SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşılı Alıç Fidanı Dikimi Gerçekleştirildi

0
Güncellendi - 2019-10-03 02:30:46
Aşılı Alıç Fidanı Dikimi Gerçekleştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde aşılı alıç fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Hekimhan İlçesi Kurşunlu Mahallesi'nde tıbbi ve aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması amacı ile Malatya Orman Fidan Şefliği'nden temin edilen 50 adet aşılı alıç fidanı kapama bahçe oluşturulması amacı ile çiftçiye teslim edilerek dikim normları uygulamalı olarak gösterildi. Bölge şartlarında örnek teşkil edecek ticari bahçelerin oluşturulması için etkinlik gerçekleştirildi. Programda, Alıç Bitkisinin dikim ve yetiştiriciliği ile ilgili konular uygulamalı olarak çiftçilere anlatıldı. Hekimhan ilçesinde özellikle son yıllarda önemi anlaşılan alıç bitkisinin ilçe için ekonomik getirisi küçümsenmeyecek şekilde ön plana çıktı. Doğadan toplanan Alıç meyveleri tüccarlara ve ilçede kurulan işleme fabrikasında yarı mamul olarak değerlendirildiği bildirildi. Kontrolü ve bakım işleri daha kolay olacak kapama alıç bahçelerinin kurulmasını teşvik etmek amacı ile çiftçi ziyaretleri gerçekleştirildiği ifade edildi.

Düzenlenen etkinliğe, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, Şube Müdürleri, Mahalle Muhtarları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve TKDK teknik personelleri ile üreticiler katıldı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Alıçı doğal, ilaçsız ve doğada kendiliğinden yetiştiği için insanlar seviyordu. Aşılısı nasıldır bilmiyorum ancak, bu işin içine ilaçlama ve diğer şeyler girince tadı kaçar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pukay (4 yıl önce)
    Ya varya bi zehirli ilaçlama yapmadığınız alıç kalmıştı onun afedersiniz içine edeceksiniz. Zaten kaysılar hep ithal tarım ilaçlarıyla zehirkeriyle kurutuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cok biliyorsan sen yap para etmesi için organik olmasindan cok lekesiz olmasi lazim .. başka geliri olmayan adam ne yapsin.. ilaç atmakdan başka
    0
    0
    Yanıtla