SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atık Maddelerden Eşyalar Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-10-04 15:03:59
Atık Maddelerden Eşyalar Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Spor Şube Müdürlüğü tarafından “Geri Dönüşüm Projesi” kapsamında demir, tel, masa ve tahta gibi birçok atık maddelerden spor aletleri ve farklı alanlarda kullanılabilecek çeşitli eşyalar yapıldı.

İnönü Üniversitesi Spor Şube Müdürü Oğuz Avcı, “ Eski spor aletlerini değerlendirme alışkanlığımız sonucu doğan bir projedir. Önceleri ufak tefek aletlerle küçük kaleler, badminton direkleri veya masa tenisi masaları yapmaya başladık. Sonra ise kalifiye elemanlarımızın varlığı ve yeni katılımları sayesinde boya yaptık, sıva yaptık, potalar ve voleybol direkleri gibi birçok projeyi tamamladık. Bunların ham maddesinin yüzde 80’i ise hurdalığa atılan sürdürülebilirlik ve geri dönüşüme uygun maddelerden oluşmaktadır. ”ifadelerini kullandı.

Geri dönüşümden elde edilen spor aletlerinin ve eşyaların büyük bir kısmını üniversite kampüsünde kullandıklarını bildiren Avcı , “Pota şeklindeki çöp kutusu herkesin alışkanlığı olan çöp kovasına bir şeyleri basket atma merakından ortaya çıktı. O çöp kutusunu özel kılan şey ise yapıldığı ham maddesi aslında. Parçalanmış tel örgüler, yamulmuş çember, eski bir su kazanı ve hurdaya bırakılmış öğrenci masalarından imal edilmiş oluşudur. Dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek hepimizin görevi. Biz de Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak boş zamanlarımızda özellikle yaz aylarında karınca kararınca bir faydamız olması adına uğraşıyoruz. Plastikten arındırılmış bir hayatın daha sağlıklı olacağına inancımız tam herkesten her konuda destek bekliyoruz ve destek olmaya da hazırız “şeklinde konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız