SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Avusturya'da Irkçı Hükümet Protesto Edildi

0
Güncellendi - 2018-07-01 03:00:18
Avusturya'da Irkçı Hükümet Protesto Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Avusturya aşırı sağcı koalisyon hükümetinin politikaları 100 binden fazla kişinin katılımı ile başkent Viyana’da protesto edildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da aşırı sağcı koalisyon hükümetinin, ülkedeki işçilerin günlük çalışma süresini günlük 8 saatten 12 saate çıkartma kararı başta olmak üzere yabancı karşıtı ve kutuplaştırıcı politikaları sebebi ile başlatılan protestolar 100 binin üzerinde vatandaş katıldı. Viyana’daki önemli tren garlarından Westbahnhof'da toplanan göstericiler, Mariahilfer caddesinden, kahramanlar meydanına kadar yürüdü. Göstericiler, “Biz buradayız, sesimizi yükseltiyoruz, çünkü izin saatlerimiz çalınıyor” şeklinde sloganları attı.

Meydanda ise çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gösteriye katılan vatandaşlara seslendi. Avusturya Sendikalar Birliği Başkanı Wolfgang Katzian ise yaptığı konuşmada, hükümetin çalışma sürelerini 12 saate çıkartma kararına tepki göstererek, kararın halk oylamasına götürülmesini söyledi. Bir başka sendika sözcüsü Rainer Wimmer ise 12 saat uygulamasına karşı çıkmak için her türlü yola başvuracaklarını kaydederek, gerekirse grev yapacaklarını ifade etti.

Yaklaşık 4 saat süren gösteri olaysız sona erdi.

Viyana, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız