SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ün Malatya'ya Gelişinin 89. Yıl Dönümü

0
Güncellendi - 2020-02-13 17:14:50
Atatürk'ün Malatya'ya Gelişinin 89. Yıl Dönümü
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı, büyük devlet adamı ve asker, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Malatya'ya ilk gelişinin 89. yıl dönümü 13 Şubat Perşembe günü kutlanıyor. Vali Aydın Baruş, yayınladığı mesajda, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Atatürk'ün işaret ettiği istikamette hızla büyümesi ve dünyanın lider ülkelerinden biri haline gelmesiyle birlikte Malatya da büyümekte, gelişmekte ve her geçen gün değerine değer katmaktadır. Atatürk'ün "önemli ve feyizli şehir" diye tanımladığı Malatya, Ata'sının bu iltifatına layık olacak şekilde kültür, turizm, sağlık, eğitim, sanayi gibi pek çok alanda ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamakta, Türkiye'nin gücüne güç katmaktadır. İlimizin büyümesi ve gelişmesinden muhterem Malatya Halkı ne kadar gurur duysa haklıdır."dedi.

KUTLAMA PROGRAMI..

Malatya'ya ilk ziyaretini 13 Şubat 1931'de yapan Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ziyaretinin 89. yıl dönümü dolayısıyla Malatya'da ilk tören saat 10.00'da Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

Kutlama programı şöyle:

"A-ÇELENK SUNMA TÖRENİ Saat:10.00

1. 13 Şubat 2020 Perşembe günü saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni yapılacaktır.

2. Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacaktır. Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çelenklerini sunabileceklerdir.

3. Çelenklerin sunulmasından sonra tören sunucusunun daveti üzerine saygı duruşu yapılacaktır. Saygı duruşunu müteakip askeri bando eşliğinde öğrenciler ve törende hazır bulunanlar tarafından İstiklâl Marşı söylenecek bu esnada şanlı bayrağımız göndere çekilecektir.

4. Valilik Protokol Şube Müdürlüğü’nce hazır edilecek Anıt Şeref Defteri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN tarafından yazılacaktır.

B- ATATÜRK EVİ’NİN ZİYARETİ: Saat:10.15

1. Çelenk sunma törenini müteakip Atatürk Evi ziyaret edilecektir.

C-BATTALGAZİ HALK EĞİTİM MERKEZİ SALONUNDAKİ TÖREN

(Atatürk Evi Yanı) Saat:10.30

1. Günün Anlam ve Önemine dair; Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN’ın konuşmaları,

2. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Belirlenen 1 öğrenci tarafından şiir okunması,

3. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen bir öğretmen tarafından “Malatya ve Atatürk “ konulu sunumun yapılması."

VALİ BARUŞ'UN MESAJI..

Malatya Valisi Aydın Baruş, Atatürk'ün Malatya ziyaretinin 89. yıldönümü dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Atatürk'ün 89 yıl önce Malatya'yı ziyaretlerine vesile olan demiryolunun Malatya’ya ulaştırılması olmuştur. 13 Şubat 1931 tarihinde Malatya'nın kadirşinas insanı hem Atatürk'ü ağırlamış hem de demiryoluyla ilk kez tanışmıştır.

Demiryolu ağına son derece kıymet veren Atatürk, demiryollarının memleket için toptan ve tüfekten daha mühim bir unsur olduğunu vurgulamış, "Türk Milleti'nin servet, refah, medeniyet yollarında yürümesi ve Türkiye’de iktisat hayatının yüksek inkişafları bu demir yollarda olacaktır" ifadesinde bulunmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ziyareti kapsamında, bugün Atatürk Evi Müzesi olarak varlığını idame ettiren dönemin Türk Ocağı binasında halk temsilcilerini kabul etmiş, onlarla Malatya’nın üretim, ihracat ve genel iktisadi faaliyetleri hakkında istişarede bulunmuş, ilin eğitimine ve Millet Mekteplerine dair Vali ve Milli Eğitim Müdüründen bilgiler almıştır. 13 Şubat akşamını Malatya’da geçiren Gazi, ertesi gün yine trenle Malatya’dan ayrılmıştır. 13 Şubat tarihi bu sebeple Malatya için bu kadar anlamlı ve önemli bir gündür.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Atatürk'ün işaret ettiği istikamette hızla büyümesi ve dünyanın lider ülkelerinden biri haline gelmesiyle birlikte Malatya da büyümekte, gelişmekte ve her geçen gün değerine değer katmaktadır. Atatürk'ün "önemli ve feyizli şehir" diye tanımladığı Malatya, Ata'sının bu iltifatına layık olacak şekilde kültür, turizm, sağlık, eğitim, sanayi gibi pek çok alanda ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamakta, Türkiye'nin gücüne güç katmaktadır. İlimizin büyümesi ve gelişmesinden muhterem Malatya Halkı ne kadar gurur duysa haklıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyor, O'na ve Kahraman Silah Arkadaşlarına, geçmişten günümüze bedenini ve ruhunu bu kutlu topraklara ve aziz Milletimize adayan aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, Malatyalı Vatandaşlarımıza en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."

malatyahaber.com- Bülten

FOTOĞRAF: Atatürk, Malatya'ya ilk ziyaretini 13 Şubat 1931'de, ikinci ziyaretini 14 Kasım 1937'de yapmıştı. Fotoğraf, Atatürk'ün 1937'deki ziyareti sırasında Tren Garı önünde karşılanışından..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız