SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asfaltsız, Yolsuz, Kanalizasyonsuz Yerleşim Yeri Kalmayacak"

0
Güncellendi - 2020-10-02 02:03:43
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ ilçesi Bayramuşağı ve Dedeköy mahallelerinde yapılan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

BAYRAMUŞAĞI..

Bayramusaği Mahallesinde kurban kesilerek büyük bir coşkuyla karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan çalışmaların Bayramuşağı mahallesine hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulundu.

Bayramuşağı Kültür Merkezi önünde düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ Kaymakamı Hulusi Teke, Akçadağ Belediye Başkan Vekili Mustafa Turhan, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, Büyükşehir ve MASKİ yöneticileri, Akçadağ MHP İlçe Başkanı Kenan Güde, Bayramusagi Mahalle Muhtarı Hasan Hazar ve Bayramuşağı mahalle sakinleri katıldı.

Bayramuşağı Mahalle Muhtarı Hasan Hazar, "Bugün sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çok sevinçliyiz çünkü mahallemize yapılan yeni yerleşim yerinin çalışmalarına başlandı. Bayramuşağı mahalle sakinleri olarak yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve MASKİ yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Akçadağ ilçemizin Dedeköy ve Bayramuşağı mahallelerine ziyaretler gerçekleştirdik. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceliyoruz. Dedeköy mahallemizde alt yapı çalışması tamamlandı.

Bayramuşağı’nda 6 bin metre kanalizasyon, 6 bin metreye yakın da su isale hattı döşendi. 200 tonluk su deposu yapıldı. Malatya genelinde bir taraftan Yol Dairemiz yol asfalt yaparken diğer taraftan da MASKİ Genel Müdürlüğümüz altyapıları yapıyor. Dolayısıyla 2 yıl içerisinde inşallah Malatya’mızın hiçbir yerleşim yeri yolsuz, asfaltsız, kanalizasyonsuz kalmayacak. Bu çalışmaları yapan ekibimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bayramuşağı mahallesine yapılan çalışmalardan dolayı mahalle sakinleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

DEDEKÖY'DE..

Gürkan, Akçadağ İlçesi Dedeköy Mahallesi'nde yapımı tamamlanan kanalizasyon hattı çalışmalarının tanıtım programına katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yapmış olduğu ziyarette, Akçadağ Kaymakamı Hulusi Teke, Akçadağ Belediye Başkan Vekili Mustafa Turhan, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, Büyükşehir yöneticileri, Akçadağ MHP İlçe Başkanı Kenan Güde, Dedeköy Muhtarı Mustafa Çubuk ve mahalle sakinleri eşlik etti.

Akçadağ ilçesi Dedeköy Mahallesinde büyük bir coşku ile kurban kesilerek karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mahalle sakinleri ile program öncesi bir araya gelerek belli bir süre sohbet etti.

Dedeköy Mahallesinde düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dedeköy Mahalle Muhtarı Mustafa Çubuk, “Tüm dünyayı saran Covid 19 hastalığı maalesef ülkemizde olduğu bir dönemde yaptığınız yardımlar ve hizmetler için teşekkürlerimi sunuyorum. Hastalığın bir an önce bitmesi için temizlik maske ve mesafe kurallarına uyalım uymayanları uyaralım hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Dedeköy mahallesine yapılan altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, " 2019 seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda özellikle akarsularımıza kanalizasyon suyunun karışmaması adına içmesuyu ihtiyaçlarının kısa sürede karşılanması adına talimatlar verdi. Bizlerde bu talimatlar doğrultusunda çalışmalar yaptık.

