SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avukatlardan İsrail Zulmüne Tepki

0
Güncellendi - 2021-05-16 23:26:16
Avukatlardan İsrail Zulmüne Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da hukukçular, Filistin bayrağı açarak İsrail zulmünü kınadılar.

Malatya’da, İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmü kınamak isteyen bir grup hukukçu, Battalgazi ilçesinde bulunan adliye binası önünde bir araya geldi. Filistin bayrağı açan grup basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Avukat Necati Karabay, “Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin toprakları bin 948 yılından beri İsrail terör devletinin işgali altındadır. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının başlangıcında İsrail terör devleti, Filistin halkına saldırmaktan geri durmamıştır. Nitekim Ramazan ayının son cuması olan 7 Mayıs günü Mescidi Aksa’da namaz kılmak üzere toplanan sivillere orantısız güç kullanarak saldırmıştır. İsrail terör devleti saldırılarına Gazze’de devam etmiş ve bu saldırılarda 41’i çocuk ve 23’ü kadın olmak üzere 145 sivil Filistinli şehit olmuş bin 100 kişi ise yaralanmıştır. İsrail terör devleti Filistinli kardeşlerimizin haklarını uluslararası hukuk ilkelerini çiğneyerek gasp etmektedir ve biz bu gidişata bir dur demedikçe gasp etmeye devam edecektir. Hukukçular olarak bu hak gaspına ve hukuksuz saldırılara karşı üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Bu nedenle tam şu anda İstanbul, Kudüs, Cenevre, Londra ve New York başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde bulunan hukukçular olarak tüm insanlığın vicdanı adına Filistin halkının sesini duymak ve duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Bizler hakkın ve adaletin savunucusu avukatlar olarak tüm uluslararası örgütleri ve vicdan sahibi Hristiyan ve Yahudileri aşağıda sıraladığımız çağrılarımızın gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. İsrail terör devleti hukuksuz ve insanlık dışı saldırılarına derhal son vermelidir. İsrail terör devletinin Şeyh Cerrah bölgesi başta olmak üzere Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin mülkiyet haklarına karşı gerçekleştirmiş olduğu haksız ve hukuksuz saldırıları ve işgali sona erdirilmelidir. İsrail terör devleti Gazze’ye uyguladığı hukuksuz ablukayı derhal kaldırmalıdır. Filistin halkına karşı savaş, soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekte olan İsrailli yetkililer uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmalıdır. Bu suçlar yeryüzünde işlenmiş en ciddi ve ağır suçlardan olup dünya barış ve güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle BM güvenlik konseyi İsrail terör devlerine karşı yaptırım uygulamalıdır. İsrail terör devletinin 2010 yılında abluka altındaki Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisindeki 10 Türk vatandaşının şehit olmasıyla sonuçlanan saldırısı nedeniyle İsrailli yetkililer hakkında ülkemizde başlatılmış olan ceza yargılamasına devam edilmelidir. Dünya üzerinde sayısı bir buçuk milyarı aşan tüm Müslüman halkları üzerindeki ölü toprağını atmalı, Filistin meselesi hakkında kayıtsız şartsız tek vücut tek ses olmalıdır. Bizler vicdan sahibi hukukçular olarak, İsrail terör devletinin saldırılarını lanetliyor ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve yargı mercilerine başvuruda bulunarak taleplerimizin yerine getirilmesi için sürecin takipçi olacağımızı taahhüt ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, sloganlar atarak İsrail zulmüne tepki gösterdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • kadir (2 yıl önce)
    baro başkanı nerede... her olayda bir bildirirsi olurdu...
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    İsrail kınanmaya devma ederken onlar eziyete devam ediyor. demek ki kınamalar boşa gidiyor. hem filistin bayrağını neden kullanıyorsunuz ki bu bayrak Osmanlıya siyasi ihanetin sembolü değil mi. filistin kadar Doğu Türkistan'a üzülmedi bu Millet. nedense hainler hep el üstünde... ortadoğu'da kan durmayacaktır, ta ki Yaradan dur demedikçe...(Peygamber Ehlibeytinin (Hz. Hüseyin'in ve ailesi) uğradığı ihanetin bedeli kıyamete kadar ödenmez.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Filistinlilerin ataları 1916 yılında Osmanlıya ihanet etmiş, ancak bu ihanetin bedeli acımasız İsrail zulmünde hunharca bombalanan binaların altında parçalanmış bedenleri çıkarılan mazlum müsluman çocuklara çıkarılmamalı. Orada bir katliam var, yıkım var, soykırım var. Sen burada sıcak yuvanda güven içerisinde istediğini yer içer gezer tozarken, onlar orada o zulüm karşısında bırakın evinde silah bulundurmayı, ellerindeki sapanları bile yok maalesef. Cenab-ı Allah kendi dinlerinden olmayanların canları, kanları ve mallarını kendilerine helal kılan şu zalim yahudileri Kahhar sıfatıyla kahru perişan etsin.Amin.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    biraz tarih okuyun derim. ayrıca benim rahat içinde olduğum bu satırlardan anlaşılıyorsa tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orası bizim ilk kiblemiz ve kudüs peygamberler şehridir. Asıl bedel ödeyecekler birbirine sahip çıkmayan bizleriz. Mekkede taifde efendimize o kadar eziyet edildi. O zaman hac ve umreye gitmeyelimmi..Bugün arakan miyanmar ve bunun gibi yerlerde ne zalimler ne işkenceler yapıyorlar. Osmanlıya yapılan ihanet 15 temmuzda bu vatana yapılmadimi. Şimdi bu vatanı terkmi edelim.Biraz safsata yerine kutsal değerlerimiz olan bazı şeyleri araştırabiliriz buna gerçek müslüman kimdir, insan olmak neyi gerektirir gibi şeyler dahildir. Bugün ulu önder Atatürk e kırk yakıştırma yapılıyor. Hangisi doğru hangisi gerçek. Bugün atamıza edilen isnatları ciddiye alıp milli bayramlarımızı kutlamayıp tarihemi gömelim. Kısaca biz filistinli tüm yaşlı kadın çoluk çocuk için bir o kadar dertleniyorsak kutsalımız olan mescid-i aksa içinde bir o kadar dertleniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    siz bugün kıblemize sahip çıkabiliyor musunuz ki ilk kıbleye de sahip çıkalım diyebiliyorsunuz. bugün Türkiye'nin yanında bir arap devleti var mı? (parası ile saadet arayanlar hariç). dramatikleştirilmiş bir israil senaryosu el birliği ile ki devletimiz de dahil adım adım gerçekleştiriliyor... imanın en zayıf noktasındayız belki ama şu gerçek ki Allah'ın istediği kul ile bizler arasında 180 derece fark olduğu müddetçe biz daha çok telin eder, kınar ve yok olur gideriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlaşamıyoruz Abdulvahap abi veya anlatamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla