SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayda 30 Bin Kişi Ziyaret Ediyor"

0
Güncellendi - 2017-08-13 02:07:10
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Levent Vadisi’nin yıldızı parlayan bir konuma geldiğini belirterek, Levent Vadisi ve Seyir Tepesi’nin ayda 30 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Sultansuyu Baraj Gölü kenarında bir şehir parkı yapmayı planladıklarını belirten Kazgan, Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde sosyal ve spor tesislerinin olduğu bir alanı da yapıp, vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini açıkladı.

-Her ay 30 bin kişi ziyaret ediyor

Akçadağ Belediye Başkanı Kazgan; “Akçadağ’ın tarihi potansiyeli şimdiye kadar değerlendirilmemiş. Bunu artık değerlendirmeye başladık. Bunlardan birisi Levent Vadisi, burası 29 kilometre uzunluğunda. Amerika’daki Grand Kanyonu’na eşdeğer bir kanyon. Geçmişte insanoğlunun izlerini gösteren ve sayısız özellikte mağaralar, kral kaya mezar odaları ile donatılmış birçok tarihi esere sahip.  Burası daha önce bir seyir terası yapılmıştı. Burayı yeniden elden geçirdik. Bu yıl Doğa Sporları Projesi uygulamasını yaptık. Etkili bir tanıtım oldu. Doğu Sporları Festivali’nde ip üzerinde yürüme rekoru burada kırıldı.  Levent Vadisi ve Seyir Tepesi ayda 30 bin kişinin uğradığı bir yer haline geldi. Burayı gelenlerin aradığını bulduğu bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kaydetti.

-Sultansuyu’na sosyal tesis

Kazgan; “Levent Vadisi’nde yeni etkinlik alanları oluşturmak istiyoruz. Yeni etkinlik alanları ile birlikte oradaki bazı mağaraları restoran veya nargile salonları olarak kullanım amacına da dönüştürmek istiyoruz. Levent Vadisi yıldızı parlayan bir yer haline geldi.” dedi.

Kazgan;  Türkiye'nin en önemli Arap Atı yetiştirme merkezlerinden birini de bünyesinde barındıran Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yeni bir sosyal  hizmet  ve spor alanı oluşturmak için başlattıkları bir proje çalışması olduğunu da söyledi.

Mahallelerde yetiştirilen ürünlerin satışının yapılabileceği bir tesis açmayı da planladıklarını belirten Kazgan;  Sultansuyu Baraj Gölünün çevresinde de bir şehir parkı oluşturmayı da amaçladıklarını ifade etti.

Kazgan, Akçadağ’ın turizmde hak ettiği seviyeye ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Levent Vadisi ve Seyir Tepesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • M.Kadıoğlu (6 yıl önce)
    Allah selamet versin eski valimiz sayın Ulvi Saran 'a onun çalışmaları sayesinde Malatya ve Akçadağ turizmine kazandırıldı Levent Vadisi; sayın vali keşke bir üç yıl daha görevde kalsaydı Malatya turizm açısından Türkiye nin sözü edilen bir şehri haline gelirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mezraköylü (6 yıl önce)
    Tam manasiyla turizme kazandirilirsa o bölge de ki köyler ticari yönden bir hacim kazanabilir....
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Çok çok önemli. Levent vadisi Malatyanin yıllardır beklediği turizm patlaması için lokomotif olabilir.Dünyada örneği olan çelik köprüler bangicanping bisiklet yolları kamp alanı wc çadır alanı su .Bu tür alanların Nami çabuk duyulur ve yayılır. Bir Extreme merkezi levent vadisi. Teleferik seyir kulesi buyutulup lokanta cafe vs..biraz para biraz cesaret biraz vizyon.
    0
    0
    Yanıtla