SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Artış Vatandaşın Bütçesini Etkilemeyecekmiş!

0
Güncellendi - 2020-07-16 09:54:05
Artış Vatandaşın Bütçesini Etkilemeyecekmiş!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, suya yapılan zam ile ilgili son zamanlarda medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Karataş: “Büyükşehir Belediye Başkanımızın göreve gelmesiyle MASKİ ile ilgili sorunların kısa sürede çözülmesi için kurum olarak başkanımız tarafından talimatlar doğrultusunda; Çağrı merkezine ulaşımının kolaylaştırılması, su ve kanal arızalarının tamir bedelinin kaldırılması, Vidanjör ile yapılan hizmet bedellerinin kaldırılması,15 m3 üstü tüketimlerde alınan 2. Kademe %20 zamlı tarifenin kaldırılması gibi vatandaşımıza yönelik hizmetlerde büyük kolaylıklar sağlanıldı.

Şehir merkezimizin içme suyunun bir kısmı  Kaptaj’ dan sağlanırken, 30 m3 kadar zamsız su satışını sağlamakta olup  yüksek kotlarda bulunan Çöşnük, Beydağ’ı, TOKİ ve Orduzu’nun belli bir kısmı ve kırsaldaki ilçe ve mahallelerimizin bir çoğu Elektrikle terfili olarak su ihtiyacı sağlanmaktadır.(aylık 3.200.000 Tl ) civarında elektrik faturası ödenmektedir. Bu Elektirik ödemelerinden kaynaklı ciddi bir maliyet oluşmaktadır. “ dedi.

Açıklamasında, “Şehir merkezine halen çıplak fiyatı ile 2Tl, 11 ilçeye ve Beldelere  1 Tl, Köy ve kırsal mahallelere ise  0,50 Krş olarak fiyatlandırılmıştır.” diyen Karataş; “Su Satışlarımızda kademesiz olarak Büyükşehir Belediyeleri İçerisinde En ucuzu olmasına rağmen Diğer Su kanal idareleri 2.Kademeye ayrıca % 30 Oranında kademe farkı’da uygulamaktadır.

2016 yılından bugüne kadar zam yapılmayan su tarifeleri içinde, Sadece Konutlarda tüketilen sulara meclis kararı gereğince artış ön görülmüştür ancak İlimizde meydana gelen deprem ve akabinde başlayan Covid- 19 Salgını sebebiyle Büyükşehir belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda 6 ay süre ile artış ertelenmiştir.

Abonelerimize hizmet verebilmek amacıyla tek gelir kaynağı olan su satışlarımız ile mümkün olabilmektedir. Bu kadar ucuz bir bedelle yapılan satışların halen şov malzemesi olarak yapılması doğru bir yaklaşım değildir. Ön görülmüş olan artış 2019 yılında yapılan indirime denk gelmektedir, sadece konutlar için ön görülen bu artış medyada abartıldığı gibi vatandaşlarımızın bütçesini etkileyen artış değildir. Bizim tüm hedefimiz abonelerimize Türkiye’nin en kaliteli ve en ucuz suyunu sunabilmektir.

Tüm abonelerimizin hak ve menfaatlerine Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından daha çok sahip çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Mehmet kusbay (3 yıl önce)
    Yazıhan in içme suyunu kendi cazibesi ile şebekeye vermeyi düşünürseniz elektrik faturası sıfır TL olur.önemki olan yatırım yapmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sayın başkanın icraat olarak yaptığı ikinci eniyi icraat bence suya zam, birinciside çok takdir ettiğim icraatı bir televizyon kanalına çıkacağı zaman mesaj atması beni takip edin diyor. Helal olsun başkan böyle devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Raif (3 yıl önce)
    Yaşar Müdürümü severim, kişiliğini her zaman takdir etmişimdir.Ancak yaptığı açıklama tutarsız bir açıklamadır. Türkiye'de kendi cazibesi ile suyu konutlara verebilen bir veya ikinci ildir Malatya son zamanlarda su kayıplarından dolayı artezyenle bir miktar yeraltı suyu çıkarılmaktadır.Sayın Müdürüm kaçakla etkin bir şekilde mücadele edilirse eminim suya zam yapmaya gerek kalmayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekleri Yansıtın (3 yıl önce)
    15 gün önce on ödemeli kartıma 20 ton su yükledim 80 TL. Ödedim. Ton ücreti nasıl 3 TL oluyor. Veznedekile benimi dolandırdı:):):)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Haziran ayı faturam 12m3 39,81 kuruş yani m3 3,31 kuruş. Nasıl oluyor da suyun m3 3₺ oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (3 yıl önce)
    Bize gelen su faturasında su fiyatları öyle demiyor.Bu liste yanlış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (3 yıl önce)
    Sn.Genel Müdür 30 Büyükşehir arasında içme suyu ton fiyatı en düşük olan il olduğumuzu açıklamış. Fiyat bilgisi doğru olabilir, ancak suyun temini ve ulaştırılması konusunda yapılan karşılaştırmanın da benzer iller arasında yapılması gerekir.30 Büyükşehir arasında Doğal Kaynaktan ve Cazibeyle içme suyu kullanan il var mı acaba? Bu illerin büyük çoğunluğu baraj,göl vb. açık su havzalarından karşılanmakta ve büyük maliyetli arıtma sonucu kullanılabilmektedir. Dolayısıyla açıklama çok su götürür!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • hidayet (3 yıl önce)
    Su fiyat listesi açıklanmış. Bir de maliyet listesi açıklansa idi !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Arkadaşlar sorun büyük. Yeme devri bitmeli artık. Su zengini bir ilde bu fiat sorgulanmalı. Harcamalarda şeffaf olun artık. Malatya'nın su master planı var mı acaba. Yeraltı suyu yeterince kullanılıyormu. Şeffaf olun ve hesap verin. Kernek suyu, merkezden çıkan sular bunlar neden değerlendirilmiyor. Çöşnük vesaire deniyor buralara ayrı kaynaklar bulunabilir zaten var. Ayrıca vatandaşı aptal zannetmeyin. Şu devletin aracını özel işlerinizde kullanmayın artık. Yeter. Makam saltanatına son verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Evet yorumcu arkadaşlar, hepinizi hain dış güçler ve algı yönetiyor! Bir kere zam demeyin, fiyat güncellemesi deyin. Ayrıca bu güncelleme artış yönlü olmuştur. Ne olmuş yani? Bakın, Mozambik'te su kaç para, haberiniz var mı sizin? Şükretmeyi öğrenin. Bu fiyat artışı da size yansımayacak, başkan aradaki fiyat farkını uzaylılara ödetecektir, ben inanıyorum. Belki de çoktan Üranüs ve Neptün gezegeniyle görüşmelere başlayın. Olamaz mı? Haydi aksini iddia edin bakalım! Zam yok dediysek yoktur, dombililik yapmayın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli depocu (3 yıl önce)
    Haziran ayında 14 ton suya 46 lira fatura geliyorken temmuz ayında nasıl oluyorda 13 ton suya 50 lira fatura geliyor allah malatya büyükşehir belediyesi ve iştiraklerinin başında bulunan idarecileri kendi yaptıkları zulüm ile imtihan etsin .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (3 yıl önce)
    Turan beyin yorumundan sonra bende Diyarbakır ve Hatay'ın su fiyatlarına baktım. Diyarbakır 2,82 TL ( Bu Temmuzda sadece % 1,13 zam yapılmıs. Evet yüzde 1 nokta 13. Hatayda ise su fiyatı 2,76 TL Bu listeyi hazırlayanlar Selahattin Başkana yanlış bilgi veriyorlar. Bu dikkatsizlik değil, iş bilmezlik. Kamuoyuna açıklama yapılacaksa 10 defa bakılır. Ama nerdeeeee. Basın danışmanı işini yapacağına her fotoğrafta boy göstermekle meşgul.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    suyun kalitesi düşttü. bazen muslukta hafif çamurlu ve kahverengi akıyor. siz bunun farkındamısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (3 yıl önce)
    Maskideki olumsuzlukları çözecekmiş ya bir arıza için vatandaş belki elli kere arıyor ama bir sonuç alamıyor büyükşehir başkana çok çok çok fazla geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (3 yıl önce)
    Malatyalılar sizde her şey e razı olmayın biraz demokratik ve medeni bişekilde tepkinizi gösteriniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (3 yıl önce)
    El insaf diyorum başka da bişey demiyorum....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (3 yıl önce)
    Var olanın üzerine yeni şeyler koymanız gerekiyor. Yeni şeyler üretmek zorundasınız. Bunun için orada oturuyorsunuz, işiniz bu yani. İllaki bu işi yapacak birileri vardır. Zamla peynir gemisi yürümez... Bahaneler üretecekseniz niye o makamlara geldiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (3 yıl önce)
