SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Azeri Milletvekili Malatya'da

0
Güncellendi - 2017-02-24 18:42:29
Azeri Milletvekili Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Hocalı Katliamı’nın 25. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek olan konferansa katmak üzere Malatya’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade (sağdaki), Battalgazi Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Hocalı katliamı ve Azerbaycan-Türkiye ilişkileri konuşuldu.

Hocalı Katliamı’nın 25. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek olan konferansa katmak üzere Malatya’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Battalgazi Belediyesi’ni ziyaret etti. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın il dışında olması dolayısıyla Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade’yi Başkan Vekili Zafer Kırçuval ve Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın ağırladı. Ziyarette konuşan Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Malatya’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hocalı katliamı hakkında bilgiler verdi.

Azerbaycan Milletvekili Mirzezade, “25 yıl önce 1992 yılında Ermenistan Harbi’nde Azerbaycan’ın 7 bin nüfuslu Hocalı şehrinde ki Azerbaycan bağımsızlığını yeni ilan etmişti. O zamanki Cumhurbaşkanımız Moskova ağırlıklı bir kişiydi. Bu işlerle katiyen ilgilenmiyordu. Tek ilgisi Azerbaycan’ın Moskova ile iyi ilişkiler içinde olmasıydı. Ermeniler, Rus tanklarıyla ki o dönem Ruslar buna göz yumdular. Askeri olmayan, silahı olmayan şehre tanklarla hücuma geçtiler. 2 bin neferden 613 neferi öldürdüler. Orada yaşayan insanları kaçırdılar. İki saatlik bir kargaşadan sonra oradan kaçanları arkalarından yaklaşarak öldürdüler. Bu bizim için çok ağır bir şeydi. Bizim milli tarihimizde en ağır saldırı bu Hocalı katliamıdır. Bu bir kez daha gösterdi ki bağımsızlığımızı mutlaka korumak gerek. İkinci ise devlet mutlaka güçlü olmalıdır. Devletin başında milletini seven, canını vatan için seve seve verecek lider olmalıdır. Aynı zamanda iyi bir müttefiki olmalıdır. Azerbaycan’ın müttefiki Türkiye’dir. Haydar Aliyev’in dediği gibi “Biz bir millet, iki devletiz”. Biz bir halkız. Azerbaycan’da bu günler Hocalı katliamı ile ilgili çeşitli anma toplantıları yapılıyor. Burada okuyan Azerbaycanlı öğrencilerde, bu yıl dönümünde belediyelerle birlikte çeşitli etkinlikler yapılacak. Maksadımız tarihimizi göstermek. Bir olmamızın vacipliğini bir kez daha göstermek.  Sizlere teşekkür ediyoruz her zaman Türk halkı ve devleti her zaman bizimle birlikte oldu. Bugün Türkiye Ermenistan ile sınırları kapatırsa Ermenistan mahvolur” dedi.

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Azerbaycan milletvekili sayın Aydın Mirzazede’yi belediyemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Sayın milletvekilimiz Hocalı katliamının yıldönümü dolayısıyla Malatya’mızda bulunmaktadır. Hocalı katliamının bir insanlık suçu, utancı olduğunu belirtmek istiyorum. Dünyada bu katliamı gerektiği gibi anlatılmasını savunuyorum.  Bu vesile ile tekrar sayın milletvekilimize hoş geldin diyorum” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın’da, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerine dikkat çekerek, “Biz Azerbaycan’ı kendimiz gibi görüyoruz. İki devlet olsak da tek milletiz. Tarih boyunca geçmişe baktığımız zaman hep Azerbaycan, Türkiye’nin arkasında olmuştur. Aynı zamanda Türkiye’de her konuda Azerbaycan’ın arkasında durmuştur. Hocalı katliamını hiçbir zaman ne Azerbaycan kabul etmiştir, ne de Türkiye. Bunu dünyaya birçok kez deklare etmişiz. İnşallah Karabağ’ın kurtulması ve milletimizin ileride daha da kaynaşması bu gibi ziyaretlerle daha da pekiştirileceğinin inancındayım” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız