SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arkamızda Koca Bir Tarih Var"

0
Güncellendi - 2020-09-01 02:38:08
A- A+ PAYLAŞ

CHP, İYİ PARTİ, ADD VE EĞİTİM İŞ'TEN ALTERNATİF TÖREN... Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Arkamızda kocaman bir tarih var. Arkamızda kocaman bedel ödeyen milyonlar var. Bu milyonlar ve tarih için biz, milli bayramlarımızı en güçlü şekilde kutlamak, o değerlerimizi milli bayramlarımızda anmak zorundayız. Zaman zaman son dönemlerde karşılaşıyoruz çeşitli engellemeler söz konusu oluyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Parti Malatya İl Teşkilatı ile Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98.yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

CHP, İyi Parti, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim-İş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Anıt önünde daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 30 Ağustos zaferine giden yolu şair ve yazar Nazım Hikmet’in “Paşalar onun arkasındaydılar. O, saati sordu.

Paşalar: "Üç" dediler, Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.

Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu. Bıraksalar ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı” dizeleriyle en güzel şekilde anlattığını ifade etti.

Kiraz, 98.yılında 30 Ağustos Zaferi’ni büyük bir gurur, onurla kutladıklarını kaydederek, “O mavi, çakmak çakmak gözlere bir selam gönderiyoruz. 1915’te başlayan ve 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla Anadolu’da yaktığı meşalenin elden ele dolaşmasıyla ve vatanın dört bir yanı yedi düvel tarafından işgal edilmişken, bu ülkede dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun herkesi birleştirip, bütünleştirdi. Bir bağımsızlığı yaşayan başta o inancı gösteren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98.yıl dönümünde bir kez daha saygıyla, hürmetle, minnetle anıyoruz. Bu ülkede çok zor şartlarda önemli mücadeleler verdik. Bir mücadeleyi bu ülkedeki herkesin ataları, hep birlikte, omuz omuza verdi. Bizim o tarihlere baktığımızda inancımız ve kararlılığımız dışında hemen hemen hiçbir şeyimiz yoktu. Belki ordumuz yoktu, Mustafa Kemal Atatürk ‘kurulur’ dedi, belki paramız yoktu, Mustafa Kemal Atatürk ‘bulunur’ dedi. O inancı ve kararlılığı en başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk yüreğinde taşıdı. O kararlılığa, o mücadeleye de bir selam gönderiyoruz” dedi.

1915’ten 1923’e kadar 8 yıllık süreçte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığı ve anlayışının ülkeyi zafere taşıdığını kaydeden Kiraz, “Bu ülkenin her karış toprağında çarpıştık. Orada çarpışan insanlar, çocuklarına, ailelerine, annelerine-babalarına kavuşamayacaklarını bile bile çarpıştılar. Bağımsız, özgür bir vatanları olsun diye çarpıştılar. Ve o bağımsız, özgür vatanı 30 Ağustos’ta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk bizlere armağan etti. Mustafa Kemal Atatürk o tarihlerde o zaferi, o bağımsızlığı, o özgürlüğü bizlere armağan ederken başka şeylerde söyledi. Dedi ki ‘Hangi zafer olursa olsun, bunlar eğer ekonomik zaferlerle, bağımsızlıklarla taçlanmazsa o zafer kalıcı olamaz.’ Son dönemlerde bakıyoruz gerçekten yanlış birçok uygulama sonucunda ülkemiz birçok noktada ekonomik olarak dışa bağımlı hale gelmiş durumda. Onun için tekrardan “Bir daha gel, gel Samsun’dan, Sarı saçlım, mavi gözlüm” parçası yazıldı. Ama biz o değerleri anlamış, kavramış olsaydık, o yolda sağlam yürümüş olsaydık, o paçaları yazmaya gerek kalmazdı. Gerçekten o gün temelleri atılan özgürlük, bağımsızlık üzerine yedi düvele karşı verilmiş o savaşların üzerine kurulmuş olan cumhuriyetin; o özgür, bağımsız ekonomisiyle, ilişkileriyle, her yönüyle güçlü olan ülkeyi bugünlere taşımış olsaydık, çok daha güçlü bir ülkede yaşıyor olacaktık” ifadelerini kullandı.

Kiraz, milli bayramların kıymetinin bilinmesi gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Arkamızda kocaman bir tarih var. Arkamızda kocaman bedel ödeyen milyonlar var. Bu milyonlar ve tarih için biz, milli bayramlarımızı en güçlü şekilde kutlamak, o değerlerimizi milli bayramlarımızda anmak zorundayız. Zaman zaman son dönemlerde karşılaşıyoruz çeşitli engellemeler söz konusu oluyor. Uzun süredir söylüyoruz; Atatürk Anıtı’na çelenk koyabilmek için, cumhuriyeti kuran partinin, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş olan partinin temsilcileri olarak izin almak zorunda kalıyoruz. Bunların iyi düşünülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Gerçekten bu ülkede yaşayan herkes nasıl ki bu cumhuriyeti kurduysa, bugünde bütün unsurlarıyla bu cumhuriyete sahip çıkmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmak zorundayız. Çünkü o değerler, hepimizi birleştiren ve kucaklayan değerler.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 yıl önce)
    Yorumlari.kesik.yayinlamayin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    30.agutos.zafer.bayramin.anlamayanlar.kutlamayanlar.vatanin.milletin.bayraginda.anlamini.bilmezler Ne.mutlum.diyene
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurullah demir (3 yıl önce)
    Sıfırdan bir ülke kurup bize emanet ettiniz Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ALLAH. Rahmet etsinn.
    0
    0
    Yanıtla