SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Yeni Bir Sayfa Açacağız"

0
Güncellendi - 2020-02-22 00:41:33
A- A+ PAYLAŞ

GÜRKAN'DAN 'ASIRLIK PROJE' İDDİASI.. Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan Yeni Şire ve Buğday Pazarı Projesinin tanıtım programında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan kayısı ihracatçıları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yeni Şire ve Buğday Pazarlarının Projesinin tanıtım sunumu Nikâh Sarayı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Programa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Büyükşehir Belediyesine bağlı Şirket Genel Müdürleri, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan (MTB), meclis üyeleri ve kayısı ihracatçıları katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya tarihin derinliklerine gittiğimizde insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehirdir. Geçmişte burada yaşayan insanlar, insanlık medeniyetine yol vermişlerdir. İnsanlık ticaretine, ekonomisine ve insanlığın geliştirdiği teknolojiye yön vermişlerdir. Tarihteki ilk kılıçta Malatya’dadır. Bu bize bir sorumluluk ve yükümlülük getirir. Geçmişi geleceğe taşımamız gerekir.” dedi.

İnsanın kendisine, ailesine ve yaşadığı topluma karşı görevleri olduğunu söyleyen Başkan Gürkan, “Bizlerde geçmişten, günümüze ve ileriye yönelik sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz.

Kayısı Malatya için çok önemli bir değer, ama kayısıyı çeşitlendirememişiz ve katma değerini artıramamışız.  Biz bu işe girdik ‘bazıları burada rant mı var’ dedi. Bizim olduğumuz yerde milletin menfaati vardır, milletin yararı vardır. İkinci, üçüncü şahıslara çıkar diye bir şey söz konusu olmamıştır, olmayacaktır. Biz böyle şeylere müsaade etmeyiz.  Buradaki amacımız da niyetimiz de halisinedir. Biz burada onur duyacağımız bir fiziki mekânı Malatya’ya kazandırmak istiyoruz.

Şire pazarındaki olumsuzluklar Malatya’nın sadece kayısı ekonomisini değil bütün ekonomisini geriye götürüyor. Artık yeni bir sayfa açacağız. Biz belediye olarak burada bir kar elde etme peşinde değiliz. Biz projeyi yaptırırken gelecek 100 yılın ihtiyaçlarına cevap verecek bir proje olmasını istedik. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Bu projede bütün dükkânlar meydana bakacak ve hiç kimsenin dükkânı geride kalmayacak. Yerleri en verimli şekilde kullandık. Buranın bir girişi ve bir çıkışı olacak bu çok önemli. En önemlisi temiz olacak. Bu nihai proje değil elbette paydaşlardan gelen geri dönüşleri de değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından, yeni yapılacak olan Şire ve Buğday Pazarlarının projesinin sunumu yapıldı. Sunumun ardından programa katılan kayısı ihracatçıları da yapılacak proje ile ilgili duygu düşünce ve görüşlerini sunarak, projeye tam not verdikleri ifade ettiler.

Yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarı, Yaka Mahallesi'nde Sebze ve Meyve Hali'nin bulunduğu bölgedeki 220 dönüm alanda inşa edilecek.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • mehmet çiçek (4 yıl önce)
    ismetye mah sütçü imam sokağina şu tırafik sorununu çözün başkanim
    0
    0
    Yanıtla
  • Trafik keşmekeş yakıncadan vali konağına 1 saatte gidiyorsun ışıklar düzensiz çalışıyor inşallah çözüm bulurlar ama sanmıyorum çözülmez
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (4 yıl önce)
    Şire pazarı ne kardeşim sen kayısıda söz sahibi bir şehirsin kayısı pazarı veya kayısı borsası desene şiremi satıyoruz kayısımı bu nasıl bir vizyonsuzluk
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Sayin selahattin gürkan deprem de ölmedik ama asbest denen kansorejen maddeye maruz kaliyoruz sivas cad deki ve diğer yıkimlarda lütfen itfaiye yi göreve çağırın su döksünler yıkim esnasindaa zafer mah si sivas cad si civari o tozdan geçilmiyor LÜTFEN
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    18 yıldır yeni sayfa açıyorlar hala temiz sayfaya ulaşamadılar Bu demek oluyor ki 18 yıldır ne yapıldıysa hepsi hikaye imiş Gürkan öyle diyoooo....
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif (4 yıl önce)
    başkanın koruması da üzgün durmuş nedense :)
    0
    0
    Yanıtla