SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatya Yine Hakeme Takıldı:0-0

0
Güncellendi - 2019-11-25 20:43:51
B.Yeni Malatya Yine Hakeme Takıldı:0-0
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 12.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, kendi sahasında ağırladığı Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın 40. dakikasında Yeni Malatyaspor'un Mina'yla kazandığı gol hakem tarafından faul gerekçesiyle geçersiz sayılırken, ilk yarının son saniyelerinde Fenerbahçe lehine verilen penaltıyı Emre Belözoğlu kullandı ve Farnolle bu atışta gole izin vermedi. Karşılaşmayı, 15 bin 350'si biletli kalanı kombineli olmak üzere 20 bin Yeni Malatyaspor, 1350'si de Fenerbahçe taraftarı olmak üzere 21 bin 350 futbolsever izledi.

STAT: Yeni Malatya Stadyumu

HAKEMLER: Mete Kalkavan (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), Ceyhun Sesigüzel (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi), Erdem Bayık (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi), 4.hakem Yiğit Arslan (İzmir Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu (Antalya Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), AVAR hakemi Esat Sancaktar (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi)

BTCTURK YENİ MALATYASPOR: 30.Fabien Ceddy Farnolle, 6.Robin Yalçın, 7.Gökhan Töre (Dk.82 21.Moryke Fofana), 10.Thievy Guivane Bifouma Koulossa (Dk.90+3 14.Ahmed Ildız), 15.Mustafa Akbaş, 18.Adis Jahovic, 19.Afriyie Acquah, 29.İssam Chebake, 44.Arturo Rafeal Mina Meza, 66.Guilherme Costa Marques (Dk.79 20.Mitchell Donald), 91.Sakıb Aytaç

YEDEKLER: 35.Ufuk Ceylan, 3.Erkan Kaş, 8.Murat Yıldırım, 14.Ahmed Ildız, 20.Mitchell Donald, 21.Moryke Fofana, 25.Ghaylen Chaaleli, 53.Yiğithan Güveli, 76.Özer Özdemir

TEKNİK SORUMLU: Murat Şahin

FENERBAHÇE: 98.Altay Bayındır, 3.Hasan Ali Kaldırım, 5.Emre Belözoğlu (Dakika 90 6.Tolgay Ali Arslan), 7.Ozan Tufan, 11.Victor Moses, 14.Tolga Ciğerci (Dk.84 25.Jailson Marques, Siqueira), 15.Serdar Aziz, 17.Nabil Dirar, 20.Luiz Gustavo Dias, 26.Alper Potuk (Dk.71 24.Garry Mendes Rodrigues), 32.Mathias Jattah Njie Jorgensen (Zanka)

YEDEKLER: 35.Harun Tekin, 6.Tolgay Ali Arslan, 16.Ferdi Erenay Kadıoğlu, 18.Sadık Çiftpınar, 21.Miha Zajc, 23.Deniz Türüç, 24.Garry Mendes Rodrigues, 25.Jailson Marques, Siqueira, 28.Murat Sağlam, 34.Adil Rami

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

SARI KARTLAR: İssam Chebake, Arturo Mina, Mustafa Akbaş, (B.Yeni Malatya), Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk, Nabil Dirar, Gary Rodrigues (Fenerbahçe).

Dakika 2: Yeni Malatya atağında Gökhan Töre sağdan cezasahasına girdi ve topu ortaya çevirdi, savunma karşıladı.

Dakika 4: Ev sahibi takım atağında Acquah'ın ortasını ceza yayı üzerinde kontrol eden Guilherme'nin vuruşu defanstan döndü.

Dakika 5: Alper cezasahasına girmek isterken Mina müdahale etti ve hakem bu pozisyonu faul olarak değerlendirdi. Emre'nin kullandığı atış defanstan kornere çıktı. Sonuç yok.

Dakika 9: Yeni Malatya atağı kornerle sonuçlandı. Guilherme'nin kullandığı atıştan sonuç alınamadı.

Dakika 11: Guilherme, orta sahada Zanka'dan sıyrıldı, cezasahasına girerken şutunu attı. Çok uygun bu gol fırsatından sonuç çıkmadı, aut.

