SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatya Beşiktaş'la 5. Maçını Oynayacak

0
Güncellendi - 2019-12-13 02:54:30
B.Yeni Malatya Beşiktaş'la 5. Maçını Oynayacak
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 15.haftasında 15 Aralık Pazar günü 19.00’da Vodafone Park’ta Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

 Ligde geride kalan 14 haftada 5 galibiyet, 5 beraberlik, 4’te mağlubiyetle 20 puan toplayan ve sekizinci sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 14 haftada 8 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te mağlubiyetle 27 puan toplayan ve ikinci sırada bulunan Beşiktaş’a konuk olacak.

 Pazar günü saat 19.00’da Vodafone Park’ta oynanacak olan karşılaşmayı Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu’nun yardımcılıklarını İzmir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mustafa Emre Eyisoy ile Samsun Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Samet Çiçek yapacak. Müsabakada, Antalya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Sarper Barış Saka ise dördüncü hakem olarak görev alacak. Karşılaşmada Sakarya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Atilla Karaoğlan VAR, İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Kerem Ersoy ise AVAR hakemi olarak görev yapacak.

 SÜPER LİG’DE 4 KEZ KARŞILAŞTILAR

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş, Süper Lig’de daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. BtcTurk Yeni Malatyaspor’un bu karşılaşmalarda Beşiktaş’a karşı galibiyeti bulunmuyor.

 İki takım ilk olarak 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-1 kazandı.

 BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Ligde karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı 2-1 kazanan Beşiktaş, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmadan da 2-1 üstün ayrıldı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre, Yeni Malatyaspor ile oynadığı dört Süper Lig maçının sadece ilkinde rakibine puan veren Beşiktaş (3G 1B), iç sahadaki iki karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Süper Lig'deki üçüncü sezonunu geçiren Yeni Malatyaspor'un, şu ana kadar karşılaşıp mağlup edemediği iki takımdan biri Beşiktaş (Bursaspor ile birlikte). 

Süper Lig'de altı haftadır kazanan Beşiktaş, Aralık 2014'ten bu yana ilk kez yedi maçlık galibiyet serisi yakalamak için Yeni Malatyaspor karşısına çıkıyor. 

Deplasmanda çıktığı son dört maçı kaybetmeyen Yeni Malatyaspor (1G 3B), Süper Lig tarihindeki en uzun yenilmezlik serisini yaşıyor.

2019/20 Süper Lig sezonunda duran top organizasyonlarından en fazla gol atan takım Beşiktaş (9). 

Bu sezon Süper Lig maçlarının ikinci yarılarında en fazla gol atan takım Yeni Malatyaspor (20). 

Geçen hafta Kasımpaşa filelerine iki gol gönderen Umut Nayir'in bu sezon Süper Lig'de attığı dört gol de maçların ikinci yarılarında geldi. 

Burak Yılmaz, bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de çıktığı dört iç saha maçında altı gole doğrudan katkı sağladı (4 gol & 2 asist). 

Bu sezon Süper Lig'de en fazla asist yapan isim olan Yeni Malatyasporlu Guilherme (6), aynı zamanda en çok isabetli orta yapan oyuncu konumunda (29). 

Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde Beşiktaş'a rakip olduğu beş Süper Lig maçını da kazanamadı (2B 3M).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Salih (4 yıl önce)
    Sergen bjk dan abisi riza çalımbaya geçen hafta maçı hediye etti bu hafta da eski takımina hediye edecektir kimse baska skor beklemesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende aynı düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla