SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Avrupa'dan Hiçbir Yere Gitmiyoruz"

0
Güncellendi - 2021-02-16 04:57:59
A- A+ PAYLAŞ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa'ya ılımlı mesajlar vererek, "Avrupa'dan hiçbir yere gitmiyoruz. Avrupa ile AB birbiriyle karıştırılmamalı” dedi.

Rusya ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki gerilim devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Finlandiyalı mevkidaşı Pekka Haavisto ile başkent Moskova’da yaptığı görüşmede Avrupa’ya ılımlı mesajlar verdi. Önceki açıklamalarında AB ile Rusya'nın ilişkilerini koparabileceğini ifade eden Lavrov, "Avrupa’daki durumla birazcık olsun ilgili herkesin bileceği gibi AB ile ilişkilerdeki kopma süreci yıllardır devam ediyor. AB ilişkileri sürekli olarak koparıyor. Her türlü gidişata hazır olmalıyız. Seçim AB’nin ilişkilerin yeniden inşa edilmesi ve ilişkileri koparan eylemleri tersine çevirmenin gerektiğine karar verirse biz de buna hazır olacağız” dedi.

“Avrupa ile AB birbiriyle karıştırılmamalı”

Rusya-AB arasındaki ilişkilerin kötü olmasının suçunu Brüksel'e atan Lavrov, “Avrupa ile AB birbiriyle karıştırılmamalı. Avrupa’dan hiçbir yere gitmiyoruz. Avrupa’da birçok dostumuz, benzer görüşlere sahip olduğumuz taraflar var. Onlarla karşılıklı olarak faydalı ilişkilerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Moskova, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız