
Güncellendi - 2019-11-07 19:39:07
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Suriye’nin doğusunda kurulmak istenen terör koridoruna yönelik başlatılan Barış Pınarı Hareketinin çok kısa sürede başarıyla tamamlandığını belirterek, "İşimizi ne kadar ciddi tuttuğumuzu dünya da görmüş oldu” dedi.

Bu süreçte ABD ve Rusya ile yapılan diplomatik görüşmelerin de Türkiye’nin bu noktada ne kadar haklı olduğunu da gösterdiğini ifade eden Kahtalı, “Bu iş hem sahada hem de masada Türkiye lehine sonuçlanmış ve haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır. 40 yıldır terörle mücadele de sarf ettiğimiz enerjiyi artık Türkiye’nin geleceği için harcaması gerektiğini, şuanda ülkemizde barındırdığımız 4 milyon mülteciyi de geri kendi ülkelerine göndermemiz gerektiğini iyi ifade ettik” şeklinde konuştu.

Mehmetçiğin Barış Pınarı Hareketinde gösterdiği başarıyla hiçbir sivile zarar vermeden ilerlediğini ve tamamen teröristlere yönelik operasyon düzenlediğini dile getiren Milletvekili Kahtalı, “Şuanda baştan da belirlediğimiz gibi 30 kilometre derinliğinde ki güvenli bölge dediğimiz alanda Rusya ile birlikte devriye atıyoruz. Bu alanın güvenli kalması için gerekli tedbirleri alıyoruz, gözetleme kuleleri ile emniyeti sağlamak adına birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

“Mücadelemiz devam edecek”

Türkiye’nin 40 yıllık terörle mücadele sürecinde çok sayıda sivil halkı ve güvenlik güçlerini şehit verdiğini de anımsatan Kahtalı, “Bu ülkede bir daha terörün konuşulmaması adına, Türkiye artık kendi istihbaratını yapan, kendi silahları ile mücadele edebilen bir konuma geldi. Bu çok önemli bizim için. Bu kapsamda Barış Pınarı Hareketini başarı ile tamamladık ve orayı terör unsurlarından tamamen temizlemek adına mücadelemiz devam edecek” dedi.

Türkiye’nin başarıyla tamamladığı Barış Pınarı Hareketi’ne karşı çıkan ülkelere de eleştirilerde bulunan Milletvekili Kahtalı, “Terör örgütlerini kullanan bunlar. PKK/PYD, DEAŞ, DHKP-C gibi örgütlerini bu emperyalist, Siyonist güçler kullanıyor. Bunları örgütleyen, ekonomik destek veren, silah ve mühimmat temin eden de bunlar. Bunlar Orta Doğu’ya sözde barış götüreceğiz diyerek yola çıktıklarında Irak’ta 1,5 milyon insanı öldürdüler. Daha sonra Suriye’de aynı şeyi yaptılar, 1 milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine neden oldular” ifadelerine yer verdi.

“Allah’a şükür oyunlarını bozduk”

Türkiye’nin haklı operasyonuna karşı çıkan ülkeleri terör örgütlerine destek vermekle suçlayan Kahtalı, “Bu ülkeler Türkiye’nin aleyhine olacak ne varsa kullanmak için ellerinden geleni ortaya koydular. Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın dirayetli duruşu ile Allah’a şükür onların oyunlarını bozduk” ifadelerini kullandı. Bölgedeki terör unsurlarına binlerce tır silah ve mühimmat desteği sağlanıldığını söyleyen Kahtalı, “Oradaki terör guruplarını silahlandırılarak Türkiye karşı saldırılarda bulunuluyor. Hem Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması hem de sınırımızda terör devletinin kurulmasına müsaade etmemek için her türlü tehdidi ortadan kaldırma adına bu operasyonumuzu yaptık” dedi.

"Türkiye dünyada söz sahibi olduğunu herkese kanıtlamış bir ülke”

Türkiye’ye karşı ambargo ve ekonomik tehditlerin de artık bir öneminin olmadığını belirten Kahtalı, “Artık Türkiye o dönemi geçmiş bir ülke, artık Türkiye kendi kabuğunu yırtmış, dünyada söz sahibi olduğunu herkese kanıtlamış bir ülke. Allah’a şükürler olsun, bundan sonrada da birlik ve beraberliğimizi koruyarak oluşabilecek her türlü terörü ortadan kaldırma gayretimizi tüm dünya gördü” diye konuştu.

Barış Pınarı Hareketi ile birlikte Türkiye’nın sınırındaki bölgenin güvenli hale geldiğini belirten Kahtalı, Türkiye’de bulunan 4 milyona yakın Suriyeli muhacirin de sağ salim yurtlarına dönebileceklerini söyledi. Kahtalı bunun için güvenli bölgede yeni yerlerin imara açılacağını söyleyerek Suriyelilerin kendi yurtlarına güvenli bir şekilde yerleştiriliş olacağını ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • MALATYALI ROJDA (4 yıl önce)
    Akp olarak İşsizlik, terör, kadına şiddet, çocuk istismarı gibi kronikleşmiş onlarca sorununa köklü bir çözüm bulamamışsın.Eğitimde başarısız olduğunu her fırsatta kendin ifade ediyorsun, sonra da çıkmış diyorsun ki büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar.eğer gerçekten güçlü, özellikle de yabancı devletlerin kıskanarak bakacağı bir Türkiye yaratma hayaliniz, idealiniz varsa her yerde mantar gibi biten gökdelenlere, avm'lere,inşaatlara değil bilime, sanayiye, tarıma hayvancılığa yatırım yapın. Tüketen değil üreten bir Türkiye inşa edin.Vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (4 yıl önce)
    Sayın vekilim Malatya vekilleri gündem de yaşanan ve gerçekleşen olaylara müdahil olacaklarını ve etkili olacaklarını hiç sanmıyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Ispanaktan zehirlenenlere bakıp "aradaki yabani otları tek tek ayıklayın, ha bir de çok iyi yıkayın" diyenler yönetiyor bu ülkeyi. Ne ıspanak üzerindeki pestisit kalıntıları için dertlenen yetkili var, ne maksimum kâr peşinde koşanları denetleyememekten rahatsız olan biri..
    0
    0
    Yanıtla
  • DRİJANLI (4 yıl önce)
    Sayın Devlet Bahçeli'nin vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedimyan (4 yıl önce)
    Bence oyun bozulmadı roller değişti sadece ABD istediğini aldı Rusya bize kocaman dur dedi benden öteye geçemezsin ben varsam sen ancak benim yanımda emir elisin dedi...
    0
    0
    Yanıtla
  • sami (4 yıl önce)
    adam gibi adamsın Allah yardımcınız olsun Kıymetli Başkanım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhteşem (4 yıl önce)sami isimli kullanıcı yorumuna
    Heee. Doğridiiir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sana,katılıyorum,heee valllai dogridirl,,ne güzel yazmışsın muhtesemkardes,,
    0
    0
    Yanıtla