SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe Komşuda da Ses Getirdi

0
Güncellendi - 2021-08-03 06:08:14
Arslantepe Komşuda da Ses Getirdi
A- A+ PAYLAŞ

UNESCO'nun Arslantepe Höyüğü'nü Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alma Kararı, dünya çapında birçok medya kuruluşunun haberlerine konu olurken, Elazığ'da yayın yapan Fırat Gazetesi, söz konusu Karara tam sayfa ayırdı ve "Malatya Yine 1-0 Önde" başlığını kulandı.

Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Kararı ile bütün dünyada tanınacağını belirten Fırat Gazetesi, "Arslantepe sayesinde Malatya'ya akın akın turist gelecek" öngörüsünde bulundu.

Gazetenin köşe yazarlarından Kübra Türkan da konuyla ilgili yazdığı yorumda, Elazığ'ın kadim yerleşim alanı olan Harput'un tarihi ve kültürel miras olarak UNESCO tarafından tescillenmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

"Komşumuz Malatya'ya talih kuşu kondu"

UNESCO'nun Arslantepe Kararı'nı, "Malatya'ya konan talih kuşu" olarak nitelendiren Fırat Gazetesi, "Talih kuşu şehrimize de konsun istiyorsak, önceliğimiz Harput olmalı. Sadece komşularımızı takdir etmekle kalmayalım. Önümüze gelen bütün fırsatları değerlendirelim" önerisinde bulundu.

"Acaba Harput'umuz kaçıncı bahar bu listeye girebilecek?"

Fırat Gazetesi yazarı Kübra Türkan da 1. sayfadaki 'Haber - Yorum'da, UNESCO'nun Arslantepe Kararı'na ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Komşumuz Malatya'ya adeta talih kuşu kondu. Anadolu topraklarının zengin tarihi kültürünü yansıtan, ilk şehir devletinin kurulmasına sahne olan Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı. Bu gelişme hem ülke genelinde hem komşumuzda büyük sevinç yarattı. Elazığlılar olarak bizler de 'acaba Harput'umuz kaçıncı bahar bu listeye girebilecek ve şehrimize böylesi bir talih kuşu konabilecek mi?' demeye başladık. Ayrıca komşu şehre gelen turistleri, kentimize çekebilmek adına ciddi bir turizm atağı başlatmamız gerekmekte. Yani kayıkçı kavgalarını bırakarak, acilen somut adımlar atmalıyız".

Güler HAZAR, malatyahaber.com- Elazığ Fırat Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    insanlar germeyin malatyali elazligli olmadan insan hos gorulu olmali insanlar bolmeyin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • İbrahim (2 yıl önce)
    Fırat Gazetesi yazarının yorumundan Malatyalılar neden rahatsız olmuş anlamadım. Yazar, "Malatya önemli bir iş başardı, bizim de Harputumuz var, Malatya'nın başardığını biz de başarabiliriz" diyor. Daha sonra da, Malatya'ya herhangi olumsuz bir söz söylemeden, "Malatya'nın kazanımından biz de yararlanabiliriz" diyor. Neden rahatsız oldunuz anlamak mümkün değil.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ibrahim kardeş fırat gazatesinden rahatsız olan yok estafurullahhh.. yorumları olursan çoğunlukta şu yorumlar yapılmıi.. elazığlıların dediği kadar malatya milletvekilleri çalışkan değil..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • fxlive (2 yıl önce)
    Fırat Gazetesindeki haberi ve bu sitedeki yorumların bazılarını okuyunca açıkçası yadırgadım. Şehir savunuculuğundan yola çıkarak herşey bizim şehrimizde olsun demek kısır tartışmalara sebep olmaktan başka bir şeye yaramaz. Aslantepe höyüğü hasbelkader Malatya İl sınırları içerisinde kalmış, Harput Elazığ'da yer almış veya Nemrut dağı Adıyaman İl sınırlarında kalmış. Bu değerler, farklı illerde yer alsa da sonuçta ülkemizin değerlerdir. Bizim şehrimiz her konuda diğer şehirlerden daha ileride olmalı, şeklindeki düşünce hiçbir katkı sağlamadığı gibi gereksiz tartışma ve hatta kavgalara sebep olabilmektedir. Elazığ gazetesinin bu konuyu hasım gibi haber yapması ve sanki maç skoru gibi 1-0 yenik durumdayız demesi maalesef çok üzücü olmuş. Böyle bir haber yapmak yerine; gelin, Malatya-Elazığ hatta Adıyaman ve diğer komşu illerle elele verelim. Bölge bazında proje geliştirelim. Gelecek olan turistler için sadece Aslantepe ile sınırlı kalmaksızın onlara bölgesel tur tertipleyelim, Aslantepe'den örneğin Nemrut'a, oradan Harput'a, oradan da diğer komşu illerin tarihi turistik yerlerine götürelim. Şehirlere birlikte ülkemiz kazansın deseydi alkışı hak ederdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM İÇİN (2 yıl önce)
    Bize yakışmaz ama siz yazdığınız için dile getireyim.Şehir hastanesi Büyükşehirlere yapılması gerekiyor ama siz de var. Havaalanı siz de , Çevre yolu siz de Bölgeler sizde. Söylenecek söz kalmıyor. Herşeyi Malatyamız adını kullanarak 1-0 önde diyerek yaptırmak doğru değil. Bu tip haberler insanları birbirine düşürür bence. Bizim milletvekillerimiz Kömürhan yerine KUZEY çevre yolu için uğraşsalardı daha iyi olurdu bence. Acilen şehir trafiğine çözüm bulunmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Kolayı var , Kurumlarda yaptıkların gibi ,Arslantepe höyüğünün de aslında elazığa ait olduğunu, bunun elazığın hakkı olduğunu,bu hakkın gasp edildiğini dile getirip onuda taşıyabilirler...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Hele sen rahat ol bacım bu idarecilerle sadece kuru gürültü akını olur anca. Ak iktidarda Malatya'ya gelen turist sayısı tam 100 kat azaldı. Ben değil Valilik verileri böyle söylüyor. 100 kat ha... Bu verilerle ilgili Malatya Haber'den de bir dosya bekleriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    yaaa gardaşş. elazığlılarda diyorki bu malatya milletvekilleri nasıl çalıyor. malatyaya şöyle hizmet böyle hizmet. gardaşşş vallaa milletvekillerini alın sizin olsun. biz malatyalılar memnun değiliz. dediklerinin çoğu olmuyor. hızlı tren dediler fiyasko.. güney ve kuzey çevre yolu dediler ortada bişe yok. süperlide takımız var.. kayısı başkneti.. üç tane organize sanayisi var.iki tane devlet üniversitesi var. dünya da ikinci avrupada ve türkiyede birinci karaciğer nakli malatyada yapılıyor avrupadanda hastalar geliyor elazığın bunlardan biri yok elazığa gelen uçak sayısına bakın bide malatya ya gelen uçak sayısına bakın ve malatya ya gelen uçakların sayısı az olmasına rağmen saatleride bir tuaf. büyükşehir belediyesi başlı başına fiyasko. onun için elazığlı kardeşler bizim ne milletvekillerimiz çalışıyor nede selahattin gürkan. kalın sağlıcakla
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM İÇİN (2 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Çevre yolu ve SİVİL havaalanı şehrimizin 1. planda olması gereken yapılması gereken işidir. Trafik her yerde almış başını gidiyor. Elazığdaki uçakların yarısından çoğunu Malatyalılar dolduruyor. Biran önce sivil havaalanı şart. Kuzey çevreyolu şart. Beylerderesine alternatif viyadük şart. Hızlı tren sözü tutulmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal Bey (2 yıl önce)
    Nedir bu kıskançlık arkadaş! Malatya Elazığdır, Elazığ Malatyadır!!! 2 şehir arası neredeyse 1 saatlik yol. Eğer turist Malatya'ya gelecekse güzel bir tanıtım yapın Malatyaya gelen turistleri Harputa götürün. Bu kadar hasetle bir yere varılmaz bacım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • günün en güzel yorumu. Ağzına sağlık kardeş çok teşekkür ederim güzel Malatyamızda büyümüş bir Elazığlı olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    İki şehri birbirine düşman eden Ankara'nın yanlış uygulamalarıdır. Doğunun en büyük hava limanı iki şehir arasına kurulacaktı vekillerin şahsi kararları yüzünden iptal edildi.iki şehir arasında küçük tren çalışması halen yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Tipik Elazığlı çekememezliği. Millet iş aş derdinde Elazığlıda Malatya nın derdinde..
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Safer (2 yıl önce)
    İki şehir arasında böyle saçmalıklar yaparak yok malatya 1-0 önde yok Elazığ şöyle. Kaç yaşında adamlarsınız çocukluk yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    İşleri güçleri Malatya kıskançlığı, Malatya kompleksi. Her işte Malatya'yı kriter alıyorlar, taklit ediyorlar. Çok komik ama Malatya'daki Kanal boyu'nu taklit edip sözde Kanal boyu yapmışlar. Sözde Malatya'yı sevmiyorlar ama tayinlerini Malatya'ya aldırmak için torpil yaptırıyorlar, Malatya'dan ev almak için yırtınıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim oturduğum sitede emekli olunca malatyaya yerleşenlerde var.
    0
    0
    Yanıtla