Dakika 12: Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin pasında topla buluşan Alper sert vurdu, kaleci Farnolle gole izin vermedi.

Dakika 13: Yeni Malatya atağında topa en son Guilherme kafayı vurdu, isabetsiz.

Dakika 16: Guilherme'nın çıkardığı topla savunma arkasına sarkan Jahovic, Kaleci Altay'ı da geçmek isterken, bu oyuncunun müdahalesi ile kendini yerde buldu. Ancak, hakem pozisyonda ofsaytı belirledi. Altay bu pozisyonda sakatlık geçirdi.

Dakika 24: Yeni Malatya'nın Gökhan Töre ile kullandığı serbest atıştan gelen topa Chebake kafayı vurdu, defans engelledi.

Dakika 27: Fenerbahçe'nin Moses'le geliştirmek istediği atak Chabeke ve Farnolle anlaşmazlığı yüzünden kornerle sonuçlandı. Emre Belözoğlu'nun kullandığı korner atışından gelen topu defans uzaklaştırdı.

Dakika 29: Fenerbahçe atağında Ozan Alper'e pas çıkardı, bu oyuncunun topu aktardığı Moses şutunu attı, sonuç yok.

Dakika 37: Malatya atağında soldan Sakıb rakibinden sıyrılıp ortaladı. Jahovic'ten önce kaleci topu kontrol etti.

Dakika 39: Bifouma Gustavo tarafından yere indirilince, Yeni Malatya serbest vuruş kazandı. Guilherme'nin kullandığı atıştan gelen topa Mina kafayı vurdu, kaleci Altay kornere çeldi ve gole izin vermedi.

Dakika 40: Guilherme'nin kullandığı atıştan gelen topa Chebake kafayı vurdu, kaleci Altay'ın elden kaçırdığı topu Mina  ağlara gönderdi. Hakem, bu pozisyonda kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Dakika 43: Yeni Malatya atağında, Guilherme savunmanın arkasına topu gönderdi. Jahovic, Zanka'dan önce aşırtma vuruşla topu kaleye gönderdi. Açılan Altay gol fırsatı tanımadı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 5 dakikayı işaret etti.

Dakika 45+2: Jahovic atak yapmak isterken Serdar Aziz'le hava topu mücadelesinde kendini yerde buldu ve kısa bir sakatlık geçirdi.

Dakika 45+4: Fenerbahçe kontraatağında Emre soldan ortaladı, Farnolle ve Moses topa çıkışta çarpıştılar. Boşta kalan topa defans uzaklaştırırken, Fenerbahçelilerin penaltı itirazı var.

Dakika 45+8: Hakem bu pozisyon için VAR'a gitti ve pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi. Atışı Emre Belözoğlu kullandı ve Farnolle penaltı atışını kurtardı.

İlk yarı 0-0 sonuçlandı.

Dakika 47: Emre Belözoğlu'nun uzaktan şutunda top çok farkla aut.

Dakika 48: Yeni Malatya kontratağında Bifouma'nın soldan yaptığı ortayı rakip savunma karşıladı, pozisyonun devamında topla yeniden buluşan Bifouma rakibiyle çarpıştı ve kısa bir süre sakatlık geçirdi.

Dakika 51: Fenerbahçeli Gustavo'nun sert şutu Farnolle'den döndü, ikinci kez hamle yapan Farnolle topu almayı başardı.

Dakika 52: Fenerbahçe defansının kaptırdığı topla buluşan Robin Yalçın'ın şutunu Altay iki hamlede aldı.

Dakika 58: Fenerbahçe atağında Dirar'ın kaleye gönderdiği top Farnolle'yi de geçti, uzaktaki Tolga'nın önüne gitti. Bu futbolcunun vuruşunda topu Chebake çizgiden çıkarttı. Dönen topa Hasan Ali vurdu, bu kez Farnolle kornere çeldi. Atışı Emre Belözoğlu kullandı, Tolga Cigerci'nin şutu autla sonuçlandı.

Dakika 60: Fenerbahçe kontraatağında Alper sağdan cezasahasına girdi, Mustafa Akbaş'ın müdahalesi tehlikeyi önledi.

