SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anadolu'da İlk Kez Malatya'da Başlattık"

0
Güncellendi - 2019-11-28 02:02:45
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi  ile Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde BU+ Açık Ders Etkinlikleri Anadolu’da ilk kez Malatya’da gerçekleştiriliyor.

Program kapsamında planlanan 4 etkinlikten biri olan “Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz” konulu konferans, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen konferansın açış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Açık Ders etkinliklerini 2016’dan bu yana İstanbul’da ilçe belediyeleriyle dayanışma içerisinde başarıyla sürdürdüklerini kaydetti.

Anadolu’da ilk kez Malatya’da etkinliği başlattıklarını kaydeden Prof. Özkan, 156 yıllık başarılarıyla dolu geçmişiyle Boğaziçi Üniversitesi’nin sahip olduğu bilimsel hazinenin aslında ülkemizin tüm insanlarının bir değeri olduğunun idrakiyle; bu değeri merak eden herkese halka halka büyüyen açık derslerle ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Deprem belirleme çalışmaları yapılıyor

Daha sonra Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, slayt gösterisi eşliğinde “Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz” konulu konferansı verdi.

Prof. Dr. Haluk Özener BU+ Açık Ders Etkinlikleri kapsamında Kandilli Rasathanesi'nin kısa tarihini, depreme neden olan oluşumları, nerelerde deprem olduğunu, fay hatları ve fay çeşitlerini, Türkiye'de deprem gözlemlerini aktardı.

Depremin önceden bilinip bilinemeyeceği ile ilgili de konuşan Prof. Dr. Haluk Özener, “Depremi önceden belirlediklerini ve bildiklerini söyleyenler var. Peki bu çalışmaların amacı nedir? Nerede, ne büyüklükte ve ne zaman olacağını bulmak. Biz neyi bilebiliyoruz aslında? Bunu yapmak için bazı yöntemlerimiz var; kısa süreli, uzun vadeli çalışmalar var” dedi.

Çeşitli deprem haritalarını gösteren Prof. Özener, Doğu Anadolu Fay Hattına da değindi.

Tekfen Holdingin de destek verdiği Açık Ders etkinlikleri kapsamında Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı (GEDSET) Malatya'da vatandaşlara eğitim vermişti. Ayrıca  4 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda Prof. Dr. Rana Sanyal’ın ‘Kanserle Mücadelede Elimizde Neler Var? Konulu konferans verecek. Son olarak da 10 Aralık’ta Prof. Dr. Gökhan Özertan ‘Tarımda Yenilikçi Uygulamalar’ isimli açık dersi gerçekleştirecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • DERVİŞ KAÇMAZ (4 yıl önce)
    Bilimsel bir etkinlik yaptığı için Büyük Şehir belediyesini ve Boğaziçi Üniversitesini kutluyorum. Malatya kabuğunu yırtmak modern şehirler kategorisine girmek istiyorsa günlük kısır çekişmelerden sıyrılıp bilimden ve bilim adamlarından faydalanmalı, temennim bu tür etkinliklerin artması Malatya' mızın mazisine yakışır bilim, kültür,sanat merkezi olması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Doğan (4 yıl önce)
    Çok yararlı bir toplantı idi ilimize gelen Boğaziçi üniversitesi sayın rektörüne Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü müdürü değerli hemsehrimize Boğaziçi üniversitesi mezunları derneği başkanı hemşehrimiz Rahmetli Muammer şahin nin oğluna teşekkür eder saygılarımı sunarım hiç sıkılmadan zamanının nasıl geçtiğini anlamadım.arapgir belediye başkanımız Haluk beyin ilimiz kanaat önderlerinden ve Boğaziçinin 67 mezunlarından eşref doğan dedenin soruları çok anlamlı idi.bu organizasyonu yapan sayın Gürkan ada ayrıca teşekkür eder saygılarımı sunarım.
    0
    0
    Yanıtla