    Har vurup harman savurmanın bedelini neden vatandaş ödesin. Zam yaparak bişey çözemezsiniz. Alternatif kaynaklar üretiniz. Aylık 3.200 milyon elektrik faturası ödeyeceğinize o parayla her ay bir güneş ya da rüzgar santrali kurar ve elektriği bedavaya getirebilirsiniz. Vatandaştan para alarak bi yere varamazsınız. Yarın maliyet artar yine zam kararı alırsınız. Bu mudur yöneticilik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Yalanınız batsın. Diğer şehirlerde 200km den su getiriyorlar. Masrafsız suyumuzu bize fahiş fiyata satıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Selahattin başkan ve ekibi rakamlarla oynamayı çok seviyor. Milletimiz de araştırmayınca inanıyor. İnternet çağında yalan cesaret işi. Yaşar Bey'in verdiği rakamları internetten kontrol edin bakalım. Ben ilk gözüme çarpan Urfa'ya baktım Yaşar Bey Urfa 3.36 demiş, Urfa'nın sitesinde 2.95. Lütfen bizi aptal yerine koymayın, zekamizla dalga geçmeyin. Size de bize de yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (3 yıl önce)
    Asgari ücretle 3 çocuk okut, evin kira olsun. Maaşın daha almadan bitsin. Doluya koy almasın, boşa koy dolmasın bakalım değil yüzde 20 yüzde 2 etkliyormu etkilemiyormu? İşe yayan gidip geliyorum, şu yazın sıcağında bir karpuz alırken 5 yerden fiyat bakıyorum haberiniz varmı? Birde bizimle kafa buluyorlar. Ayıp ayıp.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (3 yıl önce)
    Selahattin başkan ve yaşar müdür haklı. Cumhuriyet tarihinin en ucuz suyunu içiyoruz. Eskiden suyun tonu 2 milyondu şimdi 3 TL. Belediyemizin bir hızmatı daha. Kralımız çok yaşa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (3 yıl önce)
    Ne halt ettik bilmiyorum ama Tanrı galiba bizi cezalandıriyor. %20 zam yapıp sonra vatandaş bundan etkilenmeyecek diyebilen yöneticileri hak edecek naptık bilmiyorum. Tevbe Tanrım tevbe. Biz ettik sen etme.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (3 yıl önce)
    ‘Padişahlardan biri, yeni vergiler koyduğunda ya da mevcut vergileri artırdığında, sadrazama; - Git bakalım, halkın arasında bir dolaş. Vergilere alışmışlar mı? dermiş. Sadrazam da, halkın arasında dolaştıktan sona padişaha; - Padişahım, halkın suratı biraz asık, canı da sıkılmış durumda ama işlerine devam ediyorlar... Dediğinde padişah da şu şekilde yorum yaparmış. - Tamam, demek ki sorun yok. Alışırlar alışırlar... Bir süre sonra yine vergiler artırıldığında, padişahın talimatı üzerine sadrazam halkın arasında dolaşır ve izlenimlerini aktarırmış; - Padişahım, bu kez suratları çok asık. Merhaba desen, yüzüne dik dik bakıyorlar. Sonraki her an kavga edecek gibiler. Suratlarından düşen bin parça. Galiba bu kez vergileri çok artırdık. - Yok yok. Merak etme sen. Önemli bir şey gözükmüyor. Alışırlar, alışırlar... Bu böyle devam etmiş gitmiş. Günlerden bir gün, yine yeni vergiler getirildiğinde, sadrazam halkın arasına karışmış, dolaşıp geldiğinde şaşkın bir vaziyetteymiş. - Padişahım hiç sormayın. Bu kez kafam karmakarışık. Çünkü hiçbir şey anlamadım. Herkes çok neşeli, gülüyor hatta sokaklarda dans ediyorlar, oynuyorlar... ‘Aman' demiş padişah. - Eğer halk dansetmeye ve oynamaya başladıysa, demek ki durum çok kötü . Hiçbir şeyi umursamıyorlar demektir. Galiba vergileri çok artırdık. Hemen vergileri indirelim. Yoksa perişan oluruz...’’ Bizim dansetmemize az kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sayın müdür siz damacana dan ve ya erciyes te kar getirtip erittirip soğuk suyunu da içebilirsiniz zamda etkilenilmeyecek demek fakir fukarayi görmemektir şu şehirlerde şu daha pahalı diyosunuz en maliyetsiz şu malatyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kul hakkı (3 yıl önce)
    O zaman ilçedeki tarifeyi merkeze de uygulayın, başka i ilçenin elektrik faturasını biz neden ödüyoruz, söyleyin o ilçeye taşınalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Elektirik (3 yıl önce)
    Elektirik parasıda nedir güneş panelleriniz var ne parası yoksada güneş paneli rüzgar gülü yapın ,köylü vatandaş kuyusuna yapıyor da siz niye yapmıyorsunuz elektirik parası ödüyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    C.Allah sizleri Isla etsin Türkiye'de en malyetsiz su Malatya'da var sayın müdür sen kendini kandırıyorsun hiç kusura bakmayın bir zamanlar Kayseri gurubu vardı şimdide sizler miletin başına buyruk oldunuz sayın başkan işi ehline vermemiş malesef Malatya daha çok çekecek heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeter be (3 yıl önce)
    Sayın maski müdürü bizim ile alay mı ediyorsunuz zam yok falan filan vatandaşın bütçesi etkilenmeyecekmiş siz alıyorsunuz 20 bin TL maaş biznise asgari ücret ile şu zamları ile savaşıyoruz biraz Malatya ile ilgili haberleri ve yorumları okuyun.Bir ay boyunca evde 2 kişiydik ve gelen su parası 85 lira inşaat mı yaptık da 2nkisiye bu kadar su parası geliyor yok maliyet yok şu yok bu maski saray yaptı o nun parası deniyorsa personellerim maskiye ait araçlarla eve gidecek gelecek onların mazot parasını sizden çıkaracam demiyorda yok elektrik sarfiyatı falan filan bunlar küçük bahaneler...
    0
    0
    Yanıtla