Dakika 62: Ozan'ın çevirdiği top Malatya savunmasından sekti, Moses önünde bulduğu topu şutladı. Sonuç yok.

Dakika 64: Yeni Malatya atağında Bifouma'nın uzaktan sert şutu autla sonuçlandı.

Dakika 66: Yeni Malatyaspor'un cezasahası önünde kazandığı serbest atışı, Guilherme kullandı ve topu üstten auta gönderdi.

Dakika 68: Gökhan Töre, yaklaşık 25 metre topu sürdü, vurdu. Top Altay'da kaldı.

Dakika 72: Chebake'nin cezasahası dışından şutu üstten aut.

Dakika 74: Fenerbahçe atağında Acquah'ın pozisyonunu bozduğu Tolga Ciğerci topu auta gönderdi.

Dakika 77: Yeni Malatya atağında Guilherme kaleye şutunu attı, top Fenerbahçe defansından döndü.

Dakika 78: Fenerbahçe atağında Dirar, Tolga'ya topu aktardı. Bu futbolcunun vuruşundan gelen topu Farnolle yatarak aldı.

Dakika 81: Fenerbahçeli Ozan Tufan'ın şutu isabetsiz.

Dakika 86: Fenerbahçe atağı karambol yarattı. Emre ortaladı, Rodrigues yakın mesafeden vurdu, savunmadan döndü. Gustavo dönen topa vurdu, savunma tehlikeyi önledi.

Dakika 88: Solda topla buluşan Acquah cezasahasına girdi, çizgiden topu çevirmek istedi. Serdar Aziz kornere çeldi. Atışı Fofana kullandı, gelen topu Jailson uzaklaştırdı.

Hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

Dakika 90+1: Malatya atağında sağdan ortalanan topa Mina kafayı vurdu, Fenerbahçe kalecisi topu kontrol etti.

Dakika 90+4: Fenerbahçe'nin kazandığı serbest atışı Moses kullandı, top Farnolle'de kaldı.

