SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atık Pil Bertarafı Semineri

0
Güncellendi - 2016-12-02 15:59:37
Atık Pil Bertarafı Semineri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Atık Pillerin Diğer Atıklardan Ayrı Toplanması ve Bertarafı’ konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı İsmail Nacar, TAB Derneği eğitim uzmanı Abdullah Ömür, şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluşu personelleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bozkurt: İnsan ve Çevre Sağlığını önemsiyoruz

Seminer öncesi kısa bir konuşma yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, “Sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğumuz gibi, çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemekte hepimizin görevidir. Büyükşehir Belediyesi olarak yaşadığımız çevremizin ve doğal kaynaklarımızın korunmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsan ve çevre sağlığının korunmasına yönelik olarak, atık su arıtma tesisi ile kirli suların arıtılması, mevcut çöp döküm alanındaki rehabilitasyon çalışmaları, tıbbi atıkların sterilizasyonu çalışmaları, düzenli depolama alanı ve bertaraf tesisindeki çalışmalarımız.

Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bu çalışmalardaki asıl amacımız, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamalarını sağlamak, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmaktır.

Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz eğitim seminerinde, atık pillerin diğer atıklardan ayrı toplanması ve bertaraf edilmesi konusunda daha bilinçli olunmasını sağlamak. Büyükşehir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAB) Derneği ve 13 İlçe Belediyemiz ile yapılan protokol çerçevesinde atık pillerin kaynağında diğer atıklardan ayrı olarak toplanması sağlanmaktadır. Atık Pillerin Diğer Atıklardan Ayrı Toplanması ve Bertarafı seminerimizin başarılı ve yararlı geçeceğine inanıyorum. Katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt’un konuşmasının ardından eğitim seminerine başlandı.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği teknik eğitim uzmanı Abdullah Ömür tarafından ‘Atık Pillerin Diğer Atıklardan Ayrı Toplanması ve Bertarafı’ konusunda slayt eşliğinde katılımcılara ayrıntılı bir şekilde bilgiler aktarıldı.

Bülten

pil1

pil3

pil2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız