SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan'da Lavanta Hasadı

0
Güncellendi - 2020-07-04 22:23:32
Arguvan'da Lavanta Hasadı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan ilçesinde görsel şölen sunan mor tarlalarda lavanta hasadı yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla 2018 yılında Isparta'dan getirilen ve tarlaları mor renge boyayan lavantaların hasadı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, lavanta ile 2017 yılında Fransa'da tanışan çiftçi Abdulvahap Gazi Aslan'ın yaşadığı mahallede bu ürünü yetiştirmeye başladığını belirtti.

Aslan'ın yetiştirdiği lavantaları farklı pazarlara sunduğunu aktaran Macit, "Üreticimiz, 2020 yılında hasat ettiği lavanta çiçeklerinden distilasyon ile lavanta yağı ve suyu elde edecektir. Bitkisel üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla bölgede kümelenme şeklinde faaliyetlerin devamlılığı için bu çalışmalara devam edilecektir." ifadelerini kullandı.

Macit, tıbbi ve aromatik bitki üretim alanını genişletme, tarımsal mekanizasyon ve pazarlama ile ilgili ihtiyacı olan tüm vatandaşlara ürün temini konusunda yardımcı olunacağını kaydetti.

Hasada, Tarım İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Badin Kılıç, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • KENAN (3 yıl önce)
    11.07.2020 tarihinde gitsek hasat bitmiş olur mu acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Bir Deste koparın kurutup ince Çorabın ıçine koyup bağlayın Elbise Dolaplarına koyun Kokusu Elbise yiyen Güvelere karşı çok iyi
    0
    0
    Yanıtla