SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Yapı İçin Büyükşehir'e 230 Milyon TL Destek

0
Güncellendi - 2021-07-06 21:37:52
Alt Yapı İçin Büyükşehir'e 230 Milyon TL Destek
A- A+ PAYLAŞ

126 MİLYON TL'LİK BÖLÜMÜ HİBE.. Belediye Hizmetleri Projesi ve Belediye Hizmetleri Geliştirme Projesi İlbank ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 126 milyon TL'si hibe olmak üzere 230 milyon TL destek aldı. İçme suyu, Atık su, Katı Atık ve Rekreasyon gibi hizmetlerde kullanılacak Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması, Ankara’da gerçekleştirildi.

İmza törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ile birlikte 14 İl Belediye Başkanı katıldı.

Avrupa Birliğinin desteğiyle temin edilen 355 milyon avro hibeye, Dünya Bankası ve Fransız Kalkınma Ajansından temin ettikleri 198 milyon avro krediyle Blending modelini uygulayarak, belediye altyapı sektöründe 15 yerel yönetimine ait 5,8 milyar liralık yatırım değerindeki 40 proje için anlaşma imzalandı.

Proje kapsamında, 3 milyon kişinin suya erişiminin iyileştirilmesi, 4,5 milyon kişinin de iyileştirilmiş su arıtma hizmetlerinden faydalanması sağlanacaktır. 2,5 milyon kişi iyileştirilmiş katı atık hizmetlerine eriştirilecek, çevreye duyarlı projelerle altyapı güçlendirilerek, her yıl 22 milyon metreküp içme suyu tasarrufu sağlanacak ve 95 milyon metreküp atıksu arıtılacaktır. Bugün, FRIT kapsamındaki projelerin hayata geçmesi için, son aşama olan alt kredi ve alt hibe anlaşmaları yerel yönetimlerle imzalandı. Yapım çalışmalarına yılsonuna doğru başlanıp, iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Malatya’ya 230 Milyonluk Destek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan alınan desteğin Malatya için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Şehrimizin alt yapısını geleceğe hazırlama noktasında çok önemli bir kaynak. Malatya Büyükşehir Belediyesi hazırlamış olduğu projeler çerçevesinde kullanılmak üzere 230 milyonluk destek anlaşmasına imza attık. Bu kapsamda, İçme suyu, Atık su, Katı Atık ve Rekreasyon gibi hizmetlerde kullanılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’mıza ve hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sağlanan 230 milyon TL'lik desteğin 126 milyon TL'sinin hibe, 104 milyon TL'sinin ise kredi olduğu bildirildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • BAHTİYAR (2 yıl önce)
    Orduzu çınar yolu arabam her çukura girdiğinde osman başkana selam ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    E 104 milyon TL (104 000 000 TL) yeni borcumuz olmuş. Hani borç azalacaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Azra (2 yıl önce)
    Bu çıkan proje maski eski GN müdürü Ertan Mumcu tarafından çok emek verilerek çıkarılmış bir proje,bunun asıl sahibi Ertan Mumcu dur,kimse kendine pay bicmesin, Allah Ertan Mumcu dan razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gonca (2 yıl önce)
    Bu proje eski maskı genel müdürü Ertan mumcu tarafından büyük emekler ile çıkarılmış bir projedir allah Ertan mumcudan razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Buyrun afiyet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz Aktaş (2 yıl önce)
    Bu gelen destekten geçmiş dönemdeki maski eski genel müdürü Ertan Mumcu başkanın projesiydi Allah Ertan beyde razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (2 yıl önce)
    İnşallah bu para bilimum paravanların ve bütün bunların ağa babasının istahını kabartmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Öncelikle şunu belirtelim ki bu hibeye Haci Uğur Polat'ın son zamanlarında Ertan Mumcu başvurdu. Çok emek verdi. Ankara'ya geldi. Vekillerle tek tek görüştü. Bülent Bakan ve Öznur hanımın çok destegi oldu. Selahattin Başkan bunu kendisine mal etmesin. Ayrıca Selahattin Başkan sanki hepsi hibeymiş gibi sunmuş. Oysa 105 milyonu kredi. 125 milyon TL hibe de çok iyi ama Selahattin Başkanla alâkasi yok. Teşekkur edilecekse Haci Uğur Başkana ve Ertan Mumcu'ya teşekkür edin. Destek veren vekillere teşekkür edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Koskoca belediye başkanı hibe ile krediyi ayırdedemiyor mu? Twitter adresinden 230 milyon hibe aldık yazmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Cilesizden tutun temelli sokakları caddeleri zaviye hasanbey zapcioglu sokakları taaaaa kanalbouna kadar erteledi bir ilgisizlik var yollar berbat çukurlara girdikçe aracıma yansıyınca o yol bozuklukları bütün belediye çalışanları ve başkanlarını anıyorummmmmmmm.boyle rezillik yok yollar berbat sade fahrikayahan ve otataflara ilgi yaş oralarda bisikletler bile bırakmışlar butarafta nasssss
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Vatandaşa faydasi nerede su ucuzlarmi vergi ne olacak ,?️
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergun (2 yıl önce)
    Dört aydır yolların yapılmasını (Çarşıbaşı, Orduzu) bekliyoruz. Bayram müjdesi olarak da yama yapılabileceği haberini büyük bir sevinçle aldığımızdan, sevincimizi paylaşmak isteyen tüm Malatyalıları şayet yapılabilirse yamalı yollarımızı görmeleri için Çınarparka davet ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şorikli (2 yıl önce)
    Az vermişler la gardaşım burası büyükşehir,
    0
    0
    Yanıtla
  • Behzat (2 yıl önce)
    Osmaniye gibi küçük bir il 651 milyon hibe alırken komşumuz Adıyaman 385 milyon hibe alırken muadilimiz Maraş 1 milyardan fazla hibe alırken bu rakam maskinin ve koca büyükşehrin Adıyaman ve Osmaniye gerisinde olmasıdır. Sahipsiz malatyam. Buna rağmen hükümet lütfetmiş vermiş. Kayseri Antep ile yarışacak ilimizi Osmaniye 2 ye katlamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzu (2 yıl önce)
    Şu Orduzu'nun hali içler acısı, çukurlar, toz, toprak tamam çalışma var ama biraz daha kısa süremez mi. Ayrıca Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • 44ss (2 yıl önce)
    güzel, yine cebler dolacak yiyin bakim :)
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    allahınıza gurban sizin 230 milyon değil birmilyar otuz alsanız ne yazar.. cenabı allah malatyaya bedava su vermiş.. siz maşallah pahalıya satıyorsunuz.. hangi alt yapıdan bahs ediyosunuz. yollar delik değişik yama vurmaktan acizssiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Bedava gelen suyu Türkiyenin pahalı fiyatıyla Malatyalıya satan belediye bu paraları ne yapıyor da bir de gidip kredi ve hibe almış. Yazık günah yav, maskide önüne gelenin altına makam arabası verip halkın parasını çarçur ederek yetimin öksüzün hakkını yemeyi bırakın artık.
    0
    0
    Yanıtla