SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aslında Yaşayan Şehitlersiniz"

0
Güncellendi - 2018-09-19 04:19:59
A- A+ PAYLAŞ

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında, Malatya'da bulunan Gazi ve Şehit Aileleri derneklerinin başkan ve üyeleri Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Rasim Bulut ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şubesi, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı  başkan ve üyeleri, Vali Kaban’ı makamında ziyaret ettiler.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ziya Öztürk, Malatya'da faaliyet gösteren dernekler adına yaptığı konuşmasında “Sayın Valim Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde gazilik unvanının verilişinin 97 yılında bizleri kabul ettiğiniz için, bizleri onurlandırdınız için bütün dernek arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum, saygılarımızı sunuyoruz. Böyle bir günde bizler arkamızda dağ gibi sizleri gördükçe mutlu oluyoruz. Tekrar size teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Kaban da, “Siz dernek başkanlarımızın şahsında bütün gazilerimizin bu güzel gününü kutlarken sizin bilakis gelerek bizi mutlu etmeniz, şereflendirmeniz ayrı bir sevinç kaynağı. Bunu şunun için söylüyorum unutmayalım ki gerek gazi olmuş, gerek şehit olmuş bütün vatan müdafaası için çarpışan Erler, yiğitler aslında şehit olmak için yola çıkarlar ama Allah bir kısmına şahadeti nasip eder onları yanına alır, bir kısmını geriye bırakır. Onlar da geriye kalan insanlara güzel bir örnek olarak vatan için, bayrak için, din için, devlet için, millet için nasıl harp edilirmiş, nasıl canından vazgeçilirmiş bunu yaşayarak göstersinler diye geriye bırakır. O anlamda sizler bize biraz önce bahsettiğim bu bütün değerleri hatırlatan aslında yaşayan şehitlersiniz. Aramızda yaşayan şehitler ve ölülerin arasında yaşayanlar. Birileri dirilerinin arasında yaşayanlar, birileri ölülerin arasında yaşayan ölmeyenler. Yani o manada sizler çok ayrı bir yere sahipsiniz. Bu manada ben çalıştığım her yerde sizlerle ilgili elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ettim. Çünkü sizlerin yeri çok ayrı. Ben size teşekkür ediyorum, hoş geldiniz” diyerek Gazilerin günlerini kutladı.

VALİNİN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Bu arada Vali Kaban, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kaban mesajında şöyle dedi:

"Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle neticelenmesinin akabinde 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşal rütbesi verilişinin 97. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Gününü milletçe idrak etmenin haklı gururunu yaşamaktayız.

Kadim zamanın tanıklık ettiği en büyük kahramanlık destanlarını yazan Aziz Türk Milleti dost, düşman herkesin nazarında cesaret, kahramanlık, ahlâk ve adalet timsali olmuş; Vatanı, Devleti, Bayrağı ve Milli Birliği söz konusu olduğunda tereddüt etmeksizin canını ortaya koyarak önüne çıkan her engeli büyük bir azim ve kararlılıkla bertaraf etmiştir. Fıtratı gereği mukaddesatına sadakat ve samimiyetle bağlı olan Türk Milleti, Yüce Allah'ın övgüsüyle taçlanmış Şehitlik ve Gazilik mertebelerine nail olabilmeyi en büyük şeref kabul etmiş, düşmanla çarpışırken can vermeyi yatakta ölmeye yeğlemiş, dualarında ya Şehitlikle nurlanmayı ya da Gazilikle onurlanmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz eylemiştir.

Türk'ün Yiğit Evlatları dün Malazgirt'te, İstanbul'un Fethi'nde, Mohaç'ta, Plevne'de, Sakarya'da, Kurtuluş Savaşı'nda ateşten ve tunçtan mürekkep ruhlarıyla ölüme nasıl meydan okuyup zafer libasını kuşandılarsa, bilinmelidir ki bugün de aynı ruhla mukaddesatını muhafaza etmekten imtina etmeyeceklerdir. Dosta güven düşmana korku veren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gece gündüz demeden vatan aşkıyla görev yapan Polis Teşkilatımız ve damarlarında dolaşan asil kanın gereği olarak işgale, yıkıcı ve bölücü teşebbüslere mukabele etmeye her an hazır Necip Milletimiz, Anadolu'nun üzerinde kara bulutların dolaşmasına bedeli ne olursa olsun müsaade ve müsamaha göstermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Vatanımızın bekası, Yüce Milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda Şehitlik ve Gazilik mertebeleriyle şereflenmiş başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bütün kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranlarımla yâd ediyor, Şehit Ailelerimizin ve hayatta olan Gazilerimizin her dem yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyor, güvenlik ve emniyet güçlerimize muvaffakiyetler ve muzafferiyetler temenni ediyor, Aziz Türk Milleti'ne sağlık ve esenlikler diliyorum."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ersen (5 yıl önce)
    Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir. Öncelikle Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı olan babam Halit Ziya ÖZTÜRK'ÜN sonrada tüm gazilerimizin 19 Eylül gaziler gününü kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla