SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrıştıracak Bölecek Davranıştan Uzak Durmalıyız"

0
Güncellendi - 2017-03-28 01:31:47
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Tüfenkci ile CHP'li Ağbaba, 'Hızır Lokması' etkinliğinde biraraya geldiler, dostluk ve kardeşlik mesajları verdiler..

Malatya’da düzenlenen Hızır lokması gününe katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, herkesin meşrebi ve kimliği ile övünmesi gerektiğini, ancak herkesin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve vatanıyla da övünmesi gerektiğini de ifade etti. Aynı etkinlikte bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “Dünyanın hiçbir ülkesinde Aslan ile Ceylanı aynı kucak da barış içerisinde yaşatan bir anlayış yok. Hacı Bektaşı Veli dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Ahmet Yesevi dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Bu değerleri yaşatmamız gerekiyor” dedi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Cumhuriyet Örnek Mahallesi'nde düzenlenen Hızır Lokması etkinliğine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, siyasi parti temsilcileri ve STK yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci burada yaptığı konuşmada; “Elbetteki barış, kardeşlik ve huzur olmazsa olmaz. İstikrar, güven bir ülkenin ayakta kalması için temel şartlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün temellerini attığı bu devletin daha uzun yıllar barış içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşaması için her birimiz elimizden geleni çabayı ortaya koymamız lazım. Çevremizde etnik kimliklerinden dolayı veya mezhepsel savaşlardan dolayı neler yaşandığını, ne değerlerin gittiğini, yitirildiğini görüyoruz. Ülkenin elden gittiğini görüyoruz, kimseye yar olmadığını görüyoruz ve oralar müstemleke topraklar haline geliyor. Kurtuluş Savaşı'nı, Cumhuriyeti birlikte yapanlar gerçekten bu değerlerimize, yani Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden değerlere sahip çıkmamız lazım. Elbetteki herkes mezhebiyle, diniyle, meşrebiyle övünmesi gerekir, kimliği ile övünmesi gerekir. Ama bir şeyle daha övünmesi gerekir O da Türkiye Cumhuriyeti ve bayrağımızla, vatanımızla, memleketimizle de övünmemiz gerekir. Bu payda içerisinde zaten yaşadığımız coğrafyayı zenginleştirmek ülkemizin refah düzeyini artırmak, ülkemizi büyütmek için mutlaka farklılıkları bir zenginlik olarak değerlendirip, her bir zenginliğin bu topraklara birçok şey kattığının da bilinci içerisinde hareket etmemiz lazım. Bunun temel noktası da insan sevgisi. Zaten dedelerim burada, onlarında hep bize tavsiyesi, hocalarımızın hep tavsiyesi; insan sevgisi. İnsan sevgisi üzerine temellendirdiğimiz insanı yaşat ki devlet yaşasın diye yola çıktığımız noktada bütün yapılanların insan için olması gerektiğini ifade etmek gerekiyor. Ayrıştıracak, bölecek her türlü yaklaşımdan uzak durmamız gerektiğini ifade etmek gerekiyor.” ifadelerini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı konuşmada; “Dünyada örneği olmayan insanları görünce bu topraklarda doğduğumuz için kendimizi şanslı hissettiğimi belirtmek istiyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde Aslan ile Ceylanı aynı kucak da barış içerisinde yaşatan bir anlayış yok. Hacı Bektaşı Veli dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Ahmet Yesevi dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Niyazi Mısrı dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Yunus Emre dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Onlar hep bu topraklara barışı, kardeşliği ektiler. Belki bugün ülkelerden farklıysak, diğer ülkeler gibi bir birimizi boğazlamıyorsak bu değerlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizlerde, bizlere de düşen görevde, siyasetçilere, burada bulunan insanlara düşen görev de bu ekilen kardeşlik, barış, hoşgörü tohumlarına su vermektir, su vermelidir. Bizde bu konuda üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Komşumuz farklı siyasi partiden olsa da, komşumuzun bir babası, annesi rahmetli olsa, ilk tabutuna omuz verecek karşı komşusudur ve burada, bu köyde birisi ölse ilk taziyesine gelecek farklı bir siyasi görüşteki köylü komşusudur. Bu değerleri yaşatmalıyız diyorum.” dedi.

Vali Toprak da,”Bizi burada misafir eden muhtarımıza, değerli mahalle sakinlerimize, değerli hanımefendiler ve değerli beyefendilere teşekkürlerimi sunuyorum, özellikle bizi lokmanıza ortak ettiğiniz için de ayrıca çok teşekkür ediyorum, Allah kabul etsin.

Bu gün sayın bakanımız, değerli genel başkan yardımcımız ve milletvekilimiz ve tüm hazirun ile birlikte burada sizlerle bir aradayız.

Kadim medeniyetimizin, geçmişimizin güzellikleri ile birlikte bin yıldan beridir bir arada yaşamanın kardeşliğini, sevgisini yüreğimizde hissediyoruz. Biz hiçbir ayrıştırma olmadan, uzaklaştırma olmadan, insanın, yaratılmışların en hayırlısı olan insanın en güzel olduğunu varsayarak gönlümüzde, ruhumuzda, benliğimizde tüm insanları sevmeyi, kardeşliğimizin, vicdanımızın, ahlakımızın bir parçası olduğunu da ifade etmek istiyorum.

İyi ki Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin şemsiyesi altında mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Bu anlamda hepimizin de bu güzelliklerin devam etmesi için sevgimizin, kardeşliğimizin, muhabbetimizin bir ve beraber bir şekilde ileriye gitmesi için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu hareket birbirimizi sevmektir, kardeşliğimizi birbirimize hissettirebilmektir. Bunu yaptığımız sürece de güzellikleri hep birlikte yaşayacağız demektir.

Bir kez daha değerli muhtarımıza ve ekibine bizleri burada misafir ettiği için teşekkür ediyorum. Aramızda bulunan değerli bakanımıza, değerli milletvekilimize, değerli hanımefendiler ve beyefendiler olmak üzere tüm haziruna, dedelerimiz ile birlikte bu güzel lokmanın oluşumunu hazırlayan herkese, icabet eden herkese şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ayhan (6 yıl önce)
    Bu güzel ve mübarek lokmanın içinde bulunduğumuz Evet Hayır cephesindeki kutuplaşmaların ayrışmaların daha doğrusu insanlık dışı karalamalardan uzak olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • yuksel (6 yıl önce)
    Değerli dostlar ; Bizler millet olarak çok şükür , dünyanın hiç bir ülkesinin ulaşamayacağı bir coğrafyada buluşmuşuz. soğumuşuz, yaşıyoruz ,mutluyuz bu mutluluğu bize çok görenler var, kardeşliğimizi kıskananlar var, birbirimizin farklılıklarını sindirmemizi istemeyenler var. Bizim birlikteliğimizi istemeyenler, bizden korkuyorlar. neden korkuyorlar. çok zengin olacağımızdan, dünyayı adaletle yöneteceğimizde kedilerinin, bedava sömürü kazançlarının biteceğinde endişe ediyorlar. o zaman bize düşen inadına birlik, inadına kardeşlik ve hep beraber güçlü Türkiyeyi şaha kaldırmak olamalıdır. inanın herkes kazanacak. Allah hepimizin yar ve yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can Ali (6 yıl önce)
    Ben Alevi vatandaşım, Ahmet Çakır Başkanı her zaman etkinliklerimizde görüyoruz, hiçbir zaman ayrım yapmadı. Ben Haçovalıyım, mahallemizde yol çalışmaları da başladı, köprümüz de yapıldı. Yılların sorunu idi, icraatı geçen yıl başlattı. Belediye başkanı siyasi kimliğinden ziyade, son derece beyefendi, mütevazı bir insan ve en önemlisi insan ayrımı ve siyaset yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (6 yıl önce)
    Türkiyenin en çok özlem duyduğu birlik beraberlik ruhudur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan K (6 yıl önce)
    Bu vekiller oy harici hiç böyle her köye gidiyolarmı? Bence hayır. Hiçmi şirin gözüküp bir oy evet çıkaramam derdindeler. Ya bu millete çalışan adamı biz biliyoruz ya. Sayın reisimizden başka bu milleti düşünen yok bence. Hepsi yükselme derdinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    15 temmuzdan sonra ülke olarak kenetlenmiştik ta ki başkanlık sistemi konu edilene kadar. başkanlık sistemiyle hayırcılar terörist ilan edildi. bu sefer 15 temmuzdan önce ki ayrışmadan daha derin ayrışmalar oldu. Allah ayrışma dilini kullanan tüm yetkilileri islah etsin. bu coğrafyada yaşayanların başka dostu yok anlayın artık
    0
    0
    Yanıtla