SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe İçin Karar Tarihi

0
Güncellendi - 2021-03-30 18:58:08
Arslantepe İçin Karar Tarihi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Orduzu sınırları içerisinde bulunan Arslantepe Höyüğünün Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesine girip girmeyeceğine 16-31 Temmuz 2021 tarihleri arası yapılacak online toplantılar sonrası karar verilecek.

2014 yılında UNESCO Dünya Mirası geçici listesine alınan Arslantepe’nin kalıcı listeye girebilmesi için o tarihten başlayarak çalışmalar yapılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığının kontrolünde, Battalgazi Belediyesi koordinasyonunda, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere birçok paydaş, akademisyen, kurum ile Arslantepe Kazı Heyetinin desteğiyle hazırlanan dosya, yapılan bir dizi toplantı sonrası, UNESCO adına yerinde inceleme yapan ICOMOS (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi) ile UNESCO Türkiye’den bir ekip 2019 Eylül ayında Malatya’ya gelmişti.

ICOMOS adına denetimi yapan Portekizli uzman Mariana Correia kapsamlı raporunu sunmuş; ancak 2020 yılıyla birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sebebiyle aynı yıl Temmuz ayında çıkması beklenen karara ilişkin toplantılar yapılamamıştı.

UNESCO Dünya Miras Komitesi 16-31 Temmuz tarihleri arasında online olarak toplanıp Arslantepe dosyasını değerlendirecek ve karara bağlayacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Depremde ağır hasar aldığından dolayı yıkılacak sandım
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    pardon özelleşecek sandım
    0
    0
    Yanıtla