SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anons' Filmini Gösterip Anlattılar

0
Güncellendi - 2018-11-13 00:44:08
'Anons' Filmini Gösterip Anlattılar
A- A+ PAYLAŞ

8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin hem ulusal hem de uluslararası yarışmalarında yer alan ‘Anons’ filminin festivaldeki ilk gösterimi MalatyaPark Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirildi. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, yapımcısı Halil Kardaş, idari yapımcılar Sinan Yusufoğlu ve Bulut Reyhanoğlu, sanat yönetmeni Osman Özcan, oyuncular Erdem ŞenocakŞincan Güleryüz ve Murat Kılıç’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin moderatörlüğünü Şebnem Vitrinel üstlendi.

Coşkun, üçüncü uzun metraj filmi ‘Anons’ta 1963 yılında başlayacak bir darbenin İstanbul ayağında yaşanan olaylara odaklanıyor. Konusuna kendine has bir mizah anlayışıyla yaklaşan ‘Anons’, Venedik Film Festivali’nin ‘Orizzonti’ bölümünde dünya prömiyerini gerçekleştirmiş ve oradan Jüri Özel Ödülü’yle dönmüştü. Film ayrıca Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği Adana Film Festivali’nde de dört ayrı ödül almıştı.

O yıllarda yaşanmış darbe girişiminden sadece kaba hatlarıyla ilham alan bir hikâye tasarladıklarını söyleyen yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, senaryoyu Ercan Kesal’la beraber kaleme aldıklarını belirtti. Filmdeki mizahi tonda elbette Ercan Kesal’ın etkisinin bulunduğunu söyleyen Coşkun, kendisi de böyle bir film yapmak istediği için ortaya böyle bir sonuç çıktığını dile getirdi.

Bilhassa biçimsel olarak dikkat çeken filminin görsel dünyasıyla ilgili konuşan Coşkun, ‘Sabit kareler ve sıkışıklık hissi bilinçli bir tercihti. Daha önceki filmlerimde hareketli kamera ve omuz kamerası kulladım. Bu filmde biraz daha sabit biçimi tercih ettim’ ifadelerini kullandı.

Oyuncu Murat Kılıç ise yönetmenle başta anlaştıkları rolün bu olmadığını, rolünün sonradan değiştiğini ifade etti:

‘Benim Mahmut’la anlaştığım rol bu değil. Ben radyoevinde çalışan müstahdem rolünde olacaktım. İlk provada ben radyoevinin müdürü oldum. İki gün sonra provaya gittiğimde albaydım. Biraz hızlı bir çalışma dönemi oldu. Prova süreci bir yönetmenle aynı dili paylaşıyorsanız daha hızlı geçebiliyor. O zaman ortak dili kuruyorsunuz.’

Mahmut Fazıl Coşkun, genel olarak herhangi bir hedef kitlesi gözetmediğini ancak filme gelen tepkilerden çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız