SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Eski Türkiye Yok"

0
Güncellendi - 2021-02-10 07:30:47
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, HDP’nin ‘Herkes için adalet’ kampanyasına tepki gösterdi. Çalık, “Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneleri görmezden geleceksin, teröristlerin tabutunu taşımaktan, evlerinde bulunmaktan, kaçmalarına yardımcı olmaktan çekinmeyeceksin birde adalet, demokrasi, barış diyeceksin. İşte bu ikiyüzlülüktür” dedi.

Milletvekili Çalık, AKP Malatya İl Başkanlığında partisinin gençlik teşkilatlarıyla bir araya geldi. Çalık burada yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği için gençlik teşkilatlarına önemli görevler düştüğünü, gençlerin geleceğe daha umutla ve güvenle bakacağı bir Türkiye için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

AKP’nin yeni katılımlarla birlikte gençlik kollarının üye sayısının 1 milyon 300 bini bulduğunu ifade eden Çalık, Türkiye'nin son 19 yılda AKP iktidarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği ve derin vizyonuyla her alanda her geçen gün daha iyi konuma geldiğini vurguladı.

“HDP terörle arasına mesafe koyamadı”

Çalık, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) ‘Herkes için adalet’ kampanyasına tepki gösterdi. Çalık, HDP’nin PKK’nın siyasi uzantısı görünümü verdiğini, terörle arasına çizgi çekemediğini öne sürerek, “Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneleri görmezden geleceksin, halkın huzur ve güvenliği için çalışan polislere saldıracaksın, teröristlerin tabutunu taşımaktan, evlerinde bulunmaktan, kaçmalarına yardımcı olmaktan çekinmeyeceksin, örgüt yuvasına dönmüş ilçe binaların olacak ve özetle terörle arana mesafe koymayacaksın birde adalet, demokrasi, barış diyeceksin. İşte bu ikiyüzlülüktür” dedi.

“Türkiye güçlü, bağımsız ve egemen bir ülkedir”

Çalık, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesinde rektör atanması bahane edilerek yapılan eylemlere destek veren Avrupa Parlamentosu Türkiye eski raportörü ve Hollanda İşçi Partisi milletvekili Kati Piri’ye tepki gösterdi. Milletvekili Çalık, “Boğaziçi Üniversitesi’nde yasalara uygun olarak gerçekleştirilen rektör atamasını bahane ederek öğrencileri provoke etmeye yönelik yurtiçindeki çabalar istenen sonucu vermeyince bu kez de yurtdışında gösteriler düzenlemeye başladılar. Gezi olaylarına verdiği destek henüz hafızalardan silinmemişken Kati Piri, bu kez Hollanda’da düzenlenen gösterilere katıldı ve Türkiye aleyhine seviyesizce konuşmalarına devam etti. Piri’ye bir kez daha hatırlatıyorum; Türkiye güçlü, bağımsız ve egemen bir ülkedir. Türkiye insan haklarına dayalı, demokratik bir hukuk devletidir. Hiçbir ülke, hiçbir ülkenin milletvekili bize ayar çekemez, Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza tek laf söyleyemez, İçişlerimize karışamaz. Endişe edecekseniz önce aynaya bakın, hadsizliğinize son verin” diye konuştu.

“Artık eski Türkiye yok”

Türkiye’de geçmiş darbe dönemlerinde ve Gezi olaylarında da üniversite öğrencilerinin devreye konulduğunu anımsatan Çalık, “Bugünde aynısını yaşatmak istiyorlar. Ama artık eski Türkiye yok. O gün gezi olaylarının bahanesinin 3-5 ağaç olmadığını çok net herkes görmüştü. Şimdi Boğaziçi Üniversitesindeki sözde öğrencilerin eylemlerindeki ses eğer CHP’li siyasetçilerden geliyorsa, CHP’nin genel başkanından geliyorsa, HDP’den geliyorsa, Amerika’dan, Fransa’dan, Avrupa Birliğinden geliyorsa oyunun ne kadar büyük olduğunu görmek gerekir” diye konuştu. AKP iktidarında ülkede ve kentte yaptıkları hizmetler ve kazandırdıkları eserler ile yaşadıkları sorunlara değinen Öznur Çalık, FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı verdikleri mücadeleyi de gençlere anlattı.

