SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aşı İçin Tereddüt Etmeyin' Uyarısı

0
Güncellendi - 2021-01-04 01:46:48
'Aşı İçin Tereddüt Etmeyin' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin, yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısı konusunda bakanlık onayından geçmiş aşılarda tereddüt edilmemesi gerektiğini vurgulayıp, yaptırılmasını tavsiye etti.

İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı “Covid-19 Sürecinde Diyabet ve Kronik Hastalığı Olanlar Nelere Dikkat Etmelidir” semineri çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Çevrim içi seminerde konuşan Prof. Dr. Şahin, Covid-19 aşısıyla ilgili olarak, “Sağlık Bakanlığının onayından geçmiş bir aşıyı yapmakta kesinlikle tereddüt etmeyin, yaptırmanızı öneririm” dedi.

Dünyanın savaştığı Covid-19 virüsünün her kesim insanı özellikle kronik hastalıkları olan bireyleri etkilediğini belirten Şahin, dünyada şu ana kadar yaklaşık 70 milyon kişinin enfeksiyonu geçirdiği ve yaklaşık 1,5 milyon kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Prof. Dr. İbrahim Şahin, korona virüsünün akciğerlerdeki bazı proteinlere tutunduğunu, dolayısıyla virüsün özellikle akciğerde meydana getirdiği hasarlar sebebiyle diğer virüslerden ayrıldığını vurguladı. Covid- 19’un daha çok nefes yoluyla bulaştığını ifade eden Dr. Şahin, ağızdan çıkan tükürükle bulaşan virüslerin havada bir süre asılı kalabildiğinin altını çizdi. Şahin, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı, kanser gibi rahatsızlıkları olan ve ileri yaş düzeyinde olan kişilerin Covid-19 virüsünden kaynaklanan enfeksiyonu ağır geçirme ihtimallerinin ve ölüm risklerinin arttığını vurguladı.

Diyabet ve kronik hastalığı olan kişilerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çeken Şahin, kronik hastaların bol su içerek beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı ve ilaçlarını eksiksiz şekilde kullanmaya özen göstermelerinin hayati önem taşıdığını belirtti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Bir tost (3 yıl önce)
    Zaten bakanlık onay verirse diyor. Dikkat etmenizi öneririm sayın PIRASA. Hocamız Malatyamız için büyük bir nimettir. Haberi tam okumanız ve öyle yorum yapmanız dileklerimle
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Koç (3 yıl önce)
    Sağlık bakanını onayından geçmil aşı hangisi var mı ki??? Yoksa açıklandıda haberimiz mi olmadı sayın hocam...
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Çok Sağol sayın hocam,Malatya ve Çevresine ilçeler dahil,iyiliğin çok, Endokrin hastalarını ve sahiplerini uyarmanız,çok iyi her şey için çok teşekkürler, Malatya için iyiki varsın.....
    0
    0
    Yanıtla
  • PIRASA (3 yıl önce)
    Google de aratın https://www.cnnturk.com/video/turkiye/cin-baskonsoloslugu-cinde-asi-yasak-degil.Haber başlığı ile adamın dediği birbirini tutmuyor. Çin başkonsolosu biz bu aşıya onay vermedik yapmıyoruz dediği halde CNN sunucu Faz3 çalışmaları çinde devam ediyor diyor. içeriğinde laboratuvar ortamında yapılmış Dna bulunan aşıyı ısrarla yapın demelerini de hiç anlamıyorum. Hastalığın çinden çıktığı aşının çinden gelmesi saçma değil mi ? Ben de bizim Proflardan hiçbirşey anlamıyorum. üç ay sonra yanılmışız derlerse diplomalarını yırtacaklar mı ?
    0
    0
    Yanıtla