Dedeköy mahallemizde yaklaşık 500 nüfus yaşamaktadır. Yapmış olduğumuz ihale sonucunda buradaki çalışmaları, sert bir zemin olmasına rağmen kısa bir sürede tamamlandı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Yaklaşık 6 bin metreye yakın kanalizasyon şebekesi yaptık. Bunların parsel ve muayene bacaları bunların hepsi tamamlandı. Bu çalışmaları hizmete sunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Akçadağ Kaymakamı Hulusi Teke bir selamlama konuşması yaparak,  Dedeköy Mahallesine yapılan altyapı çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürleri ediyorum. Bu çalışmanın Dedeköy mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dedeköy mahalle sakinlerine ayrıca şundan dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Pandemi sürecindeyiz. Çok şükür Dedeköy mahallemizde bugüne kadar 1 tane vakamız oldu. Başka her hangi bir vakamız yok, inşallah tedbirleri de elden bırakmayarak sıkı bir şekilde bu zorlu günleri hep birlikte atlatacağız” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Dedeköy mahallemize yapılan bu hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Herkese adil ve adaletli bir şekilde hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Biz gittiğimiz her yerde şunu diyoruz. Şemsiyemiz gökyüzüdür. Gökyüzünde herkes havayı nasıl teneffüs ediyorsa, gözünü kapattığında güneşin ışığında nasıl yararlanıyorsa, perdesini kapatmayan herkes nasıl güneşin ışığında ve ısısında yararlanıyorsa bizim hizmet anlayışımızda aynen bu çerçevede içerisinde herkesi bir, beraber tutarak hizmetlerimizi sunmaya gayret gösteriyoruz.

Dedeköy mahallemizde 5,5 milyon civarında bir altyapı çalışması yapılarak tamamlandı. Bundan sonraki süreçte de 4 kilometrelik yol asfalt çalışmasını da gerçekleştireceğiz.

2 yıl içerisinde asfaltsız, susuz ve alt yapısız hiçbir yerleşim yerimiz kalmayacak. Bu konuda bütün birimlerimiz gece gündüz demeden, mesai gözetmeden çalışıyoruz.

Bu şehirde ve bu şehirde yaşayan bütün hemşerimiz bizim için birdir. Hünkar Hacı Bektaş Hazretleri ne diyor; ‘Bir olacağız. İri olacağız. Diri olacağız’ Bizlerde hep birlikte Dedeköy olacağız. Hep birlikte Doğanşehir olacağız, Hep birlikte Akçadağ olacağız. Hep birlikte Malatya olacağız, Hep birlikte Türkiye olacağız. Hep birlikte insanlığın genel anlamda onur bir paydası bir ferdi olacağız.

Şeyh Edebali diyor ya, ‘Azminden dönme, çıktığın yolu iyi bil, insanı yaşat ki devlet yaşasın’ temelde esas olan insanın yaşatılmasıdır. Bizlerin görevi sizlerin sağlıklı ve huzurlu yaşayacağı bir ortamı sizlere sağlamaktır.

Bir buçuk yılda büyük hizmetler yaptık. Malatya tarihinde olmayan 1500 km yol yaptık. Malatya tarihinde bir rekordur. Altyapı noktasında MASKİ olarak 400 milyonluk yatırım planlandı ve o yatırımlar yapılıyor. Akarsulara kanalizasyon suyu karışmayacak talimatı verdik. 12 tane arıtma tesisi ihalesi yapılıyor. Doğu kolektörü başlamıştı biz geldik bitirdik. Bütün ilçelerimizde yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yapılan bu çalışmalar Dedeköy mahallemize ve Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Başkan Gürkan ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin il genelinde yürütmüş olduğu yatırımlar ve hizmetler ile ilgili bilgiler aktardı.

Bülten

FOTO: Bayramuşağı Köyü ve Gürkan'ın ziyaretinden

FOTO: Gürkan'ın Dedeköy ziyaretinden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Bek (3 yıl önce)
    Eskimalatya dolamantepe Bahçelievler'de demiryolu altında kanalizasyon yok foseptikten etraf kokudan geçilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • muhtar (3 yıl önce)
    yeşilyurt mollakasım yollar delil deşik
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (3 yıl önce)
    Gündüzbey gibi bir yerde, Adıyaman yolundan Ağcapınara çıkan yollar perişan halde, ara sokaklar toz toprak. Gelip kaç kere baktılar. Bakıp bakıp halledeceğiz deyip gittiler. Ne gelen var ne giden? İl merkezinde durum böyleyken siz neyden bahsediyorsunuz?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • kemal (3 yıl önce)
    benim cevatpaşa mah.imarlı arsam var inşaat yaptıracam yanımda 5m önde 7 metre bir arsa yanımda 30metrelik imarlı yolumuzu açmadıkları için inşaatıma başlıyamıyorum birde köylere yol götüreceklermiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasak (3 yıl önce)
    Yazıhan oluklu vezır taşı da gelin ne yol ne kanalizasyon
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    yeşilyurt merkez mollakasım mahallesi zorban tarafına gidin bakın ne su ne kanalizasyon var
    0
    0
    Yanıtla