“CHP, kendi iç hizipleşmeleriyle meşgul olan bir partidir”

Milletvekili Çalık,  İnönü Caddesindeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Çalık, burada bir gazetecinin “Muharrem İnce’nin istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine yaşanan istifanın en iyi değerlendirmesini CHP tabanının yapacağını, bir partinin içişlerinin kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, “CHP denince eskiden akla yasaklar, yoksulluklar ve iç çekişmeler gelirdi. Şimdilerde akıllara gazeteciye yandaş, sanatçıya yalaka, hakimlere çete, orduya satılık diyen bir parti geliyor. Yine akıllara devletin temel kurumlarını bir bir itibarsızlaştırma kampanyası yürüten, siyaset kurumunun meşru zeminini yok etmeye çalışan, kendisinden farklı düşünenleri ötekileştiren ve tahkir eden, milletin değerlerine hakaretler eden ve tek vaatleri Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek olan bir parti geliyor. Atatürk'ün partisi olmaktan çıkan, milliyetçilikten, ulusalcılıktan uzak olan, vatandaşa hizmet gibi bir dertleri olmayan, söylem ve eylemleriyle HDP gibi davranan CHP’de, demek ki öyle büyük rahatsızlıklar yaşanıyormuş ki yıllarca bu partide siyaset yapmış isimler çok sert sözlerle istifaları sunup yollarını ayırıyorlar” iddialarında bulundu.

Çalık, “CHP ve diğer muhalefet partileri rant ve çıkar hesaplarıyla, milletin değerlerine hakaretlerle günleri geçirip dursun bizim ülkemiz ve milletimiz için daha yapacak çok işimiz var. Onlar siyasetin ülke için eser üretmek, millete hizmet etmek olduğunu, oturdukları makamların milletin emaneti olduğunu, aslında milli iradenin önemini bir türlü benimseyemediler. Zaten CHP Genel Başkanı her seçimde, “Geldik, geliyoruz, geldik geliyoruz” diyor. 15 seçim geçti hala gelecek. Bu millet 71 yıldır CHP’yi tek başına iktidara taşımadı. Şimdilerde ise hem CHP’nin üye sayısı düşüyor, hem de partililer yeni bir yol ayrımına girmiş durumdalar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, başından beri birtakım kendi iç hizipleşmeleriyle meşgul olan bir partidir” diye konuştu.

Çalık ile esnaf ziyaretinde karşılaşan Malatyalı bir yaşlı kadın ise konuşmasında, CHP tarihinde benzin, ilaç, hastane, tüp gibi yokluklar kuyruğunun olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı hizmetlerden dolayı her daim dua ettiğini belirtti.

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Çalık, partide gençlik kolları yöneticileriyle yaptığı toplantıda, bir yanına 21 Ocak'ta görevi bıraktığı açıklanmasına rağmen 12 Şubat'ta yapılacak kongre öncesi Gençlik Kolları Başkanı olarak lanse edilen Ömer Akın'ı, diğer yanına yine 21 Ocak'ta Gençlik Kolları İl Başkanı olduğu açıklanan Sinan Özhüsrev'i  alarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Çalık, değişmiş- atanmış başkanın kamuoyuna açıklanmasından 20 gün sonra eski başkanın hala görevde olduğunu belirten afişlerle duyurulan kongreyle ilgili de herhangi bir değerlendirme yapmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • berk (3 yıl önce)
    sayın calık eski türkiyede paranın değeri vardı şimdi paranın değeri bitti 1991 de 20 tl aylık alıyordum harça harça bitmezdi şimdi kasapın yüzünüde 6 ayda bir maaş farkını aldımmı görüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • keklik (3 yıl önce)
    daha sizi takip etmeyecem EDİTÖR: Bir yorum atıp, 2 dakika sonra haddinizi aşarak, terbiyesizce ifadelerde bulunursanız, bu siteyi takip etmemeniz en iyisi olur. Bir daha gelmemeniz dileğiyle..
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Yeni türkiye deprem 1 senedir oldu milletin çoğu hala çadırlarda yada yıkık evlerde 5 aydır okol taşıma ücretlerini servisçiler alamıyor ödenek çıkmaďı diyorlar okullar açılacak diye ihale yapıp milletin parasını alıp okulu kapattınız hem elindeki paradan hemde işsiz kaldılar biraz bunlardan bahset bırak yeni türkiye yi milet evine ekmek götüremiyor ondan bahset
    0
    0
    Yanıtla
  • mac (3 yıl önce)
    evet eskisi gibi değil ay sonunu maaş yattığı gün düşünen millet yaptınız bizi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Sonunda itiraf geldi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Ne yazık ki eski Türkiye'yi arar duruma düştük.
    0
    0
    Yanıtla
  • EREN (3 yıl önce)
    yorumlar size en güzel cevabı vermiş sayın vekil bence siz başka icraatlar deneyin ve selam
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağ (3 yıl önce)
    Akp artık kendi içinde de kayyum atıyor.Demokrasi her zaman olduğu gibi bugünde her kesime lazım.Artik millet gerçekleri görüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Milletin karnı duydu sizin yalanlarınıza artık inanmıyorlar başka bişey deneyin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Hiç bir şey söylemenize gerek yok sayın Çalık. Herkes yeni Türkiye yi görüyor ve yaşıyor. Hangi Türkiyeyi istediğini sandıkta tebliğ eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Öznur Çalık bu toplantıyı, AKP Gençlik Kolları'ndaki görevini 20 gün önce resmen devredip, 20 gün sonra AKP Gençlik Kolları Başkanı olarak Kongre çağrısı yapan Ömer Akın'a arka çıkmak ve yasal açından skandal olan durumu örtbas etmek için yapmış. Milleti hesaba almamak AKP'nin sıradan davranışı haline geldi artık. Ne de olsa Malatya, AKP için çantada keklik bir seçmen kütlesini barındırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami (3 yıl önce)
    doğru söylüyorsun sn.çalık. Eski türkiye olsaydı 15 gün önce görevini devreden gençlik koliu başkanını ve yerine atanan kişiyi 20 gün sonra yanına alıp bu fotorafı çektiremezdin. Ömer akının görevden alındığı yerine özhüsrevin getirdildiği açıklamanızın ardından afişe gençlik kolu başkanı ömer akın diye yazdıramazdınız.Seçim kurulundan çağırır hesap sorulurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Bekir (3 yıl önce)
    Vallahi benim param var olmayan düşünsün.Demek bir yerde hata yapiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zengin ve paran varsa fakirlere dağıt.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 yıl önce)
    Sayın çalık ekonomiyle ilgilenin lütven esnaf ciftici emekli zor durumda
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (3 yıl önce)
    Artık gaz yemiyo sanki bu millet yorumlara bakıyorum Milletin tahammülü kalmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (3 yıl önce)
    Kimse size inanmıyor artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    Gündemleri tepeden gelen talimatla belirlenen, ne konuşacaklarına ilişkin talimat alıp hep aynı şeyleri söyleyen AKP milletvekilleri, Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili konuşurken, eski AKP milletvekilinin yönettiği, o atama da aynen Boğaziçi Rektör ataması gibi tepki gören Ankara Üniversitesi'nin düzenlediği 'Dünya Yunanca Günü' için ne diyorlar? Batı Trakya'daki Türk ve Müslüman azınlığa her türlü baskıyı yapan bir devletin dilini başkent Ankara'da yüceltenlerin gündemi ne acaba merak ediyorlar mı? Bu skandal bereket Batı Trakyalı soydaşların tepkisiyle engellenmiş. Yani AKP'lilerin bir karşı çıkmışlığı falan olmamış. Konuşsanıza bunu Çalık, Kahtalı, Çakır, Tüfenkçi. Bu konuda talimat mı yok? https://odatv4.com/amacini-asan...-09022144.html
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Aynı gün Hem sayın öznür çalık ve bir başka yerde sayın Ahmet Çakır Malatyada Boğaziçi eylemlerinden bahsediyorlar.Bu söylemler belliki gündemi değiştirme çabası Malatya da yaşayan bir malatyalı olarak benim gündemim bu değil.Benim gündemim hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ah..aah nerde o eski Türkiye...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    haklısınız eski Türkiye den bir tane eser bırakmadınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    Bu akpliler ortalığı boş bulmuşlar nasılsa soran sorgulayan yok diye ağızlarına ne geliyorsa söylüyorlar. Bu Öznur Çalık, CHP ve Atatürk'ü ağzına almadan önce daha geçtiğimiz günlerde AKP'lilerin Kurtuluş Savaşı karşıtı, Atatürk ve Kuvayı Milliye Düşmanı, Atatürk için İngilizlerin talimatıyla katli vaciptir diye bildiriler yayınlayan İskilipli Atıfı partili vali ve akplilerin anmasıyla ilgili ne fikri var onu söylesin.Herkes kendisi gibi at gözlüğüyle dolaşmıyor onu unutmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Çocuğunu pkk'ye kaptıran hdp'nin kapısına gidiyorsa, çocuğunu fetö'ye kaptıran da akp'nin kapısına gitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alkışlar....
    0
    0
    Yanıtla
  • Valla böyle harika zımba gibi bir yorum görmedim tebrikler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Evet artık eski Türkiye olmayacak çünkü sizler olmayacaksınız. Akp siz Türkiye ye evet.
    0
    0
    Yanıtla
  • One Minute (3 yıl önce)
    Artık eski Türkiye yok . Evet keşke yeni Türkiye’de eskiyi özletmese ...Sayın vekilim artık sahaları Z kuşağına bırakma zamanınız gelmedimi ?. Hür iradenin önemini, anlamını kaç 15 Temmuz sonrası anlayacağız ? Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hur, irfani hür nesiller istermiyormu ? ,Hür irade kimseyi korkutmamalı,esas biat eden iradeden korkmalı. Bu vatanı aziz yapan damarlarındaki asil kandan güç alan hür iradeli gençlerdir... Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    atanan belli seçilecek belli afişler ne diyor yorum yok der devlet televizyonunda trt de pkk abdullah öçalanın kırmızı bültenle aranırken kardeşi öcalanın mektubunu okuyor.ses yok 5 kğ ayçiçek yağı 1 ayda 55.00 tlden 85 00 tl olmuş ses ver yok eee şu ana kadar sağlık bakanının önceden dediği şubat sonuna kadar 15 milyon kişiyi aşılayacağız dedi aşılanan 2 milyon ses yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Doğru eski Türkiye yok. Döneminizde fakir daha da fakirleşti, siz ve sizin gibi zenginler daha da zenginleşti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (3 yıl önce)
    Haklisin abla,gerçekten de eski Türkiyeden eser kalmadı.Ablamız haklı! !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (3 yıl önce)
    oznur calik yine bildiginiz gibi! cevre yolu icin 10 milyon tl odenek rezaleti dururken cehape hedape feto vs muhabbetleri yapiyor. bu muhabbetlere karnimiz tok oznur hanim! sen uzerine dusen gorevileri yaptin mi yapmadin mi? bence yapmadin! oyleyse bu luzumsuz gundemleri birak, malatyanin ve turkiye nin gercek gundemine geri don! ekonomi ne olacak? issizlik ne olacak? berat albayrak nerede? cevre yolu ne olacak bunlara cevap ver!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Keşke eski Türkiye olsaydı. Herkesin iyi kötü bir işi vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Boğaziçi gibi bir derdimiz yok. Aş, iş ?.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Walla keşke eski türkiye olaydı sayın vekil.en azından ucuzdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (3 yıl önce)
    yenisinde ortalık aç, işsiz, yoksul, liyakatsızlık vs var. bitirdiniz be ülkeyi! insanların yüzü bile gülmüyor artık. damat nerde? eski Türkiye`de birisi 128 milyar doları batırıp kaçacak da, gazeteler haber bile yapamayacak
    0
    0
    Yanıtla