SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ampute Milli Takımı Avrupa Şampiyonu

0
Güncellendi - 2021-09-20 02:05:23
Ampute Milli Takımı Avrupa Şampiyonu
A- A+ PAYLAŞ

KALECİSİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE YÖNETİMİNİN KAPATMAK İSTEDİĞİ TAKIMIN OYUNCUSU!. Kalesini Malatya Büyükşehir Belediyespor'un Ampute Süper Liginde mücadele eden takımının kalecisi Selim Karadağ'ın koruduğu Türkiye  Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Son şampiyon Türkiye, Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yla karşılaştı.

Maça iyi başlayan Türkiye, 6. dakika Ömer Güleryüz'ün kontra atak sonucu attığı golle 1-0 öne geçti. Ömer'le 10. dakikada farkı 2'ye çıkaran ay-yıldızlı ekip, 21. dakikada Kemal Güleş'le 3-0'ı buldu. Rahmi Özcan'la 24. dakikada şık bir gol daha atan Türkiye, devreyi 4-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya da golle başlayan milliler, Ömer Güleryüz'ün 26. dakikada "hat-trick" yapmasıyla farkı 5'e çıkardı: 5-0. Kemal Güleş'in 42. dakikadaki golü maçın skorunu belirledi ve Türkiye, İspanya'yı 6-0 yenerek adını zirveye yazdırdı.

İstanbul'da düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda kupanın sahibi olan milliler, 2021'de de zirveye yerleşerek bu mutluluğu üst üste ikince kez yaşadı.

Ampute Futbol Milli Takımı, şampiyonluk kupasını düzenlenen törenle aldı.

Kaptan Bülent Çetin'e kupayı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk takdim etti.

Kupa sevincini saha ortasında yaşayan milliler, galibiyet pozu verdi.

"Şampiyonluğumuz Türk milletine armağan olsun"

Ampute Futbol Milli Takımı'nın teknik direktörü Osman Çakmak karşılaşmanın ardından TRT'ye yaptığı açıklamada, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

2020 Ocak'ta kura çekimi için Polonya'ya geldiğini aktaran Çakmak, şunları kaydetti:

"Kura çekiminde final tarihine baktım, fikstüre baktım ve 'Allah'ım 19 Eylül Gaziler Günü'ne denk geliyor.' dedim. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Benim gibi gazi olan arkadaşlarımın Gaziler Günü kutlu olsun. Avrupa şampiyonluğumuz Türk milletine armağan olsun. Yarın Allah nasip ederse saat 14.00'te İstanbul'dayız. Bir Falcao, Van Persie'yi binlerce kişi karşılıyor. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu, herkesi İstanbul Havalimanı'na bizi karşılaşamaya çağırıyorum. Tek isteğimiz bu."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelli Federasyonları Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem de millilerin Gaziler Günü'nde aldığı başarıya dikkati çekerek, "Son şampiyon, bu akşam mükemmel bir oyunla kupayı tekrar kazandı. Futbolumuza, ülkemize hayırlı olsun. Hocamızı, federasyon başkanımızı tebrik ediyoruz. TFF olarak engelli futbolunun dünya genelinde markalaşması için 15 yıldır gerekeni yapıyoruz. Başkanımız Nihat Özdemir başta olmak üzere, bu özveriyi gösteriyoruz. Engelli futbolunun daha iyi yerlere ulaşması için TFF olarak maddi manevi yanlarındayız. Bugün Gaziler Günü, tüm gazilerimize armağan ediyoruz. Büyük Türkiye'ye de bu yakışır. Gururluyuz, mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 'kapatmak' istediği branşlardan biri..

Bu arada, turnuvada finale dek, D Grubu'nda Gürcistan'ı 10-0, İtalya'yı 11-0, çeyrek finalde İrlanda'yı 4-0 ve yarı finalde de Rusya'yı 5-2 mağlup eden, attığı 36 gole karşılık sadece 2 gol yiyen Ampute Milli Takımın '44' numaralı formayı giyen kalecisi Selim Karadağ, son zamanlarda Malatya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, anlaşılamayan bir nedenle kapatmayı hedeflediği Malatya Büyükşehir Belediyespor Amtupe takımının da kalecisi.

Ampute Süper Ligi'nde yer alan ve geçtiğimiz ay Ankara'da oynanan maçlara da gönderilmek istenmemesiyle gündeme gelen, sporcuların protestosu üzerine Cumhurbaşkanlığı'nın devreye girmesiyle lig maçlarına katılabilen Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute takımının yanı sıra 1. Ligde yer alan Voleybol takımının da kapatılması, faaliyetlerinin sınırlandırılması ve "liglerden düşmelerini sağlayacak' kısıtlamalarla zaman içerisinde tamamen ortadan kaldırılması tartışmalarıyla gündeme gelen Ampute takımının durumu da Malatya spor kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. Ampute takımı sporcularının Büyükşehir Belediyesi'ne giderek protesto eylemi yapmalarının ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden, kulüp başkanı Mahmut Cücemen 'adına' yapılan açıklamada kapatmaya yönelik çalışmalar yalanlanmıştı.

Selahattin Gürkan yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'nin, Malatya'nın amatör branşlardaki sesi olan ve belediyenin spora destek hedefinin en önemli uygulama araçlarından biri olan Malatya Büyükşehir Belediyespor'a yönelik 'olumsuz' tavırları, olimpiyatlara Malatya tarihinde ilk kez Malatyalı bir sporcunun gönderilmesini sağlayan, birçok Dünya, Avrupa ve uluslar arası diğer şampiyonalarda ödül getiren sporcuları bünyesinde barındıran, Malatya Amatör sporu için çok önemli bir itici güç oluşturan, hatta bugünkü Yeni Malatyaspor kulübünün de temelini oluşturan bir yapıya karşı olumsuz tutumu giderek artan tepkilere yolaçıyor.

Bu spor kulübünün 'masraflar' gerekçesiyle küçültülmek istendiği yolundaki eleştirilere karşın, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 'lüzumsuz' denilen birçok başka faaliyete para akıtması karşısında inandırıcı bulunmuyor.

AA- malatyahaber.com

FOTO: Aynı zamanda Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Takımının da kalecisi olan Selim Karadağ'ın, Avrupa şampiyonasında yarı final maçı sonrası sevinci  (üstte). Ampute Milli Takımı şampiyon olduktan sonra 44 numaralı formasıyla sevinen Karadağ ve tören (aşağıda)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • yıldırım (2 yıl önce)
    selahattin gürkan. voleybolu kapattı.. basketbolu kapattı. ikinci. süperligdeki takımımız olan ampute futbol takımını kapatması normal
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahde Vefa (2 yıl önce)
    Ne hazindir üzülmemek elde değil ampute milli takımımız avrupa şampiyonu oluyor şampiyon olan takımın kalecisi malatya ampute takımın kalecisi ama bizim vefa örnegimize bakarmısnız daha kupasını eline almadan başarısına sevinemeden yerel de oynadıgı takımı cumhuriyet tarihinin en kendini beğenmiş başkanı da takımı kapatarak ahde vefasını göstermis oldu artık birilerinin dur demesi lazım herşeyi ben bilirim ben yaparım diye övünen başkana çünkü kendini artık siyaset üstü görmeye başladı basına stk ya bürokratlara ayar vermeye calısıyor o yetmiyor birde gazilerin olusturdugu ampute takımını kapatıyor YUH diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Namık (2 yıl önce)
    Bizleri gururlandırdınız Helal olsun çocuklara. Bir çift sözde Selahattin Gürkan’a memlekete hiçbir katkısı olmayan sözde defilelere bütçeler ayırıyorsunuz.Siz ve yanınizdakilerden baska kim izledi? Buna karşılık Ampute spor klübünü kapatmaya kalkıyorsunuz . Sizin vizyonunuza ancak bu yakışır. Siz Malatya icin büyük bir kayıpsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahabettin (2 yıl önce)
    Ne güzel demişsiniz kalecisi Malatyalı olan ve Büyükşehir belediyesi ampüte takımınında aynı zamanda kalecisi olan diye! Ama o takımı kapatmak için Belediyemiz elinden geleni yapıyor ve birde engelliler ile Gaziler tartaklanıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahabettin (2 yıl önce)
    Ne güzel demişsiniz kalecisi Malatyalı olan ve Büyükşehir belediyesi ampüte takımınında aynı zamanda kalecisi olan diye! Ama o takımı kapatmak için Belediyemiz elinden geleni yapıyor ve birde tartaklanıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla