SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anayurt Bulvarı'nın Bir Bölümü Trafiğe Açıldı

0
Güncellendi - 2020-07-09 01:12:26
Anayurt Bulvarı'nın Bir Bölümü Trafiğe Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

"TRAFİK SORUNU EN ALT SEVİYEYE İNECEK.." Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları sürdürülen Anayurt Bulvarının 1. Etabı trafiğe açıldı. Anayurt Caddesi ile Özsan Sanayi Sitesi Kavşağı kesişme noktasını kapsayan 1. Etap, sözkonusu bölgenin trafiğinde önemli rahatlama sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Özer; Anayurt Sivas yolu ve Özsan kavşağının 1. Etap çalışmasının tamamlandığını kaydetti. UKOME Kararı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi tarafından kavşağın yapım çalışmalarının gerçekleştirildiğini kaydeden Özer, “Ulaşım Dairesi olarak da yol çizgilerini yapmamızla çalışmalar tamamlanmış oldu. Güzel bir çalışma oldu. Hem planlaması hem de uygulaması ile yatay – dikey işaretlemelerini ve yol çizgilerini yaptık” bilgilerini verdi. Özer, Anayurt Bulvarı üzerinde bulunan Ötüken Kavşağı ve Kartal Kavşağında Akıllı Kavşak Uygulaması olduğunu belirterek, “Akıllı Kavşak Uygulamasında geçiş üstünlüğü kavşakta ki araca aittir. Bu kural uyarınca geçişler kolaylıkla sağlanmaktadır. Ayrıca bir sinyalizasyon uygulamasına takılmadan kavşakta aracın geçiş üstünlüğü ile trafik daha kolay akmaktadır. Dolayısıyla Anayurt Bulvarımız, alt tarafta Demiryollarına üst tarafta da çevre yoluna eş bir yol olarak önemli bir alternatif erişim ve ulaşım imkanı sağlamaktadır” açıklamasında bulundu.

Ahmet Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla tamamladıkları yolu trafiğe açtıklarını belirterek, “Yolumuzu şehrimizin istifadesine sunduk. Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.

GÜRKAN'IN İNCELEMELERİ..

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 kilometreyi bulan Anayurt Bulvarı’nın yüzde 35 oranında trafiğe rahatlama getirdiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı İhsan Koca birlikte, birinci etabı trafiğe açılan Anayurt Bulvarı’nın Özsan Sanayi Sitesi tarafındaki ikinci etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Gürkan, şöyle konuştu:

“Anayurt Bulvarı 15 kilometrelik bir aksı, güzergahı kapsıyor. Arkadaşlarımız burada, bulvarın Sanayi üzerinden Sivas Yoluna ve Ankara Asfaltına bağlanması noktasında çalışmaları sürdürüyorlar. Burada 50 metrelik genişlikte kavşak düzenleme çalışmamız var. Bu kapsamda duvar çalışmaları yapılıyor, inşallah burası kısa sürede tamamlanacak.”

Başkan Gürkan, Malatya genelinde 83 merkezde sadece Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesinin şantiyesi olduğunu kaydederek, “Bu şantiyelerimizin yanında; Park Bahçeler, Fen İşleri dairelerimizin, MASKİ’mizin ve diğer yatırımcı birimlerimizin sahada olduklarını düşünürseniz Malatya’mızın her köşesinde Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerine bütün hemşehrilerimiz tanık olmuş olurlar” dedi.

İstasyon Kavşağından giren sürücülerin Ankara asfaltına ve Sivas yoluna bağlanması ile ilgili hiçbir problem olmadan kısa bir sürede ulaşımını sağlama imkanına kavuştuklarını belirten Başkan Gürkan, şu açıklamayı yaptı:

