SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Mustafa Kuşçuoğlu

''Annem Babam MALATYA''

A- A+ PAYLAŞ

Yazar hemşehrimiz Necati Güngör'ün "Annem.. Babam.. MALATYA- Bir Kentin Yaşam Öyküsü" adlı son kitabı yayınlandı.

ANI- TARİH KİTABI..
Edebiyat dünyamızın tanınmış isimlerinden Necati Güngör'un anı- tarih kitabı "heyamola yayınları" tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

İlk baskısı Ekim 2005 tarihini taşıyan kitabın kapağında, hemşehrimiz Doğan Haber Ajansı Adana Bölge Müdürü Orhan Apaydın'ın 1970'li yıllarda görüntülediği, Akpınar Meydanı ile Sarıcıoğlu Mahallesi'ni bağlayan Halfettin Sokağı'nın fotoğrafı yeralıyor.

Araştırmacı- Yazar Celal Yalvaç'ın arşivinden bazı eski Malatya fotoğraflarının da yeraldığı kitapta, yazar; kendi tanıklığıyla 1960'lı, 1970'li yılların Malatya'sını anlatıyor.

"ÇOCUKLUĞUMUN MASAL ÜLKESİ.."
Necati Güngör, "İstanbul dışında, gündelik ve genel yaşamıyla, böyle ayrıntılı biçimde anlatılmış başka kentler var mı, bilmiyorum? Ahmet Rasim, Refik Halit gibi yazarlar eski İstanbul'u nasıl ölümsüzleştirmişlerse, çocukluğumun masal ülkesini öyle canlandırmak istedim.." diyor.

Kitabın arka kapağındaki tanıtımda da, "Annem Babam MALATYA" kitabı, "Hikayeleri ve İstanbul yazılarıyla tanıdığımız Necati Güngör, bu kez doğrudan doğruya çocukluk yıllarını, anne babasını, içinde büyüdüğü kenti anlatıyor.. Yazar, çocukluğunun izini sürerken, bir kentin tepeden tırnağa bütün yaşamının resmini çiziyor: Malatya'nın tarihini, söylencelerini, yemeklerini, çarşılarını, esnafını, satıcılarını, sinemalarını, camilerini, hamamlarını, parklarını, mesirelerini, kayısı bahçelerini, ilginç insanlarını, delilerini, faytonlarını, ramazanlarını, bayramlarını, sokaklarını, çocuk oyunlarını, mahalle hayatını, evlerin iç yaşamını, mimarisini, zengini, yoksuluyla insanlarının ortak eğilimlerini, zayıflıkları ve güzelliklerini, değişen yaşamını.. yakıcı bir özlem duygusuyla, o yılları bilenlerin burnunun direğini sızlatacak kadar duyarlı biçimde edebiyatımıza mal ediyor.." sözleriyle anlatılıyor.

KİTAPLA İLGİLİ TEKNİK BİLGİLER..
231 sayfalık kitabın editörlüğünü Mehmet İlhan, Kapak Tasarımını Serkan Aksan, Grafik Tasarımını da Serap Balcı yapmış.

Baskısı Ege Basımda (0 216 472 84 01) gerçekleştirilen kitapla ilgili iletişim adresi; ATT Basım Yayın Ltd.Şti internet erişimi (e-posta) ise "heyamola@attistanbul.com" adresinden yapılabiliyor. Kitabı yayımlayan yayınevinin internet sitesinin adresi de "www.heyamola.net"..

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

Mustafa Kuşçuoğlu yazıları