SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukat Tutuklandı, Polis Müdürü Yakalandı

0
Güncellendi - 2017-02-27 01:46:11
Avukat Tutuklandı, Polis Müdürü Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

  • Avukata ByLock'tan tutuklama.. FETÖ/PDY'den aranan polis müdürü yol kontrolunda yakalandı

Malatya’da ByLock kullandığı tespiti yapıldığı iddiası ile bir avukat daha tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya’da, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” ile “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet” suçlamalarıyla yakalanıp yargılanan ve büyük çoğunluğu işadamı olan 11’i tutuklu, 11’i firari toplam 33 sanıklı davada tutuksuz yargılanan avukatta tutuklandı.

-Mahkeme yakalama kararı vermişti

Davanın 23 Şubat Perşembe günü 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmasında, davanın tutuksuz yargılanan sanıklarından Avukat Mehmet Alper D., hakkında FETÖ silahlı terör örgütünün kriptolu iletişim programı ByLock kullandığı iddiası tespiti yapılması nedeniyle Mahkeme Heyeti tarafından tutuklanmasına ilişkin hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

-Yakalandı, tutuklandı

Hakkındaki yakalama kararı nedeniyle Emniyet ekiplerince avukat Mehmet Alper D., yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen Avukat Mehmet Alper D., hakkındaki yakalama kararı tutuklamaya çevirerek cezaevine gönderildi. Bu tutuklama ile söz konusu davadaki tutuklu sayısı 12’ye yükseldi.

-FETÖ’den 3 Avukat tutuklu

Bu arada, Malatya Barosu’nda şimdiye kadar 3 avukat FETÖ’den dolayı tutuklandı. Avukatlardan Turan C. ve Mehmet Alper D., 33 sanıklı davada “Silahlı terör örgütüne üye olma” ile “Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet” iddiasıyla yargılanıyorlar ve her iki avukatta ByLock kullanıcısı olmakla da suçlanıyorlar. Üçüncü avukat ise yine “Silahlı terör örgütüne üye olma” ile “Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet” iddiaları ve Bylock kullanıcısı olmakla suçlanan Avukat Murat E.’de geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı.

-Firari 2. Sınıf Emniyet Müdürü yakalandı

Bu arada, FETÖ silahlı terör örgütü ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle yakalama kararı bulunan ve son olarak Adana Polis Okulu’da görev yapıyorken 2015'de emekli edilen 2. Sınıf Emniyet Müdürü F.M.L. adlı şüpheli de Doğanşehir ilçesinde yol kontrolü yapan jandarma ekiplerince yakalandı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız