SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ampute Milli Takım Avrupa Şampiyonasında Finalde

0
Güncellendi - 2021-09-19 22:13:22
Ampute Milli Takım Avrupa Şampiyonasında Finalde
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Millî Takımı, Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen 2021 EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda yarı finalde karşılaştığı Rusya'yı 5-2 mağlup ederek finale adını yazdırdı.

Cracovia Stadyumu'nda oynanan maçta, Kalesini Malatya Büyükşehir Belediyespor takımı oyuncusu Selim Karadağ'ın koruduğu Ay-Yıldızlı takımımızın gollerini 21. ve 50+2. dakikada Kemal Güleş, 24. ve 32. dakikalarda Rahmi Özcan ile 42. dakikada Valerii Sadovski (Kendi kalesine) attı. Rusya'nın sayıları ise 14. dakikada Igor Gamaonov, 25+2. dakikada Dimitri Udalov'dan geldi.

Ampute Futbol Milli Takımımız, yarın saat 21.00'de Cracovia Stadyumu'nda oynanacak finalde, yarı finalde ev sahibi Polonya'yı 2-1 yenen İspanya ile şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmayı TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve T.C. Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat tribünden izledi ve Millilere destek verdi.

Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez finale kalan Milliler, turnuvada D Grubu'nda Gürcistan'ı 10-0, İtalya'yı 11-0, çeyrek finalde ise İrlanda'yı 4-0 yenerek yarı finale kalmıştı.

TFF heyeti, Büyükelçi Fırat ile bir araya geldi

Türkiye-Rusya maçı öncesinde Krakow'da bulunan TFF heyeti, T.C. Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ile bir araya geldi. TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem ve Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ile Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, görüşmede Büyükelçi Fırat'a Milli Takım forması takdim etti.

tff.org- AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mesut (2 yıl önce)
    Belediyenin bu klübleri kapatmak için uğraşacağına hizmet yapsın hizmet. Türkiyenin en büyük en bilmem neyi diye palavra söyleyeceğine kalıcı hizmet bekliyoruz. Avrupada bizi temsil edecek klübü kaptmaya çalışanlara yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla