SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ankara'da Malatyalılar Gecesi

0
Güncellendi - 2020-12-27 19:04:31
Ankara'da Malatyalılar Gecesi
A- A+ PAYLAŞ

'EN ÜST KİMLİK MALATYA'.. Ankara Malatyalılar Derneği öncülüğünde Ankara’daki Malatyalı derneklerin katkıları ve katılımıyla “Buram Buram Kayısı Kokan Hasretimsin Malatya” adıyla Malatyalılar gecesi düzenlendi.

Ankara Malatyalılar Derneği öncülüğünde Ağılbaşı Derneği, Arapgirliler Derneği, Arguvanlılar Derneği, Basak Köyü Derneği, Başkınık Köyü Derneği, Başören Köyü Derneği, Çörmü Köyü Derneği, Darendeliler Derneği, Doğanşehirliler Derneği, Hacılar Dere Köyleri Derneği, Hekimhanlılar Derneği, İğdir Köyü Derneği, Kuluncaklılar Derneği, Köylü Köyü Derneği ve Sazlıca Köyü Derneğinin katılımı ve katkıları ile  Ankara Hakimevi salonunda gerçekleştirilen geceye Malatyalılar, Malatya dostları katıldı.

Malatya'nın eski Valileri Saffet Arıkan Bedük, Mustafa Yıldırım'tn yanı sıra Ergun Yılmaz, eski bakanlardan Seyfi Oktay ve Güldal Akşit, Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, bazı illerdeki Malatya dernekleri temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri de gecede bulundu.

Başkan Süleyman Bilgili, ‘Üst kimlik Malatyalılık’ ve birlik beraberliğe dikkat çekerek, "Bu güzel ülkemize iki cumhurbaşkanı kazandırmış Malatya’mız ile ne kadar gurur duysak azdır. Bu vesile ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize, her zaman Malatya’mızın değerleri olan İsmet İnönü ve Turgut Özal'a rahmetler diliyor saygı ve minnetle ile anıyoruz."dedi.

Bilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler Ankara’da bulunan 23 ilçe ve köy dernekleri ile beraber Malatya’mızın değerlerini yaşatmak bıraktığımız örf ve adetlerimizi burada aynı kültür ile devam ettirmek için Ankara Malatyalılar Derneği ile beraber hareket ederek ‘En Üst Kimlik Malatya’ Sloganı ile gerek Ankara’daki hemşerilerimize gerekse kimliğinde Malatya yazan ve Malatya sevdalısı olan tüm hemşerilerimizi kucaklamak için, birlik beraberliğimizi en üst noktada tutmak için buradayız.

Ata yurdumuz Malatya’dan işimiz gereği, eğitim amaçlı veya çocuklarımızın geleceği için güzel yurdumuzun her bir köşesine gitmek zorunda kaldık. Ama benliğimiz, ruhumuz, bağlarımız, kökenimiz Malatya sevdası ile her zaman kendini yenilemiştir.

Ankara’da okuyan öğrencilerimize burs olanağı sağlamak onlarla sık sık toplantılar yaparak sorunlarına yardımcı olmak bizim görevimizdir. Ankara Malatyalılar derneğinin amaç ve gayelerinden bir tanesi de Malatya’dan uzak kalan hemşerilerimiz ile beraber olmak ve onlarla birlikte böyle nadide günlerde daha sık bir araya gelerek dostluğumuzu pekiştirmektir.

Bu güzel ülkemize iki Cumhurbaşkanı kazandırmış Malatya’mız ile ne kadar gurur duysak azdır. Bu vesile ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şehitlerimize, her zaman Malatya’mızın değerleri olan İsmet İnönü ve Turgut Özal'a rahmetler diliyor saygı ve minnetle ile anıyoruz.

Bu gecede sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra böyle etkinliklerimizin daha sık tekrarlanması için elimizden geleni yapacağız.

Bu gecenin yapılmasında katkı ve katılımlarını esirgemeyen Yönetim Kuruluma, 23 Dernek Başkanıma ve Yönetim Kurulu üyelerine, Komisyon üyelerime maddi katkılarını yanımızda hissettiğimiz Sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Bu geceye katılarak bizleri onurlandırdığınız için tüm Malatyalı hemşerilerime ve Malatya gönüllülerine saygı, sevgi ve hürmetler sunuyor, iyi eğlenceler diliyorum.

İyi ki varsınız, İyi ki sizinle birlikteyiz."

Malatyalı sanatçıların şarkı ve türkülerini dinlemenin yanında Ankara Malatyalılar Derneği Malatya Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi, birlikte oynandı.

Malatyalı Sanatçılar Zafer Albayrak ve Suat Yıldırım ile Kenan Şahbudak, Ali Almasulu, Mehmet Göksu ve Hamza Fırat'tan oluşan ekip şarkı ve türküler seslendirdiler. Zaman zaman halk, oyun türkülerinde halay çektiler.

Derneğin kuruluşundan bugüne başkanlık yapmış olanlara plaket verildi.

Süleyman ÖZEROL, Ankara

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    NE MUTLU MALATYALIYIM DİYENE.................
    0
    0
    Yanıtla