SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara 2 No'lu Baroya Malatyalı Başkan

0
Güncellendi - 2021-11-29 04:26:28
Ankara 2 No'lu Baroya Malatyalı Başkan
A- A+ PAYLAŞ

Çoklu Baro yasasının ardından kurulan Ankara 2 Nolu Baro’nun yeni başkanı Malatyalı olan Hukuk ve Değişim Derneği Başkanı Eyüphan Korkmaz oldu.

Temmuz 2020’de Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen çoklu baro yasası ile avukat sayısının 5 bini aştığı illerde asgari 2 bin imzayla birden fazla baro kurulmasının önü açılması üzerine İstanbul ve Ankara’da 2 Nolu baro kurulmuştu.

Ankara AKM Millet Bahçesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Ankara 2 Nolu Baro Kuruluş Genel Kurulunda Eyüphan Korkmaz, Mehmet Hakan Yılmaz ve Mustafa Semiz başkanlık için yarıştılar.

Seçim sonucunda Eyüphan Korkmaz 447, Mustafa Semiz 446, Mehmet Hakan Yılmaz ise 348 oy aldılar ve Korkmaz, 1 oy farkla Ankara 2 nolu Baronun ilk başkanı seçildi.

-Özgeçmişi

Eyüphan Korkmaz, 1973 Yılında Malatya’da doğdu. İlköğrenimini Malatya‘da, ortaöğrenimi ise Elazığ ve Malatya İmam Hatip Liselerinde tamamladı. 1997 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılından itibaren Ankara Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık görevini yürüttü. Adalet Gönüllüleri Derneği (Adalet-Der) kurucularından olup derneğin başkan yardımcılığı görevi ile Sincan ve Etimesgut Avukatları Derneği kuruculuğu ve kurucu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız