SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Yükseliş Dönemindeyiz"

0
Güncellendi - 2017-07-11 05:21:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Artık yükseliş dönemindeyiz. Yükselişe devam etmemiz lazım. Kaliteyi yükseltiyoruz, hizmeti yükseltiyoruz, sporu yükseltiyoruz. İnşallah güzel bir Türkiye inşa etmek istiyoruz, orada da güzel sporcularımız yetişsin ve oynasın istiyoruz” dedi.

Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ve stadın yüklenici firma yetkilileri ile birlikte Malatya Stadyumunda incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatyaspor’un Süper Lig’de olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

“SPORDA SÜPER LİG’E ÇIKTIK”

Malatya’nın sporda Süper Lig’e yükseldiğini ifade eden Çalık, şunları söyledi:

“Malatya’nın 1984’te namağlup olarak 1. Lig’e çıktığında yaşadığımız duyguları, bu sene bir kez daha Süper Lig’e çıktığında yaşadık. Uzun bir ara vermişti. ‘Malatya bir üst lige çıkmalı’ dedik. Hem bunu yerel yönetimlerin sunmuş olduğu hizmetler açısından hem hükümetimizin Malatya’ya getirmiş olduğu yatırımlar açısından hem de futbolun en üst ligi olan Süper Lig’de Malatya’nın olması bizim için çok büyük bir onurdu. Sporda Süper Lig’e çıktık, hizmetlerimizle de birlikte inşallah Malatya Süper Lig’deki yerini hem sporuyla hem de hizmetleriyle alacak.”

“YÜKSELİŞİMİZİ SÜRDÜRMELİYİZ”

Çalık, yeni stadyumla birlikte Malatya’nın Süper Lig’de oynayacağı döneme geçeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızla 2008 yılında yapmış olduğumuz stadyum talebiyle başlayan hikayemiz, uzun bir hikayeydi. Hükümetimizin bütçe ayırmasında hiçbir problem yaşamadık ama müteahhit firmalardan kaynaklanan sıkıntılarla vaat edilen sürede tamamlanamadı. Stadyum bizim için inanılmaz derecede mutluluk verici bir yapı oldu. Malatya’nın prestij binalarından bir tanesi oldu. Malatya yakışır bu güzel binada inşallah UEFA kupalarını oynamak vesile olur. Şimdi son aşamaya geldik. Malatya tabiriyle yüzdük kuyruğuna getirdik. Artık işlem tamamlanmış vaziyette, ufak eksiklerimiz var. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a Malatya ve Malatyaspor’a gösterdiği hassasiyet için ayrıca teşekkür ediyorum. Ne zaman telefon açsak elinden ne gelse bizden desteklerini esirgemiyor. Buraya gelirken bakanımızla konuştuk, o da UEFA kriterlerini özellikle sağlamak ve uygulamak istiyor. Bunun içinde azami hassasiyeti gösteriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yapması gereken işler gibi Malatyaspor’un da yapması gereken işler var. Değerli belediye başkanıma da hassaten teşekkür ediyorum. Amatör ligden çıkan bir takım Süper Lig’e taşındı. Ahmet Çakır başkanımın bunda çok emeği var. Şimdide Süper Lig’e çıkan o takımın oynayacağı mekanı inşa etmede katkı sunuyor. İnşallah Ağustos sonu gibi belediyemizin yapacağı çalışmalar bitmiş olacak. Karayolları Genel Müdürümüzü, Bölge Müdürümüz ve yetkililerle yapmış olduğumuz görüşmede de hem kuzeyden hem de güneyden stadımıza girişler yapılsın istiyoruz. Kuzey tarafındaki dolgular tamamlanmış vaziyette güney tarafıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Karayollarımız, büyükşehrimiz, Malatya’mız ve Gençlik Spor Bakanlığımız Cumhurbaşkanımızın talimatıyla temeli atılan inşallah bu stadyumun bitmiş haliyle, Malatyaspor’un Süper Lig’de oynayacağı döneme geçecek. Artık yükseliş dönemindeyiz. Yükselişe devam etmemiz lazım. Kaliteyi yükseltiyoruz, hizmeti yükseltiyoruz, sporu yükseltiyoruz. İnşallah güzel bir Türkiye inşa etmek istiyoruz, orada da güzel sporcularımız yetişsin ve oynasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ARZUSU BU DOĞRULTUDA”

Çalık, bir gazetecinin ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan stadın açılışına gelecek mi?’ sorusuna, “Sayın Cumhurbaşkanımıza daha 1. Lig’de oynarken, Süper Lig’e çıkmadan konuştuğumda ‘stadyumun açılışını; sizi, talimatınızla başlatan stadın açılışına arzu ediyoruz’ dediğimde ‘Malatyaspor son haftalarda çok puan kaybediyor, maazallah iyi oynasın, önce Süper Lig’e çıksın’ dedi. ‘Malatyaspor’un Süper Lig’e çıkmasını çok istiyorum’ dedi. Allah razı olsun, nasip oldu. Stadyumla alakalı olarak ‘inşallah stadyumun açılışına geleceğim, gelmeyi çok arzu ediyorum’ dedi. Tekrardan geçen hafta yaptığımız görüşmede de inşallah stadyumun açılışı için Cumhurbaşkanımız burada olsun istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın gelişiyle açalım istiyoruz, onun da bu konudaki arzusu bu doğrultuda” cevabını verdi.

“EKSİKLERİN GİDERİLMESİ GEREKİYOR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Stadyumunun 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla yapıldığını belirtti.

Statta kısmen eksiklerin olduğunu dile getiren Çakır, şunları söyledi: “Stadın maça ve UEFA kriterlerine uygun bir hale gelmesi için küçük eksikler var, bunların giderilmesi gerekiyor. Giriş-çıkışlarla ilgili yonca kavşağının yapılması, stadın hemen yanında çevreyolunun anayol üzerinde bir diğeri de stadın buradan başlayarak Orduzu bölgemizden merkeze ulaşan Kuzey Kuşak yoluna ek olacak yeni bir yolda imara konulmuş oldu. Şuyu çalışmasıyla birlikte burayı sadece Malatya’yla bütünleşmesini, çevreyoluyla sınırlı bırakmayacağız aynı zamanda ikinci bir kuşak yoluyla da şehirle bütünleştirmiş olacağız. İleriye dönük olarak hem bu bölgelerin gelişmesi noktasında hem de kentle bütünleşmesi anlamında önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Bununla ilgili de karayollarımızla çevreyolunun genişletilmesi, üniversite sahasının kendi sınırına alınması, oradaki toplu taşıma trambüs hatlarının belli güzergah içinde kalan yerin düzenlemesiyle ilgilide arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Stadımızın açılmasını gününe yetiştirilmesi gayretleri var. Hem kavşağın hem yan yolların ve çevreyoluna bağlanacak diğer barı taraf çıkış yollarının yapılması içinde karayoluyla birlikte işbirliği içerisinde yürütüyoruz. Bizde Ağustos sonu gibi yetiştireceğiz.”

“İNŞALLAH STAT EN KISA SÜREDE YETİŞİR”

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Süper Lig maçlarının 11 Ağustos’ta başladığını hatırlatarak, “Stadımızın ufak tefek işleri kaldı. Statta incelemelerde bulunduk. Bizim amacımız 11 Ağustos’a yetiştirmek. İlk maçımızı burada oynamak istiyoruz. Ufak tefek sıkıntılar var, inşallah onlarda en kısa süre içerisinde tamamlanır ve maçlarımızı burada oynarız” dedi.

Gevrek, geçen sezon TFF 1. Lig’de Malatya İnönü Stadı’nın zeminiyle ilgili yaşadıkları sıkıntılardan dolayı bazı maçları İstanbul’da oynadıklarını belirterek, “Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz bu konuda gayretler gösteriyorlar. Bizlerde yönetim olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tespit ettiğimiz eksiklikleri bildiriyoruz.  İnşallah en kısa süre içerisinde stat yetişir” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Ziya (6 yıl önce)
    Yolu unutulmuş stad.Bu Malatya'da yapılan işlere ne kadar önem verildiğini gösteriyor.Bu herşeyi iyi anlatıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (6 yıl önce)
    1983'ten sonra hiç süper lige çıkmamışız gibi konuşmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    bir ak partili olarak yorumum tespit türkiye için doğru, malatya için maalesef yanlış. belediyelerimiz maalesef türkiye'deki hızla gelişime ayak uydurumadı. çok vasatın altında. çevre iller malatya'yı solladı. elazığ'a gidin kültür parkı, şehit fethi sekin mesire alanını görün. farkı anlayacaksınız. bizim güzel olan su ve yeşille özdeşleşen kernek bile eski halini mumla aratan betona dönüştürüldü. 3 yılda yavuz sultan selim köprüsü, tüp geçitler yapıldı ama bostanbaşı ve fahri kayahan bitmedi. maalesef hala yol ve kaldırımla uğraşan belediyemiz var. yazık malatya bunu hakketmiyor. gelecek seçimde vizyon sahibi bir aday istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    İstanbul da yasıyorum manava gıdın bakın.. şeftali de Bursa şeftali yazılı, kiraz da bahçe yada memleketı yazılı, karpuz da Adana yazılı ama kayısı ya gelınce bısey yazmıyor! Nerenın kayısısı olduğu belli degıl Kucucuk tadsız tuzsuz.. bır yerde tatlı ve büyük gördük onda da Iğdır kayısısı yazılı o sekılde satılıyor.. ıste halımız! Stadyum gelınce Samsun da superkupa fınali yapılacak o stad ıyı bakın bırde bızımkıne bakın farkı anlayacaksınız! Nokta
    0
    0
    Yanıtla
  • Çünkü o kayısılar,Ya Mersin mut un,yada Iğdır'ın.Bizim kayısılar lezzetli,tatlı ama sahipsiz.Şu Kayısı bir Kayseri'de,Antep de yada Karadeniz'in bir ilinde olsaydı bak o zaman ne kadar kıymetli olurdu.Allahın bu şehre bahşettiği bu güzelim meyva ,birkaç kişinin elinde oyuncak olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Sayın beldiye başkanı kavşaklar bağlantı yolları Yen'i mi geldi aklına o statın inşaatı kaç yıl sürdü sen Yen'i çalışmalara planlara başlamışsın gerçekten bravo inşallah diğer dönem ya aday gösterilmezsin yada seçilmezsin 10 yılda Malatya sayende ilerleyemedi bir alternatif çevre yolumuz bile yok istifada bir görevdir
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    al şu stochu be malatyam fb de kadroya giremiyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (6 yıl önce)
    Akp liyim..ama bir daha tövbee..5 ayı gectı hasanvoralda oturuyorum yollarımız da bırak arabayla gitmeyi normal yürüyemiyoruz balkonlarımızı camlarımızı tozdan açamiyoruz bu halk bunu hak etmiyor Ben Allaha havale ediyorum önümüzdeki secimde reise veririm oyumu ama belediye ve milletvekilliğinde Tövbe ettirdiniZ bize tesekkür ediyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • yine verirsin merak etme.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya spor lu (6 yıl önce)
    Vay halimize vayyy emniyet gizlice Malatya’daki bütün evleri arasa rekor bir silah ele geçer alışmaya başladık malatyada hergün 1 kişinin pompali teröre kurban gitmesine valimiz gelecekte düzeltecek de bugün belediye başkanı ile vekilimiz çalık hanım stat eksikleri için çalışma başlattı birazda asayiş için bişeyler yapsak iyi olmazmı bir taraftar olarak istemiyorum. Malatya spor desteklemek hergün biri oluyor malatyada malatya sporu neyleyim bırakın statı da asayişe bakın yazık yazık oyumuzu almak için ta is yerimüze kadar geliyorsunuz bir akp li olarak artık oy vermicen Malatya’daki seçimlerde herkesin keyfi yerinde vatandaş olsun pompali silah la
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (6 yıl önce)
    Boşuna eleştirmeyin. Bunlar kulaklarını tıkamışlar. Biliyorlarki bi daha seçim olsa yine oyları reise vereceğimiz için bizi biplemiyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • ha şunu bileydin.adamlar nasılsa sorulamadığınızı biliyolar.siz vermeye devam edin.ama şu şöyle olmuş diyede yakınmayın.hakkınız yok çünkü.oyunu almışmı adam.almış.o zaman susacaksın.tokat atmayı bilirsen tokat yemezsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Malatyamızı iyi temsil edemiyorsunuz.Aynası iştir lafa bakılmaz demiş Atalarımız.Haber stadla ilgili olduğu için söylüyorum.2 ay önce de ufak tefek işler kaldı deniyordu.Halen ufak tefek işler var diyorsunuz ya gerçekten şaşırıyorum.Türkiyede en sona kalan TOKİ stadı.Mayıs ayından beri stad hazır,ufak tefek işleri kaldı diye medyada boy gösterdiniz.sayın gevrek ,staddaki sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerektiğini özellikle geçen ay belirtmiş,temmuz ayının ortalarına geldik yine aynı demeçlerde bulunuyorlar.Hatırlatmak lazım bu büyüklere .Liglerin Ağustos'la başlayacağını.Görünen o ki bu stad ilk maçlara yetişmeyecek.Eski stad lazım olabilir.Zaten başkanın fotoğraftaki etrafa endişeli bakışı her şeyi anlatıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efkan 44 (6 yıl önce)
    Ben dün yeni Stadyumu gezme fırsatı buldum bundan önce yapılan yeni stadların bazılarını görmek fırsatı buldum şunu söyleyeyim dün tam hayal kırıklığı yaşadım işçilik kötü özellikle çevre düzenlemesi berbat protokol girişi Kepazelik otopark alanlar saçma ve cok ozentisiz sanki 20 yıllık stat çevresi benim anlamadığım gelen sözde şehrin vekilleri belediye başkanı gençlik spor müdürü nereye bakıyorlar stadın içinde zemin üstünde gezinin birde asrın projesi diye bize anlatıyorlar yazik doğru İnönü'den daha iyi o kadar ama diğer statlara mukayese edilir ise rezalet kusura bakmayın ama kral ciplak
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Bu vekillere sizler oy verip seçmedinizmi ? Neyin şikayetini yapıyorsunuz? Aslında verecekleri cevabıda biliyorum. " Ben oyumu bunlara vermedim ki, reise verdim " Peki bunları listeye kim koydu. Herkes hakettiği şekilde yönetilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Artık böyle siyasetci istemiyorum. Yükseliş kayısı da oldu da biz mi göremedik. Kayısı ayaklar altındayken konuşmayın. Malatyaya ne emeğiniz var. Reisimizden Allah razı olsun. Ama tek isteğimiz bu millet vekillerini Allah rızası için değiştirsin. Boş konuşan değil milletine çalışan vekiller istiyoruZ. Şu soruyu tekrar sormak istiyorum ve hep soracağım. Feto den 10 dan fazla daire müdürü görevlerinden alınıp belli süre hapse atıldı. Bu müdürleri benmi oraya getirdim. Yoksa onları oraya getiren siyasilerin hicmi rolü olmadı. Bu milletin gönlünde bu siyasiler temizlenmesini sürece bu vekillere güvenmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • verme ozaman kardeşim oyunu.hem ağlıyor hem veriyor.bu ne saçmalık ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent YAŞAR (6 yıl önce)
    SiZlerle yükşeliş olmaz stadı bile yapamadınız, daha yolu yok. Çat barajı hakkında görüş söylesin Antep e giden suyu söylesinler. Boş beleş işlerin vekilleri yazık Malatya mıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Sizlerle olmaz.Akp ya sil baştan değişecek yada yavaş yavaş bitecek. Bu millet sizden bıktı.Bizler Akp li olarak böyle düşünüyorum . İnşallah Reis bizlerin düşündüğünü düşünyodur.yoksa gidişat berbat . Bugün chp nin Maltepe'de ki mitingi çok şeyler söylüyor.
    0
    0
    Yanıtla