SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avlanma Yasağında 33,5 Km. Ağ Ele Geçti

0
Güncellendi - 2020-07-09 01:13:57
Avlanma Yasağında 33,5 Km. Ağ Ele Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da su ürünleri av yasağına uymadığı ifade edilen 95 kişiye 142 bin 500 lira para cezası uygulandı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, özellikle Karakaya, Sultansuyu ve Sürgü gibi barajlarda üretim kapasitesinin arttırılması ve bilinçsiz avlanmanın önüne geçilmesi için üreticiler ve avcıların bilgilendirildiği, bu kapsamda iç sularda 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında avlanma yasağı uygulandığı belirtildi.

Yasak döneminin de içinde bulunduğu 2020 yılı ilk altı aylık döneminde kontrol ve denetim çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtilerek, "İlimizde su ürünleri üretim ve ekonomisi son yıllarda önemli bir gelişme göstermektedir.

Malatya su ürünleri bağlamında zengin bir potansiyele sahip olup, bu potansiyel üretime dönüşmeye başlamıştır.

Su ürünleri alanında özellikle Karakaya Baraj Gölü önemli rol oynamakta, Karakaya dışında Sultansuyu Barajı ve Sürgü Barajı da üretim için değerlendirilmektedir.

İlimizdeki iç sularda üretim kapasitesinin artırılması ve bilinçsiz avlanmanın önüne geçilmesi için üreticiler ve avcılar bilgilendirilmekte ve bu kapsamda ilimiz iç sularında 1 Nisan – 1 Temmuz tarihleri arasında avlanma yasağı uygulanmaktadır.

Yasak dönemin de içinde bulunduğu 2020 yılı ilk altı aylık dönemde kontrol ve denetim çalışmalarımız da aralıksız devam etmiştir. Bu süreçte yapılan kontrol ve denetim çalışmalarında toplamda 1422 adet denetim yapılmış, 95 kişiye 142.500 TL idari para cezası uygulanmış ve 33.500 metre ağa el konulmuştur.

1 Temmuz tarihi itibariyle yasak dönemin sona ermesiyle beraber avcılık yapan vatandaşlarımızın bilinçli avlanmaları için bilgilendirme ve denetleme faaliyetlerimize devam edilmektedir."denildi.

Bülten- AA

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Orduzulu (3 yıl önce)
    Gece karakaya ağ atıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    Hayvanların yumurtlama zamanında koca ağ atmış Allah ıslah etsin sonra derler balık yok olmaz tabi sizin gibi insanlıktan nasibini almamışlar olunca
    0
    0
    Yanıtla