Karşılaşma 0-0 golsüz tamamlandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAFLAR: Ferdi DURDU- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • 44malatya (4 yıl önce)
    Malatya asagi anlasildi fenerlisin yorumculari Eski hakemleri dinle herkes gol diyor unutmayin Fenerliler yine sanpiyon olamayacaksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Aşığı (4 yıl önce)
    Oyuna bakarsak hakkı beraberlikti Malatyamız biraz çekinerek oynadı yoksa Fenerin medya şişirmesine bakmayın pek bir numarası yoktu yokta. Hakemlere gelecek olursak evet takımımız üzerinde Sergen hocamızın gördüğü skandal kırmızı kart ile başlayan ve süregelen bir art niyet var. Malesef ülke futbolunun nasıl yönetildiğide malum. Bu şartlarda görev Malatyalı siyasilerimize yöneticilerimize medyamıza ve taraftarımıza düşüyor hep birlikte takımımıza sahip çıkıp bu art niyetin üstesinden geleceğiz. Biz bir ayrıcalık değil adalet istiyoruz! İnşallah devre arasında bir iki kaliteli takviye ile takımımızın çok daha iyi olacağına ligi rahat ilk 5'in içerisinde tamamlayıp uefa vizesini tekrar alacağına inanıyorum. Şehrimizin en büyük markası ve değerlerinden biri olan Takımımıza inanıp güveniyoruz ve tüm şehrimizle dünyanın her tarafındaki hemşehrilerimizle sonuna kadar arkasındayız!
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. Selahattin Sarıoğlu (4 yıl önce)
    1. Hakem Mete Kalkavan formsuzdu; bazı pozisyonları ve zaman zaman oyunda inisiyatifi kaçırdı. 2. İki takım da çok iyi mücadele etti. 3. Malatyasporlu futbolcuların, gerek teknik, gerek fizik, gerek, moral motivasyon, gerek oyun zekası bakımından FB'li futbolculardan fazlalığı vardı, eksiliği yoktu. 5. FB'li Zanka Jahovic'e adım attırmadı, hiçbir kafa topu kaptırmadı. 6. Maçta çok sık gerginlikler yaşandı. 7.90+3'te oyuna giren Ahmed Ildız, topu aheste aheste kontrol etmeye çalışırken topu kaptırması sonucu verdiği frikik atışında az daha son anda kalemizde gol görecektik. 8. Harika oynayan futbolcumuz Bifouma'nın ayakkabısının birisinin siyah, birisin beyaz olması dikkatimi çekti. 8. Stat anonsçusu oyuncu değişikliğinde, giren ve çıkanların adlarını ters söyledi. 9. Seyircilerimiz stadı doldurarak ve takımlarını alkışlayarak görevlerini yaptılar. ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARDA MALATYASPOR'UMUZA ÜSTÜN BAŞARILAR DİLERİM..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yagız Emre (4 yıl önce)
    Sevgili Malatyalılar Uğur Meleke nin yazısını okumanızı tavsiye ederim. Gulerme gerçekten bu ligin en iyi oyuncusu ve başkanın en kısa zamanda bonservisini alması gerektiğine inanıyorum Umarım devre arası bu futbolcumuzu kaybetmeyiz Eğer giderse bırakın üstlere oynamayı kümede kalmak için savaşırız
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Büyük bir takımla oynuyorsanız hakemi de karşınıza alacaksınız. Yani ona göre oynayıp "bir gol atayım yeter, beraberlik çıkarsam yeter" gibi düşünmeyeceksiniz. ilk yarının uzatmalarında sürpriz şekilde aleyhimize verilen penaltıda Farnolle sanki faul yapmış. Aksine tüm futbol otoritelerinin de konuya temas ettiği gibi PENALTI penaltı değil, Jahovic"in kafasından seken topa Mina"nın iptal edilen golü de BARİZ GOL. Her iki benzer İKİZ pozisyonda hakem kalecileri koruyorsa penaltı olmaması gerek. Eğer hücum oyuncuları koruyorsa da Mina"nın attığı gol, penaltı ise penaltı değildi. Sonuçta Federasyon maçlarımıza atadığı hakemlerle, bu hakemlere verdiği cesaretle bizim takımı cezalandırmaya devam ediyor, ve de bizim Vekillerimiz susmaya devam ettikçe de takımın puan ve puanlarını yemeye devam edecekler...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    .malatyada acilan fener Dernegine.5 yildizli. Fener,bayragi asilmis,5yildizi.hak etmek icin Firindan.cok ekmek yemeniz gerekir,hayel dunya sinda. Yasamayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Hakemin maç içinde hatalı kararları vardı ama kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.Biz Malatya camiası olarak galibiyete çok inanmamışız..Fenerbahçe’yi rahat yenecek güçteki takımımız inanmadı maçı oynıyalım her türlü sonuca razıyız havasında oynadılar.Teknik heyetin ve futbolcuların kendilerine daha fazla güvenmeleri gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle forveti olmayan takıma defans yapan teknik heyet korkaklarrr
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Bu hakemlerden olmaz goxgore Hakemler fenere bir Puan verdiler ama fener Sanpiyon olamayacak malatya Sporlu oyunculari Kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Tv de yavaş cekimde izleyince hakeme bayagi kufur ettim ama boşa günaha girdim bu sezonun en ruhsuz quilherme si gokhan töresi sahadaydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Jahovic Altay'ın elindeki topa kafa vuruyor gol iptali doğru penaltida karasizim ama emre topa vurmadan kaleci farnol kala çizgisini iyi ayağıyla terk ediyor tekrarı gerekir beraberlik Malatya için kötü sonuç değil diyorum.yorumumu malatyali gözlüğünü çıkararak yapıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen malatya sevdalisi olamazsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tipik fenevli yorumu;)
    0
    0
    Yanıtla
  • İyi güzel tarafsız yorum yapmış gibi yapmışsın.Ama TRT SPOR da hakem Bünyamin gezer.Acquahın ceza sahası içinde itildiği pozisyonunu için %100 penaltıydı dedi.Ondan niye bahsetmedim.Malatya gözlüğünü çıkarmış tarafsız taraftar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı ismini değiştir Fenerbahçe sevdalısı diye yaz kimseyi kandırma
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen sakın gözlüğünü çıkarma gözünde gözlük varken bile kalecinin topu tutamadan kontrolü kaybettiğini ve golün tertemiz olduğunu göremezsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan (4 yıl önce)
    var hakemi öğretmenoğlu olunca kalkavanla çalıp oynadılar buz gibi verilmeyen gol verdiğin penaltı penaltıysa ikinci yarıda bifumanın pozisyonuna da ver ama yemez ligin ayarıyla bu kadar oynanıyorsa söylenecek söz yok demektir
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    FB. yi şampiyon yapacak lar ya. İnşallah olamaz. Y. Malatyaspor un önünü böyle kesmeseler Şampiyon luğuna en büyük aday larından biri. Gs bitik. Bjk dandik en iyiler Malatya Sivas Başakşehire. Alanya nın pili bitti. Ama bu dandik FB. yi şampiyon yapacaklar yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur Y (4 yıl önce)
    Buz gibi golumuz verilmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Bal gibi golümüz verilmedi.Hakem VAR a bile gitmeyi düşünmedi.Ama vara giderek uydurma bir penaltı verdi.sonrada tribünlere ve kulübe ceza yağdırılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44Sevdalisi (4 yıl önce)
    Malatyam son 3 hafta 4 puani Gasp edildi. Mete Kalkavan denen hakem müsveddesi nasil uyuyacak. Bu yaptigi ve aldigim para haramdir. Yaziklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Düşündüğümüz gibi oldu.Fb ye üfürükten bir penaltı yaratıldı.Atılan golü saymayan hakem ile Fenerbahçe ye her türlü imkanı tanıdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • tuğrul (4 yıl önce)
    yeter artık ama her hafta kollanarak puan alan bir takım şampiyon olacaksa anadolu takımları sonucu önceden belli olan maça çıkmasın. fenere verilen uyduruk penaltı, malatya'nın sayılmayan buz gibi golü nereye kadar artık nihat özdemir bey?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yolcu (4 yıl önce)
    Bu T.F.F ve Mete Kalkavan gibi tarafsızlığını yitirmiş satılmış eyyamcı hakemlerin alenen oynadığı Bizans oyunlarıyla, Süper Lig, lig olmaktan çıkarılmış, Fenerbahçeli T.F.F Başkanı Nihat Özdemir'in babasının çiftiği haline dönüşmüştür. Bu TFF ve MHK ile devam edildiği sürece Türk Futbolu mahalle futbolundan da aşağı bir seviyeye düşer. Türk Futbolunun gelişebilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Gençlik Spor Bakanı bu olaylara el atmalıdır. Mevcut T.F.F. Başta Başkanı olmak üzere yöneticilerine el çektirmelidir. Aksi takdirde lig şaibe altında altındadır. Ayrıca başta Malatya Milletvekilleri ve Kulüp Başkanı artık cılız sesler çıkarmaktan vazgeçmelidirler. Milletvekilleri ile Kulüp Başkanı Masaya yumruklarını vurmalıdır. Malatya'ya böyle hizmet edilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nejla Öztan (4 yıl önce)
    Emre penaltıyı kalecimiz Farnolle teslim edince tepkim Allah gail olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Hakem hakem hakem !
    0
    0
    Yanıtla
  • taraftar 44 (4 yıl önce)
    hem golümüzü verme,birde gereksiiz penaltı ver,ayrıca malatyalıyım diyipte fenerı desdekleyenlerıde kınıyorrum.yazık size nasıl malatyalısınız..çevre illerde sizi unutmayacagız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Maçtan önce yazdım hakem oyunu olmazsa yeneriz diye ama görüyoruz ki hesap Büyük planlar başka. Yensek dahi tepki verilmesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyff (4 yıl önce)
    Malatya44 inşAllah hakem oyunu olmaz dedikten 30 dakika sonra hakem başladı arkadaş. Zorla verecek maçı fenere. Bu kadar kepazelik olmaz ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan 44 (4 yıl önce)
    Bize grlince gol iptal fb gelince penalti
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Inşallah hakem oyunu olmaz ve Malatya mız gerçek gücünü gösterip İstanbul takımı evine boş döner. Hem Malatya da yaşayan ama kendi şehrinin takımını tutmayan hem de çevre illerden gelen haset komşulara güzel bir cevap olur.
    0
    0
    Yanıtla