“Anayurt Bulvarının açılması ile birlikte mevcut tek aks olan doğu-batı yani şehirlerarası yolumuzun trafiği yüzde 35 oranında azalmıştır. Yani trafik rahatlamıştır. Güney anlamındaki alternatif yol çalışmamızı da başlatıyoruz. İnşallah o da yüzde 10’luk rahatlama getirtecek. Akabinde önümüzdeki yıl kuzey kuşak yolu ile yapılacak çalışmalarda yüzde 15 civarında oradan bir rahatlık gelecek. Ve kuzey çevreyolundan da yüzde 15 geldiği zaman Malatya’da trafik sorunu kalmayacak. Yani Malatya’nın birinci sorunu olan ulaşım ve trafik inşallah 2022 yılının sonunda en alt seviyeye inecek diye ifade etmek istiyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Adsız (2 yıl önce)
    İyi yaptılar kuzey çevre yolu yapılana kadar karayolun bir bölümü nefes alacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Bu yeni açılan bulvarda Mart ayından beri günlük olarak Ergenekon köprüsünden Sivas yoluna kadar yürüyüş yapmaktayım, yolun eksiklikleri ile ilgili iletişim kurarlarsa belediye yetkinlikleri gördüğüm eksiklikler hakında paylaşımda bulunabilirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Yolun şeker fabrikasının tanklarının olduğu kesimde yayalar yürümeyecekmi. Demiryolu tarafında kaldırım 30 cm.yolu ölçen kimse kovun gitsin. Yolun azami hızı 50 km. 100 km. Hızdan az giden yok. Tedbir alınamazsa çok canlar yanar. Topsöğüt yolu kavşağı çok tehlikelidir. Oraya yenibir düzenleme yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    %10-15 rahatlama olacak diyor. İşi nasılda basite indirgemişler. Vatandaşın aklıyla dalga geçmeyin. Zaten her yıl malatyada trafiğe çıkan araç sayın %10 artıyor sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Anayurdu atayurt yapan yurtu yeşil yapan battalin torunlarına meaşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Anayurt metro hatti hayirli olsun ... hele şu havalara bak gardaş sankim uzaya roket fırlatiler ha
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan Akcan (3 yıl önce)
    Malatya şehir olarak kurulduğundan beri belediyecilik konusunda 1cm ileri gidememistir.Defalarca söylüyoruz belediye başkanlığına aday olan kimse fen İşleri uzmanı olması gerekir ayrıca partizanlık yapmaması gerekir.Reşit sen söyle sen işit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (3 yıl önce)
    Çevreyolu sanayi-eski köy garajı güzergahında yolun alt geçit yerlerinde asfaltta alınmaları olmuş. Yetkililerden. ricamız olacak lütfen araç sürücüleri için ciddi sıkıntılar doğuracak bu yerlere bir kaç kürek asfalt dökülürse iyi olur. Zira bir şehrin nasıl yönetildiğini görmek istiyorsanız yollarına bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • rafik (3 yıl önce)
    güney anlamındaki alternatif yol....ifadeye bakar mısınız? Sayın Başkan'ın basın sorumluluları Türkçe öğrense iyi olur...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Arabacı (3 yıl önce)
    TSK Lojmanlarının girişinde gün geçmiyor ki kaza olmasın..Bu nasıl bir mühendislik..Ne bir sinyalizasyon ne de başka bir önlem.. Sözüm ona bir kasis koydular.. Bırakın arabaların yavaşlamasını, bisiklet bile geçerken zıplamıyor..Hele birde tren geçip bariyer kapanınca gelinde trafiği görün..Yani öyle övünülecek bir durum yok.. Özsan San.Sitesini bağlayan yolu söylemiyorum bile..Yolun sonunda sola dönüş yok.. Sanayii 50 metre ilerde ama sola dönüş olmadığı için yaklaşık 800 metre gidip geri dönüyorsunuz.. Gerçekten mühendisleri kutlamak gerekir..anlatmaya gerek yok..Gürüyorsunuz..Mikemmelll.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sayın modaratör Yorumlarında nokta-virgül kullanmadığından anlaşılması zor ve uzun paragrafları yazanları da uyarabilir ya da bu durumu yayınlamama sebebi olarak belirtebilirsiniz. Kolay gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • ESNAF (3 yıl önce)
    Herşey çok güzel olmuş elinize sağlık ta bir konuyu mühendisleriniz düşünememiş sayın Başkanım Diş hastanesinin ordan sivas yoluna çıkmak cok güzel ama burdan adana yoluna bağlamak için polis okulunun arkasına kadar harika ama oraya gelince Adana yönüne dönmek için millet ters şeride girerek tekrar polis okulu tarafına ters gidiyor ordan Adana yoluna geçiyor halbuki bu yolun bitimi olab polis okulu arkasına bir ışıklı kavşak yapsaydılar çok daha iyi olacaktı saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Yeşiltepe yede aynı hizmetleri bekleriz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Selehaddin baskanım lütfen inönü caddesinde yolun ortasındaki mezbeleliği kaldırın kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.. akıllı kavşak diyorsunuz ama ssk nın oraya yaptığınız kavşaktan dönerken araba iki teker üstüne kalkıyor hiç mi arabayla test etmediniz yaptıktan sonra bu kadar iş bilmezlik olmaz yahu selattin baskanım ordan geçerken bir bakın dediğimden farklıysa lafım yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELİM (3 yıl önce)
    Birde yapmadıklarınızdan yarım bırakıp kactıklarınızdan bir çöplüğe harfiyat yığınlarına dönen yollardan bahsedin tabi nerden bahsettiğimi yarım bırakıp gittiğinz için iyi bilirsiniz malatya sadece belli bölgelerden oluşmuyor toki den fahri kayahana bağlantı yolundan bahsediyorum sayın ahmet çakır beyfendinin döneminde başlanan fakat yeni yönetimde hiç el atılmayan bir yoldan bahsediyorum boşuna dememişler gelen gidenii aratır park pahçeler bakımda sıfır cevre düzenlemesi sıfır kaldırmlar sıfır aydınlatma sıfır temizlik sıfır bir şovla iş başına gelen yönetim kiralık araçlar masraf israf dedi güzel herkes tamam bu sefer malatya kurtuldu dediki eyvah yanmışız haberimiz yok araç alımları kepçeler dozerler birde reklam afişleri sıkılmadan bunun reklamını yapıyorlar adama demezlermi bu ne şimdi ançak diyer yönetimde yapılan açılan caddenin adını değiştirirsiniz marifet miş gibi tabi gidin görün o cadeyide ne cevre düzenlemesi ne kaldırım ne yeşil alan onuda mırdar ettiler
    0
    0
    Yanıtla
  • ....deli (3 yıl önce)SELİM isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısınız selim bey, o bahsettiğiniz caddede oturuyorum. Gece lambası gibi ampuller yarısı da yanmıyor, kaldırımda biten yabani otlar adam boyu, refüj ortasında özel olarak dikilen otlarda kurumak üzere. Bisiklet yolunun ortasında da yol seviyesinden düşük Lögar kapağı.
    0
    0
    Yanıtla