SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anayurt, TIR Yükünü de Alıyor"

0
Güncellendi - 2020-07-27 17:51:24
'Anayurt, TIR Yükünü de Alıyor
A- A+ PAYLAŞ

2. ETAP DA TAMAMLANDI.. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları gerçekleştirilen Anayurt Bulvarının ikinci etabı da devreye alındı. Anayurt Caddesi’ni Sivas Yolu üzerindeki kavşakla Özsan Sanayi Sitesine bağlayan ikinci etap çalışması trafiğe nefes aldırıyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Özer, Özsan Kavşağı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bilindiği gibi kavşaklar, farklı yöndeki trafik akışlarının buluştuğu noktalardır. Buralarda trafiği sağlıklı yönlendirdiğimiz takdirde erişim ve ulaşımı kolaylaştırmış oluyoruz. Özsan Kavşağımızla ilgili de planlama, projelendirme, altyapı ve üst yapı çalışmalarını Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairemizle birlikte tamamladık. Şu anda artık trafiğe açıldı. Allah’a hamdolsun, herhangi bir aksaklık olmadı. Öyle inanıyoruz ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın Malatya’nın ulaşımı ile ilgili problemlerin çözümü yönünde verdiği talimatıyla ve stratejik planımız çerçevesinde buradaki çalışmamızla bu bölgenin trafiğini hem kolaylaştırdık hem de konforlu hale getirdik.”

Özer, Özsan Kavşağında sinyalizasyon, işaretlemeler ve yol çizgi çalışmalarını da tamamladıklarını belirtti.

Malatya trafiğine önemli bir rahatlama sağlayan Anayurt Bulvarı’nda, üzerinde Akıllı Kavşaklar uygulamasının olduğu Ötüken Kavşağı ve Kartal Kavşağı da bulunuyor. Akıllı Kavşak Uygulamasında geçiş üstünlüğünün kavşaktaki araca ait olması dolayısıyla geçişler kolaylıkla sağlanıp, olası kazalar önlenmiş oluyor. Can ve mal kayıpları engellenmiş oluyor. Ayrıca akıllı kavşaklarda sinyalizasyon uygulamasına gerek kalmadığı için araçlar hareket halinde olduğundan bekleme yapmadan geçiş yapabiliyor.

TCDD’nin Lojistik Merkezinin yanı başında olması dolayısıyla da Anayurt Bulvarı, demiryolu ile nakli yapılıp karayoluna geçen TIR’ların şehir merkezi trafiğine girmeden şehirden çıkış yapmalarına olanak sağlıyor. Dolayısıyla şehir merkezi trafiği TIR’ların yoğunluğunu çekmemiş oluyor. Bu durum hem TIR sürücüleri hem de şehir merkezindeki sürücülere seyir kolaylığı sağlıyor.

Anayurt Bulvarı, alt tarafta Demiryollarına üst tarafta da çevre yoluna eş bir yol olarak önemli bir alternatif erişim ve ulaşım imkânı sağlıyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ahmett (3 yıl önce)
    Malatya spor küme düşmüş Malatyalıların içi kan ağlıyor Hala sorumlular ve vekiller ortada yok Sorumluluğu üstlenecek kimse yok mu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Ahmett isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyaspor seni kurtarmaz işine gücüne bak.Allah akıl versin bu millete.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk GÜLER (3 yıl önce)
    Arkadaşlar yol mu görmedik acaba. abartmaya ne gerek var ben bir tır şoförü olarak geçmeye korkuyorum çoğu yerde tek araba sığıyor yol çizgisi bile yok. O kadar masraf emek var sonuçta. Çok daha iyi olabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    Kim yapmış olursa olsun , emeği geçenlere Teşekkürler. Trafikte büyük rahatlama sağlayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    tamam ama çok acayip bir cadde beylerderesi mühendisliği buradada çok sıkı çalışmış sanki gelip geçici bir yol yapmışlar düşünce doğru uygulama cok acayip o demiryolu tarafındaki kaldırım bazı noktalarda birden yok oluyor anlıyacağınız yine yapılan yatırım dünyada mühendislik örneği
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    bu yolun planlama istimlak ve kamulaştırma işlerini sessiz sedasız bir şekilde yaparak asfaltlanmaya hazır hale getiren Ahmet Çakıra teşekkür ederiz bir defa bile bu yolda fotoğraf çektirip haber yaptırmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Tırlar yine cevreyolunda haberiniz yok galiba.Ayrıca akıllı kavşak demişsiniz de bir gün arabaya binin de şu ssk nın ordaki akıllı kavşağınızdan dönmeye çalışın arabanızla araba nerdeyse takla atacak.İnönü caddesine koyduğunuz bariyerler zaten başlı başına fiyasko keyfe keder kapatmışsınız orayı.Selehattin beyin bunlardan haberi mi yok anlamış değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efkarlı (3 yıl önce)
    Dünyanın dört bir tarafındaki hemşeheilerimizin ortak sevdası Yeni Malatya Spor küme düşüyor. Siz peyzajdan bahsesiyorsunuz. Kardeşim ortada Belediye mi var, siyaset mi var, şehrin sahibi mi var. Büyükşehir küme düşmeseydi Yeni Malatya spor küme düşermiydi. Bizim ciğerimiz yanıyor siz çiçekten dekorasyondan bahsediyorsunuz. Haklısınız ama onların olabilmesi için birilerinin şehri sahiplenmesi lazim, dert edinmesi lazım. Oda nerdeeeeee??? Yazık oldu Malatyaya hem de çooook yazık oldu. Cıgerim yanıyor ciğerimmm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mevlüt (3 yıl önce)
    Görevim nedeni ile 4 yıldır Malatyada yaşıyorum. Maalesef doğuya karşı ben ve ailem hatta cevrem çok ön yargılıydı. Malatya denince aklıma kasaba gibi bir şehir geliyordu. Havaalanından inip şehre girince büyulenmiştim. Üst geçitler, aydınlatmalar, insanı büyüleyen o dekoratif peyzaj uygulamaları önyargılarımı kiran ilk etkenlerdi. İstanbuldaki arkadaşlarım bana lale fotoğrafları yolluyordu ben ise onlara burdaki harika peyzaj uygulamalarını yolluyordum. İnanamıyorlardı. Ne oldu bilmiyorum. Ayni partiden başka bir başkan geldi o harikulade dekoratif peyzaj uygulamalarından eser kalmadı. Bence Başkanımız bunu önemsemeli. İlk algı çok önemli. Ayrıca bir cok insan da Malatyadan transit geçerek memleketlerine gidiyor. Çevre yolunda ne görüyorlarsa Malatya ile ilgili algıları da o oluyor. Peyzaja ağırlık verilmeli diye düşünüyorum. Kolaylıklar diliyorum. Iyi akşamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mevlüt Bey gerçekten çok haklı. Tavşantepeden Stadyuma kadar her kavşağa ayrı bir peyzaj yapılmalı. Bu her gün orda geçen onbinlerce insanın huzuruna, mutluluğuna da katkı sunacaktır. Büyükşehir Belediyemiz ağaçlandırma, çiçeklendirme işini ciddiye almalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetçi (3 yıl önce)
    Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Alabaş abimiz zehir zemberek bir açıklama ile AK Parti den istifa etmişti. Ama nedense Belediyenin internet sitesindeki özgeçmişine bakıyorum halâ AK Parti Yeşilyurt ve Büyüksehir Meclis Üyesi yazıyor. Büyükşehir Belediyesi her işini böyle takip ediyorsa yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Avukat (3 yıl önce)
    Büyüksehir Belediyesinde Meclis Üyeliği yapıp şirketlerin vekâletini almak etikmidir? Büyüksehir Belediyesinde danısmanlık yapıp aynı zamanda Belediye aleyhine açılmis davalarda avukatlık yapmak doğrumudur. Meclis Üyesi Avukat kardeşimiz neden şirketin 6-7 bin lirasına tenezzül ediyor. Danısman kardeşimiz neden belediye aleyhine açılmıs davalardan istifa etmiyor. Hangi Meclis Üyesi hangi sirletten hangi ad altında ne kadar ücret alıyor açıklanması lazim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Elinize sağlık. Guzel bir yol okdu. Sağolunm Ama bu bulvarla ilgili galiba 30. Haberdir. Yol açılır haber, asfaltı dökülür haber, elektrik direkleri dikilir haber, direklere ampul takilır haber, direkere elektrik verilir haber, kaldırım başlar haber, kaldırık biter haber, peyzaj yapılır haber. Yetmez her gelen bürokrat, siyasi oraya götürülür haber. Yeter yeter. Yaptığiniz 4 km lik yol. Hepsi bu. Evet yerlere göklere sığdıramadığinız işin altı üstü 4 km lik yol. Gerci onu da abartarak 15 km diyorlar ama herkes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Gürkan bütün işlerini abartarak değersizlestiriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • "Abartmak" Yalanın ,"Ummak" Hayalin bir derece düşüğü. Adına yakışır Yeni Turgut Özal köprüsü ile alternatif umuyorum.
    0
    0
    Yanıtla