SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'ün Malatya'ya Gelişinin 90. Yılı Kutlanacak

A- A+ PAYLAŞ

VALİLİK, BAYRAK VE ATATÜRK POSTERİ ASILMASINI İSTEDİ.. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün, 13 Şubat 1931'de Malatya'ya yaptığı ilk ziyaretin 90. yıldönümü, 13 Şubat Cumartesi günü kutlanacak. Valilik, kutlamalar nedeniyle 12 Şubat Cuma günü saat 16.00'dan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşları, esnaflar ve halkın bina önlerine ve pencerelerine, bayrak ve Atatürk posterleri asmalarını istedi.

KUTLAMA PROGRAMI..

Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 90. yıldönümü dolayısıyla, 13 Şubat 2021 Cumartesi günü yapılacak törenlerin programı Valilikçe şöyle açıklandı:

"Atatürk’ün Malatya’ya ilk gelişinin 90. yıldönümü “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” nin 8. maddesine göre, 13 Şubat 2021 Cumartesi günü hazırlanan program dahilinde kutlanacaktır. Buna göre;

1. 13 Şubat 2021 Cumartesi günü saat 08.00’dan itibaren resmi ve özel kuruluşlarla şehrin ana caddeleri bayraklarla donatılacak, Anıtlar, Hükümet Konağı, Atatürk Evi, Gazi İlköğretim Okulu, Kültür Sitesi ve DDY Gar gece ışıklandırılacaktır.

2. Törene tüm resmi daire ve kuruluşların amirleri, bir gurup öğrenci ve halkımızın katılımı sağlanacaktır.

3. Törene katılacak bayrak ve flamalı öğrenci grupları saat 09.45’de Atatürk Anıtı önünde yerlerini alacaklardır.

4. Tüm Resmi Kuruluşlar Bayraklarla donatılacak ve gece imkânlar ölçüsünde aydınlatılacaktır.

5. Kutlama töreni aşağıdaki sıraya göre yapılacaktır.

A-ÇELENK SUNMA TÖRENİ Saat:10.00

1. 13 Şubat 2021 Cumartesi günü saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni yapılacaktır.

2. Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacaktır. Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çelenklerini sunabileceklerdir.

3. Çelenklerin sunulmasından sonra tören sunucusunun daveti üzerine saygı duruşu yapılacaktır. Saygı duruşunu müteakip askeri bando eşliğinde öğrenciler ve törende hazır bulunanlar tarafından İstiklâl Marşı söylenecek bu esnada şanlı bayrağımız göndere çekilecektir.

4. Valilik Protokol Şube Müdürlüğü’nce hazır edilecek Anıt Şeref Defteri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN tarafından yazılacaktır.

5. Atatürk Anıtına konulan çelenklerin 13 Şubat 2021 günü saat:17.00’den sonra ilgililerince kaldırılması sağlanacaktır.

B- ATATÜRK EVİ’NİN ZİYARETİ: Saat:10.15

1. Çelenk sunma törenini müteakip Atatürk Evi ziyaret edilecektir.

C-BATTALGAZİ HALK EĞİTİM MERKEZİ SALONUNDAKİ TÖREN (Atatürk Evi Yanı) Saat:10.30

1. Günün Anlam ve Önemine dair; Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın konuşmaları,

2. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Belirlenen 1 öğrenci tarafından şiir okunması,

3. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen bir öğretmen tarafından “Malatya ve Atatürk “ konulu sunumun yapılması."

malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    İncinmışsın gardaş ufak bir hata bulupta yazmandan belli vali bizim valimiz başkan bizim başkanımız devlette biziz millette Yüce Allah bizi devletsiz bırakmasın inşallah kıyamete kadar
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (3 yıl önce)
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ve Silah Arkadaşalrını Rahmetle Anıyoruz Ruhları Şad Mekanları Cennet Olsun.Ne Mutlu Türküm Diyene
    0
    0
    Yanıtla
  • Turo44 (3 yıl önce)
    Bir insanın (Atatürk de olsa)bir şehre gitmesinin kutlandığı tek devlet galiba Türkiye. Bu arada Atatürk Karşıtı falanda değilim ha,Yanlış anlaşılmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bulut (3 yıl önce)Turo44 isimli kullanıcı yorumuna
    Turo 44 kardeş, Atatürk öyle sıradan bir devlet adamı değil. Kullandığın dil doğru bir değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • bahsettiğin kişi devletin kurucusudur.devletin kurucusunun bir ili ziyaret etmesi o dönemde o şartlarda çok mühim bir olaydır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı ondan dolayı kardeş
    0
    0
    Yanıtla
  • Atattürk , onun silah arkadaşları ve şehitlerimiz kanını ortaya koymasaydı Padişahın imzalattığı Sevr hayata gire ve bizlerde vatansızlar ülkesi olurduk bu nedenle mühim bir hadisedir onun şehrimize gelişi Turo44 bey.
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİH (3 yıl önce)
    Malatya Valiliği'nin hazırladığı Atatürk'ün Malatya'yı ziyaretinin 90. yılı kıutlamalarında, "İstiklal Marşı'nın söylenecek" şeklinde bir ifade kullanılmış. Ben bugüne kadar böyle bir ifade duymadım İstiklal Marşı ile ilgili. İstiklal Marşı söylenmez, İstiklal Marşı okunur. Bunu sıradan vatandaş mı Malatya Valiliği'ne öğretecek? Ha bir de, programı madem bu kadar Selahattin Gürkan baş aktörlüğünde yapacaktınız, bıraksaydınız, program akışını da Malatya Belediyesi hazırlasaydı. Program akışını Valilik hazırlıyor ama Malatya Valisi Aydın Baruş'un adı geçmiyor. Malatya Valiliği, Selahattin Gürkan'ın özel kalem müdürlüğü görevini üstlendi de bizim mi haberimiz yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Araştırdım, marş gibi olursa söylemek, şiir gibi olursa okumak. Öğrenciler İstiklal Marşını söyledi. Ahmet İstiklal Marşının on kıtasını okudu. Belediyenin ön planda olmasının sebebi bu günün yalnız Malatya için yapılması ve mahalli özellik taşıması. Yani belediye daha çok halkı temsil ediyor, valilik devletle birlikte halkı temsil ediyor.
    0
    0
    Yanıtla