SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de Sonbahar

0
Güncellendi - 2019-11-22 01:19:06
Arapgir'de Sonbahar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesi eşsiz doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Malatya genelinde tescil edilmiş 650 adet taşınmaz kültür varlığının 170'ini bünyesinde bulunduran doğası, mimarisi, sessizliği, kültürü, müziği ve doğal yaşamıyla yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ilçe, her mevsimde ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor. Arapgir ilçe merkezine 5 kilometre uzaktaki doğası ve coğrafi güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda sıkça ziyaret ettiği Kayaarası Kanyonu, yazın yeşilin, sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının onlarca tonuna bürünen ağaçların su yüzeyine yansıması kartpostallık görüntüler de oluşturuyor. Özellikle hafta sonlarını huzurlu bir ortamda geçirmek ve spor yapmak için bölgeye gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Kayaarası kanyonu Malatya ve çevre ilçelerin yanı sıra komşu illerden de gelen yüzlerce vatandaşı buluşturuyor.

Arapgir'in terk edilen değil tercih edilen bir ilçe olduğunu kaydeden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, "Tarihi dokusu, zengin kültür mirası, eşsiz tabiat varlıkları, muhteşem doğal güzellikleri, nadide el sanatları ve yöresel damak tatları ile önemli bir potansiyele sahip Arapgir, Yukarı Fırat'ın merkezinde yer alan tarihi ve kültürel birikimi yüksek bir ilçemizdir. İlçemizin bu değerlerini turizmin hizmetine kazandırma noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Hasan ERYILMAZ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • yılmaz (4 yıl önce)
    Gerçekten Arapgir insanı ve doğası çok farklı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mevlüt yırık (4 yıl önce)
    Benim memleketimin güzelliği saymayla bitmez tam bir kültür mozbitmezama son zamankarda güzellikleri ortaya çıkarılmak istensede biraz fiziki bakımsızlık dikkat çekmektedir. Başta idareciker olmak üzere sivil toplum kuruluşkarının daha duyarlı olması eşsiz memleketimizi dahada güzelleştireceğine inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • BÜLENT TÜRKSOY (4 yıl önce)
    İlkbaharın başka yazın başka son baharın başka kışın başka adetin başka tören başka düğünün başka müziğin başka yemeğin başka insanın başka tarihin başka kültürün başka sen başkasın srspgir
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen Durak (4 yıl önce)
    Canım arapgirim
    0
    0
    Yanıtla
  • İZZETTİN GÜMÜŞ (4 yıl önce)
    doğasıda insanı da güzel arapgir insan senden hiç vaz geçemez mi?
    0
    0
    Yanıtla