SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk, 10 Kasım'da Malatya'da da Törenle Anılacak

0
Güncellendi - 2021-11-11 02:07:45
Atatürk, 10 Kasım'da Malatya'da da Törenle Anılacak
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83'üncü yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım Çarşamba günü Malatya'da da törenlerle anılacak.

10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yuman Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Malatya'da yapılacak anma töreninin programı Valilikçe açıklandı. Program şöyle:

"A-ÇELENK SUNMA TÖRENİ ( 08.50 – 09.15 ) :

a) 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 08.50’de Atatürk Anıtı önünde yapılacaktır.

b) Çelenklerin sunulması, 05.05.2012 Tarih ve 28283 sayılı “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlama Yönetmeliği” Hükümlerine göre yapılacaktır. 10 Kasım 2021 Atatürk’ ü Anma programında, Mülki İdare Amiri, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanınca çelenk sunulacaktır. Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından çelenk sunmak isteyenlerin, Yönetmeliğin 2. maddesinin 6. fıkrası Hükmü uyarınca törenden 48 saat öncesinden Valiliğe dilekçe ile müracaat ederek izin almaları gerekmektedir.

c) Çelenk sunma töreninde resmi kurum ve kuruluş yetkilileri ile tören bölgesi okullarımızdan görevlendirilen idareci, öğretmen, öğrenci, Bayrak ve Flama grubu ile 2.Ordu Bölge Bando ve Merasim Bölüğü Anıt önünde belirlenmiş yerde hazır bulunacaklardır.

d) Merkez Komutanlığının hazırladığı 2 meşale Anıt önüne yerleştirilecek ve saat 08.30 da yakılacaktır. Saat 08.00’den 24.00’e kadar 1 asker 1 polis tarafından dönüşümlü nöbet tutulacaktır.

e) Çelenkler 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 08.30’da Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacak, Çelenk Sunacak Kurumların çelenkleri saat 08.50’den itibaren kurumun en üst yetkilisi tarafından Atatürk Anıtına sunulacaktır.

f) Saat 09.05’te İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından şehir genelindeki sirenlerin çalmaya başlatılması ile birlikte görevli öğretmen tarafından verilecek komutla 2 dakikalık saygı duruşuna geçilecektir. Tören alanındaki siren, kurulan ses sistemi aracılığıyla bilgisayardan verilecektir.

g) Çelenklerin sunulması ve 2 dakikalık saygı duruşundan hemen sonra 2.Ordu Bölge Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylenecektir.

h) Anıt şeref defteri Sayın Valimiz tarafından yazılacaktır.

B-ATATÜRK EVİNİ ZİYARET ( 09.15 - 09.30 ) :

Çelenk Sunma töreni bitiminde Atatürk Evi Ziyaret edilecektir.

C-BATTALGAZİ HALK EĞİTİM MERKEZİ SALONUNDA ANMA TÖRENİ (09.30-10.45):

İlimiz Atatürk Evi yanı Battalgazi Halk Eğitim Merkezi salonunda saat 09.30-10.45 arasında düzenlenecek programda;

a) Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından;

1- Saygı Duruşu

2- İstiklal Marşının Okunması

3- 10 Yıl Nutkunun Okunması (banttan) ( Görsel eşliğinde )

b) İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendireceği 2 öğrenci (1 kız, 1 erkek) tarafından şiir okunması.

c) 2.Ordu Komutanlığında görevli bir personel tarafından “Atatürk” konulu konuşmanın sunulması.

d) Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından;

1- Oratoryo

2- Atatürk’ün Sevdiği Şarkıların Sunumu

e) Kapanış.

D-DİĞER HUSUSLAR:

-10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 09.05’de bütün resmi daireler, kurum ve özel kuruluşlar tarafından bayraklar göndere tam olarak çekilecek, daha sonra yarıya indirilecek ve gün batımına kadar bu durum devam edecek ve bunun uygulanmasından birim amirleri sorumlu olacaklardır.

-Bu program görevlilere emir, törene katılanlara davetiye mahiyetindedir."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Malatya habere tesekkurler calisanlar beni bagislasin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Malatya haber gazi mustafa kemal atatur ile ilgili yorumlari kayitlara almadiginiz icin sizleri ve calisanlari kiniyorum tarafli yayin yapmayin ozgurce yayin yapin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Gazi mustafa kemal ataturku rahmetle anarken Allah mekanini cennet etsin turk milleti seni cok ozledi
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA (2 yıl önce)
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83. yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.. Ruhun şad olsun PAŞAM...
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi,saygı,minnet ve rahmetle anıyorum,sarı saçlı ,mavi gözlü gel bir daha gel Samsun'dan diyorum, ekonomide,eğitimde, sanayii de,dış politikada,savunma sanayiinde kısacası her konuda yaptığınız ve bugüne kadar hiç bir iktidarın yanına bile yaklasamadigi hizmetlerinizi ve sizi Türk milleti hiç bir zaman unutmayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla